Еден ден пред да се породам со првото дете стомакот ми стана многу тврд и некако се спушти многу,тоа ми беше знак дека ќе породам, имав и цел ден воден исцедок, ми кажаа не е плодова вода,не знам што друго би било, освен ако се топел мукозниот чеп.
Здраво женски, 28+3 сум, сабајле светло кафен исцадок ма тоалетната, потоа уше еднаш коа бев пп вц, и сега ништо нема, најнормално. Му се има на некој случено така?
Мајки во 29 та недела што симптоми имате ? Овие денови чуствувам долу кај препоните некоја болка и како да ме влече надолу, но многу и ниско го носам .. и кога лежам никако да најдам убава позиција
Ista sum i jas od 30ta nedela, slabi bolki koi na CTG pokazaaa kontrakciii, me stavija vo miruvanje so utrogestan, ke vidime utre sto ponatamu. Nisko go nosam isto me tegne me vlece stomakot i premnogu se zamoruvam a nemam ni edno kg plus... Samo da bide dobro. Odmaraj si i ne se sekiraj
Мешиња... од мисла не можам да заспијам.. Последниве 2-3 дена имам бледо жолт/прљаво бело (каков и да е) исцедок со мирис на риба. Некоја инфекција е или? А немам односи, хигиена на високо ниво, не пијам антибиотици, зар висок скриен шекер внимавам на исхрана.. Не знам што би можело да биде и од што. Нешто слично кај некоја од вас, искуство, совет?
Досега ме немаат проверено на цтг, само на ехо рече ок е се, но мене од време навреме пак ме наболува и трае повеќе сатии ..
И кај мене истото, ни да лежам, ни да стојам, ни да се движам.. влече надолу и боли, па и толку многу мрда што мислам дека во секој момент ќе излета надвор. Инаку јас сум полни 32 недели, од утре 33
Пред 10 дена проверував и се беше ок. Ама од тогаш може да има промени... Ќе проверам повторно.. Фала ти
Taka osekjam i jas, deka e nisko so glavata vo besika me mava i na 10 min sum vo toalet, kako da izlezi vo sekoj moment
И таму кога ќе отидам не сум раат, штом седнам веднаш почнува да удира. За спиење, ако легнам на левата страна пак ме удира како да сака да каже да се свртам, а На десна страна нели не е препорачливо да се спие, кога спијам на грб се задушувам и многу 'рчам. Никако не не бива
36+2 сум ... како се вртите во кревет жити се, мислам ќе ми се скине стомакот, морам него да го кренам прво па да се завртам , а не е нешто голем особено... ај уште некоја недела ќе издржиме , ама додека да дојдат малите, како издржувате со болките некој совет така ?
Стомак во раце и се вртиш. Јас во 40+ се породив, па замисли. А станував за во веце по 2-3 пати ноќе.
Ме изнасмеавте. Јас имам друго прашање. Ве боли кога клоца бебето? Два дена ме мава, рита, дури заболува. Не знам зошто порано беше понежно клоцањето, сега 32/33 недела кога ќе клоцне мислам ќе излезе од стомак. Башка карлица, лигаменти, кичма, нозе... тоа е екстра.