Има во Билна Аптека Матија 70 денари, прееска им пишав. После треба да ми донесат, ќе ти пратам слика како ќе изгледа. На фејсбук имаат објавено каде се наоѓаат, ги има на повеќе локации.
Имате ли отежнато дишење? На моменти мислам дека се гушам и сум без воздух,без разлика дали седам или стојам.
Фала душо, веќе се побркувам од секакви симптоми, на штрек сум, па и кога движам мислам стомакот ќе ми падне ми тежи ме тегне а јас дека слабичка...И мислам дека сите симптомо ги помонав
31 недела сум и откако влегов во 7 месец се нешто ми се случува и паничам..прво меѓуребрема болка на лева страна, па тромбозирани и страшно болни надворешни хемороиди 4-5 топчиња ,болки се смирија па крварење при одење во тоалет, отекување на нозе кое е минимално но се јавува при најмало движење ,притисок од 110/70 сега 135/85, повремени болки во крстот, стомак тежи влечи при станување..нормално ли е ? Инаку сум со близначка бременост
Јас сум веќе при крај на 7 месец исто, навечер кога се вртам во креветот ненормално ме влечи стомакот, како некој да ми ја растега кожата, не знам како да опишам.. хемороиди немам сега за сега ама па имам кафен исцадок и ми рекоа строго одмарање, и коа се вртам ужас, ама ќе издржиме, нема давање
Девојки, Сте имале ли болка во горниот дел на стомакот , под градата од левата страна ? Ме фаќа наеднаш како кожата да ми гори и многу боли
Мене ме боли така ама доле стомакот. Гинекологот ми кажа дека е нормално, се шири кожата. Покрај тоа доле што ми гори кожата горе под градите мислам од градникот ме боли иако не сум нешто стегната ама ми смета изгледа. Не знам дали би помогнало масло за стрии по таа логика или некој лосион за кожата. Јас ставам од Еуцерин маслото и сега почнав доле на стомакот повеќе да мачкам.
Devojki zdravo...jas sum 33 i deneska bev na pregled malce me isplashi doktorot bebeto imalo voda vo zeludnikot, da sum odela na skrinig...bev na skrinig pred 4 dena kaj Drakulevski celo vreme detalno me sledi nemalo nikakvi problemi...dali da idam na 3to mislenje ili da pocekam do sledna kontrola...nekoj imal vakvo iskustvo???
Јас мислам дека е нормално бебето да има амниотска вода во желудникот. Ја исфрлаат преку мочкање, и така во круг. Барем од првото дете така памтам. И сега ко бев на прв скриниг ми рече докторот има малку вода во желудничето, ама не кажа дека е нешто лошо.
Жении бебето ми е мн ниско и никако неможе да се види на 4д ехо требало да има плодова вода над него за да се види убаво, инаку долу скроз било до плацентата или нз точно ... што значи тоа да не има некоја искуство ?30 нед и само како да мее влече надоле
И кај мене е ниско паа можеби како и кај тебе од 29-30 недела и немам ниту една слика од ехо од лицето, главчето и е доле многу и неможат да ја видат, и ме влече од тогаш ама еве уште седи 37 недела сум, ако издржи да си седи барем уште оваа недела ќе биде ок.. гледав да одмарам повеќе т.е да лежам така почесто да не провоцирам надоле макар што сепак си работев по дома, се шетаав, а да и повеќе контроли правев на ехо..
I kaj mene bese isto, ne se plasi, odmaraj si poveke stavi pernica pod karlica i kreni noze ke si se potkaci
Drakulevski mi pisa deka ne e opasno vo ponedelnik da se vidime, a drugiov doktor mi rece da vnimavam na dvizenjata na bebeto...i mnogu me nasekira iskreno kaj Dimcev nema termini l,Drakulevski dlse vrakja vo ponedelnik nemam um sto da pravam vekje
Кај мене беше ниско доле и напикано со глава во постелката па еве 38 недела е горе нема абер да се спушти а ниту мирував ниту ми рекоа да мирувам со 1год детенце сум крени спушти цел ден и еве уште трудна, така да без гајле