Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Да тоа е муабет, ама не слушај никого олабави се, ќе си отидеш на контрола плус и гинекологот ќе ти каже што да си провериш, ќе си биде се во ред. Бебето сигурно си го чувствуваш те удира и одмарај си, јас бев малку повеќе омалаксана после корона ми се спиеше повеќе ништо страшно.

На Ana-lib му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    269
    Zdravo mamicki, jas sum 36+4 , no od den za den se pomalku mozam da se dvizam, stoenje na noga 5 min i stomakot go osekjam dole do kolenici.Vo tekot na nokjta osekjam steganje vo matkata i isto cuvstvo kako da mi se kak* . Apetit 0 , edvaj po dva pati jadam i toa so sila. Minuva li nekoja vo ovoj period niz isto, sovet

3. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Девојки значи оваа бременост ужас ми стана одкако влегов во 9ти месец,во 36недела извадив заб пиев цефалексин после настина синчето па од него префатив јас со страшна сува кашлица ајде уште една доза цефалексин,синлето оздраве ама јас имам уште фучење во градите и страшна влажна кашлица и завршив со панцеф кој го пијам 2дена но не гледам подобрување почнав да пијам и ацц шумечи се инхалирам со физиолошки и со дексаметазон пијам вит.ц од 1000 ,б комплекс,магнезиум но не помага а понеделник имам закажано царски и докторот ми рече до недела да пијам панцеф па ако продолжела кашлицата одкако ќе се породам ќе ме боцнеле со нешто појако.Давајте совет што друго можам да пијам

4. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    705
    Дали е нормално да има зголемен вагинален исцедок? Нема мирис, белузлав и течен е... 28+5 сум.

5. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.526
    Нормално е

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Да, така организмот се штити од инфекции

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    244
    Бев вчера на контрола. Фала му на бога се е добро. Докторот ми кажа дека нема потреба од дополнителни испитувања. Освен ако бебето почне да заостанува со раст.

На mcluckie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    319
    Мила земи го додатно и сирупот Алпенкрафт за кашлицата многу помага и на исомар изотопичен физиолошки раствор 3 постотен и инхалации со него со лесно и убавини :l::l::l:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Го пиев али не видов подобрување од него уште на исомар да го земам се надевам тоа ќе ми помогни фала многу ❤

10. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    319
    да да земи го физиолошкиот го има само во Еуро Фарм и многу делува.

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    564
    Здраво, дали може некој да ми каже од кога точно се почнува со припреми за породување, дали е 35+ или 36+ недела?
    Докторката ми рече да одам во 36та, ама со неделиве никако ред да фатам, дали се мисли на 35+ или полна 36та треба да имам што би значело 36+?

12. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Полна 36та

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gjorgji

gjorgji Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Се надевам дека некој имал вакво искуство... 33та недела сум и имам страшни болки во карлицата и нозете односно воспалени ми се веќе 2 недели како во теретана да сум била а почнам да пешачам имам затегање на стомакот или како што читав тоа биле брекстон хикс, а од лежење веќе имам отоци и на дланките и на стапалата. Ни дупла доза магнезиум не помага....
    Знаете ли можеби некаква крема или гел со што би ги мачкала нозете за да ме попушти воспалението?

14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Не се тоа бракстон хиксови.
    Нормално е да имаш болки у карлица а за отоци консултирај се со матичниот.

15. Swatka @

Swatka @ Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво мамички ве молам за одговор.. Јас сум 37 +5 правеве крвна слика и д димерите ми се 2970 малце се подиспласив ама ми вика матичниот дека е нормално да се покачени во овај период :/

16. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Имам како светло кафенко течно на гаќите (40 гн ++)
    Дали е мукозниот чеп или може од вагиналниот преглед од вчера?? ( не е лигаво туку како подмочани гаќи

17. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    544
    Моментално сум 27-ма недела. Бидејќи ми се јави зголемен исцедок (без никакви симптоми освен почнуваше минимално мирис) правев контролен брис кој излезе позитивен на уреаплазма. Треба да одам кај матична за терапија ми спомна антибиотик. Некој искуство да каже? Бидејќи во 13-та недела брисевите беа чисти.

18. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.526
    Јас пиев во 3то тромесечие по препорака на доктор па еве здрави прави се гушкаме. Мислам дека знаат што прават докторите

19. Elena.ge.s

Elena.ge.s Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите

Да прашам дали некој имал вакво искуство докторката ми препиша да пијам Аспирин од 100 поради следните резултати јас сум 30+3 ве молам за совет?

Малку ми е страшно бидејки на упатството пишува цитирам: Аспирин 100 не смее да секористи во третото тромесечие. IMG-f3b3e55da72f5aac013173db33ad309e-V~2.jpg

20. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Јас за првата бременост пиев до кај 35 недела и сега пак пијам 28+сум. Докторот рече да продолжам до кај 34-35 недела