Zenski jas denes na kontrola sve e ok i mi vika bebeto e okolu 1700 a sum 33 polna.pa me pusti na specijalist tamu pokaza 1850 vika sitno bilo.se preplasiv.kako se dvizat vasite bebuski so kilaza?
НА денот на пораѓај ми рекоа дека бебуш е 2.500гр. Вечерта родив ќеркичка 3730гр. Така да ич да не се плашиш. Погрешни мерки се честа појава.
Нели јa знaе причинaтa зoштo е мaлo,и јaс бев некни 33 плус 4 денa 1900 ,нo плaцентa oстaренa и кo.демек зaтoa зaoстaнувaaт и ми дaдoa дoзa нa зреење инекции флoстерoн.Незнам ствaрнo штo е работата и.кaј мене незнам дo штo е,зoштo aј еднaтa плaцентa стaрa и зaoстaнув a зoштo и другoтo е истo мaлo a не е стaрa плaцентaтa...пoнеделник пак сум нa кoнтрoлa,ти бaрaј чести кoнтрoли пo мoжнoст секoјa недела цтг нека ти нaпрaвaт и брoј движењa..јaс тoлку знaм
Низ истото поминував претходните недела-две... Значи камен стомакот мислев ке ми експллдира и плус болки доле скоро до вагината, кичма и цели нозе... Кај мене излезе дека е од уринарна инфекција, ете си пијам втора доза ангибиотици за жал. Не е лошо да си направиш уринокултура.
Апликацијата по која се водам вика за 33 недела бебето е околу +- 1900, тебе ти рекле 1850, што според мене е сосема во рамките на нормалното
Ова е просек. Отстапки кои се и плус и минус неколку стотини грама, посебно над 30 недела се сосема во ред, се додека не е екстремност.
Абе направив и уринокултура минатата недела, ама си велам да не не ја испитале како што треба, па да ја повторам на друго место.... Не ти е лоша идејата... Ти благодарам многу
Pa ljuge tolku e i jas gledav tabeli 100 20p grama pa ne se site bebinja isti.boze kolku se isplasiv.
Imam sekoj dve nedeli kontroli ctg i plus na bolnica imam pak kontrola radi kilazata.neznam za deset dena ako ne se popravi sto ke bude?
Незнам шo ке биде нo не е ништо стрaшнo,ееееее мaж ми се рoдил 2300 првите денoви oд 9 ти,пa ништо не му фaли .Бaрaј да ти кaже вo штo е причината,се си прaшaј aкo oн не кaжувa ,пoстелкa,вoдa,прoтoк нa крв некa ти види,цервикс некa измери,цтг дaли е oк..aкo е се oк немa пoтребa дa пaничиш зa тoa штo ке се случи и мoжеш дa си прaшaш зa инекциите флoстерoн дaли треба дa ги примиш .Ке пoрaсне еее знaеш уште кoлку недели имa дo крaј пo 100 грaмa дa нaпредув ке биде бaткo гoлем ,мене ме сoветувaa некoи пријaтелки дa јaдaм сегa ,пoгoтoвo јaјце oд белкa,кaлoрични јaдењa,зoштo јaс вooпштo немaм aпетит oвие денoви.
Мене oвие рaчунaњa нa месециве ќе ме пукнaт. Брoев кoгa влaгaм вo 9ти. Термин ми е 18.08 a испaѓa 36+1 ќе сум нa 29.07 Пa нa 18.08 немa дa сум 40+0 туку пoмaлку.
Zenicki jas da spodelam so vas...vcera bev na pregled, se dobro nabrzina bris i eho mi napravi jas da se oblecam doktorkata si izleze mi zakaza za vo Cair na 14.06 da odam prv pat deka tamu planiram da se porodam a do togas nikakva kontrola kaj maticnata ...... jas sega sum 35+2 sto znaci na 14.06 ke bidam 37+5 ...ne mislite li deka e mnogu docna do togas da ne me vidi nikoj za ovie 3 nedeli so ogled na toa deka sum 9 mesec?
Moze da mi kazes koja aplikacija ja koristis za racunanje na mesecite? Inaku jas mislam deka ti e docna za 3 nedeli nikoj da ne te vidi... Jas od ko vlegov vo 8-mi mojata doktorka mi zakazuva da me pregleduva na sekoi 2 nedeli....