36ta ili 35ta, mene taka mi kaza maticniot. Za da vo slucaj da pojavi nesto brisot, da ima vreme da se izleci.
29 недела и 4 дена бев на контрола 1400 По три дена 30 недела бев за боледување и бебето е 1800 гр Можно е за 3 дена 400 гр?
Dzulija, merenjata se orientacioni. Za da kazat ginekolozite tezina gi merat koskite i im presmetuva nekoja tezina samiot kompjuter /eho aparatot. Za prvoto mi vikaa 3500/3600,za 3 dena se porodiv 3100. Ne se plasi.
Девојки здраво, во 9 та недела сум и од вчера со преголеми болки во грло. Прво со ладно пробав и пропилис за деца без алкохол: мраз гризав, замрзнато овошје, ладна кока кола, гаргара со сода, лимони два цедени и дробен мраз во блендер со мед директно испив. Е сега бидејќи немаше промени бев на лекар ми рекоа не зимај Оспен ако не качиш темп до понеделник. И рекоа топло зимај. Пиев чај, супа, пак чај, гаргара.. ама уште полошо е ме болат и ушите и имам плици на ѕидовите на слузокожата и бели наслаги на крајниците. Совети ве молам, не знам како ќе ја поминам вечерва ме убива. Немам температура инаку. БЛАГОДАРААМ
Земи Алпенкрафт сируп , неможе веднаш да ти пројде ама вреди да го купиш сирупов барем мене ми помогна.
Иста ситуација, само што плус имав температура 3 дена, корона тестови негативни, ми кажаа дамо со парацетамол, многу течности и овошје да терам. Си земав сируп на природна база дозволен во бременост зашто и многу кашлам и во чај ставив лажичка гускин лој ми помогна за грлото и кашлицата.
Мене ми рекоа штом немам температура да не сум помислила на ништо освен на прополисот за бебиња. Хаос, ќе де обидам и утре природно и понеделник ќе правам крвна слика и брисеви да видам која е маката
Имав болки и кашлав многу , кашлањето ме нервираше ради бебето и стомакот почна да ме боли. Не би ти го кажала да не е дозволен во бременост.
Ти благодарам, човек на мака сѐ ќе проба. Дај боже да се вратам во нормала и благодарам на овој фидбек ☺️
Пантенол за грлото, и некој антисептик (за шмукање) тука пишаа дека е дозволен-прашај во аптека. Биди упорна со пропулис, мене ми помага секогаш. Појачај доза на ц витамин и мнооогу течности (не вода, ами супи и чаеви) за побрзо прочистување на организмот. А штом имаш и пликови на крајници, не е на одмет и на лекар да отидеш, може е некоја бактерија, ќе те упатат на брис
Едвај ја поминав ноќта, на три пати правев гаргари и мед јадев, како да е поднамалена болкава ама може и отрпнав веќе. На лекар секако ќе појдам утре, само денес да го истуркам денов
При проверка на урина добив резултат: ретко епителни клетки. Другите параметри се во ред. Дали некој знае што значи тоа?
Не се паничи, обично е индикатор на бубрежна инфекција ама кај трудници мало зголемување е очекувано. Биохемичар сум, ама консултирај се со матичната. Земи превентивно сува брусница или чај концентриран недела две пиј ☺️
Кај мене на секој извештај стои ретко плочест епитал и во ремедика и матичната секогаш ми викаат дека си се ок резултатите, не сум имала проблем ни со оваа ни во претходната бременост