Na ctg ne registrira nekoi jaki bolki kako sto vidov ima samo edna do 25 sto ne e voopsto strasna dali te proveriija da ne si otvorena ili pak cevkris da e skraten. Inaku i jas bev so bolki uste od 30ned i na sekoi 2ned bev na ctg od strav pa se porodiv duri 40ned.nema sto da se grizis najverojatno te primile bidejki osekjas bolki pa da te sledat nekolku dena. Moj sovet pij magnezium po 2pati na den i prasaj dali moze da stavas vaginaletki utrogestan ili pak da gi pies od tie nemas steta tie se za zadrska na plodot i jas stavav do 37ned.
Мене и во 39та кога одев знаеа да ме вратат пак на цтг пошто не било добро, обично докторот ми викаше да каснам нешто пред цтг пошто не го регистрираше бебето ко што треба и второто да си е ок, така да не се плаши штом ти рекле дека е добро
И јас сум со болки во матката уште од негде 32 недела сеуште ги имам повремено меѓутоа кај мене траат подолго или на движење на бебето. Докторот рече дека све е во ред со бебе дека сум затворена, мек ми бил стомакот, бактерија нема имав кандида меѓутоа на уринокултурата покажа дека немам веќе. Ако стојам подолго на нозе тогаш ме боли или при движење. Ми препиша утрогедтан 200 ми рече ако имаш појаки болки тогаш да ги користиш. Дали притиска на некоја жлезда вена незнам.
Ве молам за миcлења, 33+2 сум, изминативе 2,3 дена ме фаќаа силни грчеви, цел стомак стврднат, вчера баш како некоја струја осетив низ вагината долж матката. Но најмногу ме плаши денеска едвај 2 пати го осетив бебчето, а е доста активно иначе. Ви благодарам ❤️
Исто имав и јас околу 30 недела и испаничив ептен па појдов на гак...сосема нормално било ради бебе што притискало и се тегнеле лигаментите...најубаво појди на гинеколог за секој случај да те видат, ќе биде добро се бебушки тежат повеќе и повеќе па се не боли
Девојки веќе саат време не можам да спијам бебе ми ги откорна ограните. 27 недела сум. Никогаш се нема вака движено, дури насилно клоца ме разбуди од сон. Не знам дали е нормално ова. До сега читав на нет еден куп глупости се изначитав...
Се ми помина низ глава, дека имам мака со срцево па да не е пулсот да не го осеќа што се случува. Абе цело сабајле од 5 до 8 не застана. Мислев ќе излезе преку стомак. Никогаш вака силно не клоцала. Дури како агресивно како да ме тепа, све во органи желудник бешика ребра. Многу чудно. И пуштив мизика тивка па така сум подремала малце се смири Едит: ја па на нет читав уште толку се исплашив, папочни врвци, не знам нервозно бебе, не знам стрес на бебето од памет се извадив. Ах ајде само нека се роди живо и здраво да почнам и јас да дишам.
Не се плаши нај активни се овој период. Јас имав болки 28ма недела неиздржливи си реков се пораѓам. Се беше во ред се смири за ден два без терапија. Нема врска нервозни бебиња, мојава еве ја скоро 2месеца бајче е
Не читајте све моѓе на интернет да пишува секакви претпоставки. Ќе си мрда тек сега ќе видиш чекај кога ќе почне секој ден и јас истото го доживував мислев дека сака да искочи од желудник уживај си гали си меше збори музика сврти се на таа страна кај што те клоца може ќе престане кај мене така правеше ќе потпрестанеше. Уживај си
@tina2018 @Razvigorec Фала ви девојки Секоја промена ме стресира Миле паника што е најлошо она ќе се смири после тоа, ама јас продолжувам да мислам. Ова хормониве ме убија мислам, па сега пак се интензивираат, не знам јас кога станав волкава страшливка и плачка Му се јавив на гин вика ако си била вознемирена и оно може се вознемирило, ама јас си спиев ме разбуди. Веројатно се ова слатки маки, ама уште не сум сфатила.
Мене детево ме уништи додека беше внатре. Мислам дека никогаш не спиеше. Ако се напиев кафе, нејзе тренинг за кик бокс и почнуваше мислам . А и заболуваше кога ме клоца, посебно ко и беа ноџињата во желудник.. Башка шо почнав рано да ја осеќам, цела вечност ми се виде бременоста. Ама еве ја и надвор е истиот црв, само да се мрдало со рачиња ноџиња. И во спиење си мрда
Јас колку сум нетрпелива уште месец дена едвај чекам ме фаќа еуфорија радости и све едвај чекам да го запознаам малото се надевам ќе поминат брзо неделите што повеќе чекаш поспоро идат. Уште немам ни испеглано ни креветче донесено си викам ќе остаам за сега од 36та па натака да ми помине брзо бидејќи лежи лежи 1ден ми е како цел век.
Исто и јас почнав рано да ја осеќам. И цело време мрда ама нежно. Ноќеска и денес ме испотепа не знам зошто вака промена па се загрижив. Ама глеам сите викаат дете што мрда е здраво дете. Ај дај Боже да е така и да си мрдтка почесто. Оваа постновогодишна еуфорија ја фати фит да биде Цел стомак ми го носи лево десно а само 7 месец сум, не знаев дали е нормално.
Isto i jas, i jas sum na prag na polna 36ta nedela i bas si rekov da pocnam so istovo. A za pominuvanje na vremeto, si vikam aj uste malku da pouzivam vo raboti koi posle ke odat potesko, pa taka mi pominuva vremeto