Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ако си и ставила некое килце повеќе за празниците, сега е на вежбање отидена :rofl: Немај гајле мајка, мојава сите доктори на прегледите ги испотепа. Пред да се роди на ехо ја гледаат она мрда ли мрда (facepalm)

Една докторка ми кажа тие шо мрдале така во стомак, и надвор биле активни. Викам може мојава надвор мирна ќе е... Како да не :rofl: Да не те тешам де... :lol:

Marsic and Ljubova like this.
  2. Marsic

Marsic Истакнат член

Тука сме и двете :D Тоа е проблем што почнува ладничко неможеш да прошеташ досадно е не филм не книга ништо не помага за досада :D

3. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Девојки и тука да пишам, има ли место за паника...
    30 недела сум, и последната недела осеќав притисок вака надоле и за мочање на секој 5 мин, бев денес кај матичната ме виде на ехо главата на бебето ептен ниско, рече ако е скратено грлото ќе ми даде превентивно инекции за зреење, ама го виде грлото 3.1 и при напон сум затворена и рече нема потреба сега од инекции, главата на бебето само притискала надоле малку е поголемко рече за 32 нед. Незнам малку се исплашив...можно ли е да се помести малку , некој совет? Рано е ова 30 недела ... А не сум во можност нонстоп да лежам, има ли некоја од вас вака ниско да го носи а да е медиум активна?

≈ Moyocoyotzin likes this.
  4. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

И мене ми беше многу доле со главата пред некоја недела и ме стискаше дури се помочував, а сега пак се сврте со нозете надоле, така да нема место за паника ако си затворена. Јас бога молам да се заврти со главата надолу па колку сака нека стиска, само природно да си се породам.
    Инаку сум полна 31 недела.

5. Dea85

Dea85 Истакнат член

Devojki uste nekoj den vlagam vo 28ma,
    No imam golem problem.vcera pocna pozadi da me boli paskata na gzot od toa se prefrli i na vaginata dodeka lezam vaginata ne me boli no koga odam vo wc posle osekjam nadvoresni strasni bolki koi pak gi snemuva, imav premnogu gasovi. Pomos

6. Marsic

Marsic Истакнат член

Отиди си на доктор нека те провери. Јас имав болки во матката све испитав не се знае од што сеуште ги имам од негде 8ми месец дали бебчо притиска на нешто. Отиди си на доктор нека те провеери и лежи повеќе.

Dea85 likes this.
  7. ZelenaSnegulka

Женски бебето ми е ниско ептен со глава надоле неможеа ни главчето да му го видат на ехо 30+5 сум, и демек ај по дома ќе лежам со перница под газ, нема шанса, неможам да дишам така, кога лежам на грб, тешко ми е да дишам плус се што сум изела мислам ќе повратам, киселини, подригање нон стоп ама морам да потстанам, на страна лежење ми е ок и така неможам баш да дишам ама се трпи, дајте некоја положба како да ми биде поткренато кај карлицата. ада не бидам на грб, има ли такво нешто :D:D

8. ZelenaSnegulka

Јас од почеток се туку нешто ме болеше и баш паничев сите тие недели 23,4,5,6,7,8 ... дека болки имав во вагината, кај анусот, во коските таму, ми пукаа препоните, што не, и нонстоп кај матичната, за среќа се беше ок, се препишавме дека ми е прва бременост и дека се ширам и од таму болките... оди сепак види си најубаво да си бидеш мирна :)

Ljubova and Dea85 like this.
  9. tina2018

tina2018 Популарен член

Нема такво нешто, јас спијам седната исто од таа недела. Мораш да се поткренеш, дете притиска на желудник, земи нешто против гадење.

10. ZelenaSnegulka

Здраво девојки , 31 недела. влегов, вчера и денес првпат почувствував како менструални болки околу препоните, болки низ цели нозе некако како пред грч, дали се тие контракции незнам неможам да ги распознаам првпат таков вид на болки, магнезиум пијам овие денови по две директ од 400 ама и тоа колку е ок да не е многу ... а во саботата бев на контрола, бебето е малку понапредно за недела дена така нешто ( цела бременост тера така) кило деветстотини и нешто ми кажаа, сега може и до две кила е стасано, цервикс ми измерија 3.8, затворена, докторката вика уживај а јас мн имам страв од предвремено продување прва бременост ми е и незнам дали сите овие болки се нормални дури и како напон за во Вц имам за по голема нужда, докторката вика се тоа нормално е, вие какви искуства сте имале вака во оваа недела 31? Ви благодарам ако има некој да сподели.. :f:

Honny likes this.
  11. ray111

ray111 Истакнат член

Исто и јас бев во 32н. Дури завршив на гак од што мислев да не се вистински (имам индикации за предвремено) ама ништо, биле лажни цтг беше уредно. Ми зголемија само утрогестан × 2 од 200 и магнезиум од 400мг ×3...одмарај повеќе и ќе пројде, а ако не си мирна појди на лекар нека видат...лесна бременост

ZelenaSnegulka likes this.
  12. Honny

Honny Истакнат член

Исти сме биле сите верувај, за тој стравот од предвремено породување пишувам. Верувај на докторите, штом е цервикс добар и затворен немаш гајле. Јас бев иста секој недела читав колкави се шансите за преживување ако се роди:?: абе Бог да чува...
    Еве живи здрави тераме 38ма гн, сега го думам да не се замота со папочната, после кога ќе се роди викаат ќе го ѕиркаме ноќе дали дише :rofl: и така без грижи во оваа живот изгледа нема више

13. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Што смее да се земе против киселини во бременост? Ладно млеко ми помагаше но веќе ни тоа не ми помага..

Honny likes this.
  14. Arababy

Arababy Истакнат член

Rupurut probaj

Butterfly1212 likes this.
  15. ray111

ray111 Истакнат член

Само гастрогард ме спасува

stsmua05 likes this.
  16. Honny

Honny Истакнат член

Овде германците ептен се шкрти за било што во бременост за апчиња од старт ми рече никакви, и за сода кога прашав ми рекоја подобро не и само промена на исхрана ми рекоа. Пробав еве една недела ептен сум раат, ни К од киселини, а седев будна до 4-5 ноќе. Гледам навечер една салата да јадам, со лимон зачинета, некое јаболко или друга овошка ама во никој случај леб, тестенини, пржено зачинето и ептен ми помогна. Плус симнав 1ипол кг од последна контрола,(fingers) а бебе супер си напредува. Уствари најбитно дека лесно ми е навечер и раат заспивам.

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Пробај гастрогард, кисела вода, јаболка, лимон, неколку зрна жив ориз.
    Мене секогаш различно ми делува, некогаш па ништо:?:
    Тоа со не јадење пред спиење не ми делува, бидејќи најчесто ручекот ми е накај 4, некогаш после тоа ништо не јадам и навечер пак имам киселини.

Butterfly1212 likes this.
  18. StrongT

StrongT Истакнат член

Ве молам за помош, не пишува ни изолирана, ниту не е изолирана. Матичната првин ми рече уреден наод меѓутоа и да се јавам во пролече да прашам, но не креваат. Знае некој??

Attached Files:

19. Arababy

Arababy Истакнат член

Srce, da si gi pokriese imeto i prezimeto, a posebno maticniot broj!!

StrongT and stsmua05 like this.
  20. StrongT

StrongT Истакнат член

Фала мила, ич не ми текна.