Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    17.227
    Има во Билна Аптека Матија 70 денари, прееска им пишав. После треба да ми донесат, ќе ти пратам слика како ќе изгледа. На фејсбук имаат објавено каде се наоѓаат, ги има на повеќе локации.

На Bankiche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Имате ли отежнато дишење? На моменти мислам дека се гушам и сум без воздух,без разлика дали седам или стојам.

На Rtulka и Ljubova им се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Да , нормално е тоа.

На pikachu2, Ljubova и Matea94 им се допаѓа ова.
  4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Фала душо, веќе се побркувам од секакви симптоми, на штрек сум, па и кога движам мислам стомакот ќе ми падне ми тежи ме тегне а јас дека слабичка...И мислам дека сите симптомо ги помонав

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    :sun: Ќе издржиме уште малку :l:

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    31 недела сум и откако влегов во 7 месец се нешто ми се случува и паничам..прво меѓуребрема болка на лева страна, па тромбозирани и страшно болни надворешни хемороиди 4-5 топчиња ,болки се смирија па крварење при одење во тоалет, отекување на нозе кое е минимално но се јавува при најмало движење ,притисок од 110/70 сега 135/85, повремени болки во крстот, стомак тежи влечи при станување..нормално ли е ? Инаку сум со близначка бременост

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Јас сум веќе при крај на 7 месец исто, навечер кога се вртам во креветот ненормално ме влечи стомакот, како некој да ми ја растега кожата, не знам како да опишам.. хемороиди немам сега за сега ама па имам кафен исцадок и ми рекоа строго одмарање, и коа се вртам ужас, ама ќе издржиме, нема давање

На Лаура82 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Девојки,
    Сте имале ли болка во горниот дел на стомакот , под градата од левата страна ?
    Ме фаќа наеднаш како кожата да ми гори и многу боли

9. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Нормално е

10. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    150
    Мене ме боли така ама доле стомакот. Гинекологот ми кажа дека е нормално, се шири кожата. Покрај тоа доле што ми гори кожата горе под градите мислам од градникот ме боли иако не сум нешто стегната ама ми смета изгледа.
    Не знам дали би помогнало масло за стрии по таа логика или некој лосион за кожата. Јас ставам од Еуцерин маслото и сега почнав доле на стомакот повеќе да мачкам.

11. razmazenaaa

razmazenaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Devojki zdravo...jas sum 33 i deneska bev na pregled malce me isplashi doktorot bebeto imalo voda vo zeludnikot, da sum odela na skrinig...bev na skrinig pred 4 dena kaj Drakulevski celo vreme detalno me sledi nemalo nikakvi problemi...dali da idam na 3to mislenje ili da pocekam do sledna kontrola...nekoj imal vakvo iskustvo???

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Да одиш на 3то мислење.

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.503
    Јас мислам дека е нормално бебето да има амниотска вода во желудникот. Ја исфрлаат преку мочкање, и така во круг. Барем од првото дете така памтам. И сега ко бев на прв скриниг ми рече докторот има малку вода во желудничето, ама не кажа дека е нешто лошо.

14. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Жении бебето ми е мн ниско и никако неможе да се види на 4д ехо требало да има плодова вода над него за да се види убаво, инаку долу скроз било до плацентата или нз точно ... што значи тоа да не има некоја искуство ?30 нед и само како да мее влече надоле

15. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    И кај мене е ниско паа можеби како и кај тебе од 29-30 недела и немам ниту една слика од ехо од лицето, главчето и е доле многу и неможат да ја видат, и ме влече од тогаш ама еве уште седи :D 37 недела сум, ако издржи да си седи барем уште оваа недела ќе биде ок.. гледав да одмарам повеќе т.е да лежам така почесто да не провоцирам надоле макар што сепак си работев по дома, се шетаав, а да и повеќе контроли правев на ехо..

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    I kaj mene bese isto, ne se plasi, odmaraj si poveke stavi pernica pod karlica i kreni noze ke si se potkaci

17. razmazenaaa

razmazenaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Drakulevski mi pisa deka ne e opasno vo ponedelnik da se vidime, a drugiov doktor mi rece da vnimavam na dvizenjata na bebeto...i mnogu me nasekira iskreno kaj Dimcev nema termini l,Drakulevski dlse vrakja vo ponedelnik nemam um sto da pravam vekje

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Кај мене беше ниско доле и напикано со глава во постелката па еве 38 недела е горе нема абер да се спушти а ниту мирував ниту ми рекоа да мирувам со 1год детенце сум крени спушти цел ден и еве уште трудна, така да без гајле:)

На *Milicka* и Arababy им се допаѓа ова.
  19. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    137
    Ќе побарам, се надевам дека ќе најдам и ќе има ефект. Ти благодарам :)

20. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    ставам масло и креми и моментално опушта, морам да најдам положба на телото за да ме пушти скроз…