Факту свеќички или маст и обавезно миење со ладна вода и хиперманган .Исто пиење многу течности.Јас уште ги имам ама бар не болат.
Technosti pijam mnogu....I jas gji Imam od stalno koga bolat koga ne ama denes ne mozham nitu da sednam nitu da stanam.
Ke ti se smiri..isto bev i jas pet den nitu mozev da sedam nitu da odam od bolka..moite bea i trombozirani sega delumno se povleceni ama neka se samo da ne bolat
Мешковци 31+5 недела сум.Вечерва кога се мачкав со крем на стомак,ги мачкав и градиве иии ми протече течност ни бела ни жолтеникава така нешто измеѓу.Дали е во ред и дали некоја има од вас вака?А овие денови ме болат брадавиците,па сега ги измив и намачкав со јекодерм
Мамички, како сте? Ние сме 36+5 и од пред неколку часа чувствувам некоја тапа болка во препоните и карлицата, некој со слично искуство? Бебето уште не "паднало", можеби се спушта, па од таму болките? Се изнервирав доста нешто денес, се надевам дека нема да си предизвикам пораѓај од стресот...
Здраво девојки 33 плус 4 недела сум од вчера вечерта имам некоја болка доле дали кај јајниците и дур лежам ако сакам да се свртам на друга страна или ако станам да одам, а не ме бутка бебето за надолу го чувствувам ако бутка, дали е тоа нормално бидејќи со првата бременост немав вака болка, вчера имав и стрес па да не ми е тоа?
Јас сум 30+4 па денес исто го чувствувам, исто и пред 4 дена и баш бев на контрола, кажав на докторката и ми рече дека било нормално и се ширела кожата. Нема место за паника мислам..
Не знам многу чудна болка како ме засекува доле не знам дали се јајниците кога ќе станам како укочена ми треба неколку секунди за да тргнам после немам болка или кога сакам да се наместам на друга страна, се надевам дека не е ништо страшно. Фала ти за одговорот
I jas isto sum 33+2 denes bolka cudna vo jajnicite kako da me bodi nesto se preplasiv lezev celo. Vreme mi pomina pa sega go osejkam stomakov okolu papukot mnogu zategnat i duri i kako da boli nemozam da odam dali ima nesto za panika iskustvo nekoj
Тоа биле контракции, пошто веќе матката се спрема, бебто се мести. Јас сум 30 недела па едвај се вртам, кога се вртам мислам некој ми ја тегне кожата и од двете страни. Се смееме со маж ми, сега ми е така, ами понатаму . Кога ќе си одиш на контрола кажи го ова, ќе видиш ќе ти кажат нормално. Јас пред 2 недели имав кафен исцадок 3 дена и многу се исплашив, бев кај докторката ми рече тоа било од што многу активно бебе и додека се местело дошло до тоа, рече дека е нормално и сега одмарање. Одмарајте си кога ќе почувствувате така и гушкјте си ги мечињата