Zdravo mesinja, 31+2 sum denes bev na kontrola doktorot rece deka see vo red, see vo normala. A jas imam nekoj blagi bolki dole niskoto posebno koga stojam, cuvstvuvam kako da mi tezi stomakot kako koj znae kolkav da e i da tezi. Dali nekoja se soocila so nesto slicno da spodeli iskustvo. Fala vi imajte ubava vecer
Истото го осеќам, ми тежи и како да ме влече, јас сум утре на контрола ама шо си зборувам со другарка шо има веќе бебе, било нормално. Не се секирај, не е опасно
Не ништо страшно тоа нормално е, голема си веќе ја еве 34 недела па цело време имам чувство како да ми е тежок што и ми е реално, не се секирај
Здраво мамички сакам да прашам дали сте биле на преглед на ехо на срценце на бебето. По вториот скрининг матичната ме испрати на тој преглед иако рече дека е сигурна дека се е во ред но така требало. Тогаш бев и докторот ми рече дека се е во ред но сите трудници превентивно требало да одат на уште еден. И сега ме интересира дали стварно треба да се оди, дали бевте и вие или не.
Јас бев за првото. И сега здравје ќе го направам прегледот ко ќе дојде време. Тогаш во 24 недела го правев.
Јас бев после вториот скрининг и докторот ми кажа за уште еден преглед, но не отидов бидејќи тој другиот преглед е да се види дали отворот во срценцето што е отворено и од кога ќе се породиш се затвара но ако се затвори уште дур е во стомакот починува (мислам дека така го разбрав) и демек за тоа е прегледот да се види дали е океј отворот дали има потенцијал за затварање. Одлучи си, но според мене (јас имам породено бебе со срцева мана) нема потреба ако ти кажал во претходниот преглед дека се е во ред.
И јас бев на прв ехо преглед, на вториот од х причини не појдов. Јас сум многу задоволна од тој преглед, докторот детално ми објасни за што е прегледот, ете за првото дете никој не ми кажа па не отидов. Сега, за второво сите прегледи, брисеви и тестови ги направив.
Здраво женски, дали некој имал случај каде што неутрофилите биле високи, а лимфоцитите ниски во диференцијалната крвна слика? Гледам дека може да е симптом на бактериска инфекција, а уринокултурата ми е чиста. Единствено што имам пролетна алергија со алергиски ринитис баш тој период кога се изместија вредностите. 8ми месец сум, а почнаа да се намалуваат од 7ми.
Mesinjaaa 32 nedela sum. Sakam da prasam nesto Dali vi se ima sluceno osekam celiot dolen del kako da mi tezi kako neznam kolku tesko nesto da mi vise nadole da butka nadole i koga sednam na soljata osekam kako da se otvaram kako da mi se sire dole. I vo sekoj momet mislam ke se pomocam, na sekoj 5 min mi se moca otidam vo wc i samo 2 kapki. Dali nekoja se soocila so vakvk nesto da mi kaze iskustvo, prva bremenost mi e pa ne sum zapoznaena. Fala vi i ubava vecer.
Истото и мене ми се случува,ми се појави во 31недела сега сум 33 и уште ми е така.На гинеколог ми рекоја дека е се ок,дека така е од бебето што притиска на бешика и кај мене веќе беше завртено со главата надолу минатата недела и од тоа било.
I kaj mene od minatata nedela e so glavata nadolu, doktorot rece deka e se vo red, no sepak prva bremenost panika malku Kako gi cuvstvuvas dvizenjata na bebeto vo poslednata nedela, nie sme nekogas mnogu aktivni a nekogas mrzelivi.
И кај мене докторката рече дека се е ок, ама по протокол два пати во бременоста се правела фетална ехокардиографија кај специјалист од таа област и јас си појдов и на двата прегледи.
Majki imav leukociti pokaceni vo urina i napraviv urino kultura izleze streptokoka i pijav antibiotik, sega odvreme navreme imam iscedok kako podebel zolt i pak odvreme navreme me pecka,dali nekoja majka ima iskustvo?mi rece ne e stetno za bebeto prv pat mi e ..
Здраво мамички, јас сум 30 та недела. Се заразив со корона но немав некои јаки симптоми. Еден ден ме болеше цело тело и качив малку температура, потоа уште три дена имав само кашлица. Знае ли некоја од вас дали треба да се направат дополнителни испитувања по прележана корона? Или било каквомискуство по прележана корона во бременот? Нешто паника ме фаќа
Нема потреба зошто да се секираш смири се, јас имав исто корона средината на јануари исто со еден ден температура омалаксаност и после неколку дена кашлица, пиј си ги витамините јади овошје, зеленчук, отидов после до матичната чисто да ме слушне на гради беше се добро и направив крвна слика исто беше океј, дека се во боцкам со клексани цело време правам хемостаза и дидимери и тоа беше океј доколку сакаш можеш да си го направиш чисто да не мислиш. Бебето си е океј и доколку ти се чувствуваш океј нема потреба од паника.
Јас сум ок, ама малку ме заплашија со згрутчување на крвта, па немој бебето да бема доволно доток на крв… во понеделник имам контрола едвај чекам да појдам да видам дали е се во ред. Од контрола до контрола мислам дека поминува еден цел век.