Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    48
    Само јас ли воопшто не сум почувствувала лажни контракции :^) ? Ние сме 31+1. Во однос на ударите, ве читам повеќето високо ги чувствувате, на моето се пониски околу папокот, се надевам дека нема место за паника...

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Ако се движиш често можно е да не си обрнала внимание иако јас почнав и во движење да ги осеќам.
    У глобала сега треба низ целиот стомак да го осеќаш нема конкретно место.

На Nikki12123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    48
    Да, на различни места се, лево, десно и долу но никогаш над папокот...

4. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Јас 38+2 и до сега како менструални болки само сум сетила иначе грчење на стомак како контракции не сум :wasntme:
    А за ударите зависи како е завртено, има уште простор да си се движи раат и мислам нема место за паника. И да удира ниско ако му се долу ножињата нема гајле, грло на матка да е затворено и доволно долго битно, па бебуш нека си клоца кај му е ќеф:rofl:

На Nikki12123, Ljubova и Ivonan@ им се допаѓа ова.
  5. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Денес сум 30+2 но бебето го чуствувам многу долу а и стомакот ми е мн ниско и имам појаки болки од време на време дали на некоја и се случило вакво нешто и дали е загрижувачки да одам кај матичниот?

6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Нормално е, јас сум 32+6 исто го чувствувам многу доле и имам тапа болка од тежината, се истегаат лигаментите бебето расне, во вц сум на 15 минути. Кога одам некогаш си го држам стомакот, и половината ме боли и како воспаление да имам од што ми тежи стомакот. Не паничи, пиј магнезиум уште малку имаме до крај :)

На Ivonan@ и tanja11991 им се допаѓа ова.
  7. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Пијам ама нема некој ефект ќе се издржи уште некоја недела ❤

8. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    269
    28+3 vo spienje me fakja polovinata do toj stepen da moram da stanam i da se razdvizuvam.Dali e normalna pojava na bolkava, pijam magnezium 3x2

9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    35 недела сум и минатата неделс ми се случи еве и денеска силна бола долу скрос трае неколкусекунди и прекинува.. Тоа е подготвување на матката? На лажни болки не ми личат.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Истото ми се случува и мене, и рефлексно дури ќе викнам оооо леле

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Да така наеднаш.. Бев на цтг прв пат денес почнав ми рече дека матката се подготвува затоа така, а бебе од 2700 до 3100 гр не знаела точно заради водата и по преглед како 37 недела е.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    16.126
    Денес бев на преглед, 34 та недела, бебето на претходната контрола си беше свртено со главата надолу, сега се свртело карлично и е скроз долу ниско. Не можеше ниту да го измери да види како напредува.. нејзиното мислење и на други два доктора е дека треба царски. Има ли можност повторно да се сврти до крајот?

13. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Дај боже да е свртено на следниот преглед, но и ако не се сврти немој да се нервираш само здрави прави двајцата и царски да е.. Со лесно се најдобро

14. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    16.126
    И првото ми е со царски.. ама знам дека мноогу тешко се нафаќаат за царски, од тоа ми е повеќе страв.. дали ќе сака некој доктор воопшто... Нели сите иницираат за природно..

15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Тргнав да пишувам во труднички ама таму има и тазе трудници, почетни недели.
    Како сте со хормоните, сонување, мисли?
    Навечер постојано ми се вртат филмови неубави, имам мисли дека на самиот пораѓај ќе умрам, штом помислам дека малата ќе ја оставам,, сама,, веднаш плачам.

16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Секоја вечер сонувам некои глупости и кога ќе се разбудам целата сум вода многу реални сонови ми се и ме вознемируваат некогаш.
    За мислите секој ден различно ..
    Пробувам да мислам позитивно само ама кога ќе прочитам нешто страшно на форумов почнуваат тие црни мисли.
    Ама сепак гледам да не премислувам и како треба да биде така неможам ништо да сменам , сега почнав и за пораѓај да се мислам бев решена за Санте ама се повеќе читам незадоволни пациентки па сега сум во мисла за ГАК или Чаир не знам стварно … што како ќе биде само господ знае.

17. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Може да се пораѓаш во државна во друг град без да те пратат од матичната болница?

18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Можеш да , у Скопје пола Македонија се пораѓа мислам дека треба само упат од матичен гинеколог со термин кај кој доктор сакаш.

Едит : тоа за прегледи од 36та што почнуваат а за пораѓај кој ти се погоди тој ден, мислам дека никој не доаѓа на повик.

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    Доаѓаат ако понудиш цифричка:)

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    564
    Јас последно време имам многу реални соништа и во нив секогаш јас сум лошата (facepalm)
    А зошто станувам неколку пати навечер за во тоалет, после ми треба време да заспијам.. е тогаш ми се вртат лоши мисли и пробувам да ги избегнувам да не си правам филмови ама џабе..
    Знам дека повеќето трудници се соочуваат со ова, но бар некоја да кажеше решение. Колку и да знам дека фала Богу се си е во ред и на контроли и се, јас пак ќе се замислам за нешто и ми паѓа расположение

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.