Фала за одговорот, Се консултирав со професор доктор неговото стручно мислење е дека може да се пие максимум до 32 недела бидејки потоа го оштетува срцето на бебето. Не сакам да те плашам само споделувам. Само да ни се добри бебенцата. ❤️
Уживај, мила!!! Воопшто не ме исплаши!!! но мило ми е што си се обратила на вистинско место за консултација!!
Приморани сме да прибираме информации од секаде со докториве денешни. Да ти кажам бременоста ми е хорор наместо убава. Што ми беше кажано цитирам: Тој што ти препишал 100 Аспирин во 30+4 недела да си ја искине дипломата.
Само како инфо и мое искуство од почетокот на бременоста до 30 недела пиев Аспирин преку еден ден (а со клексан ќе се боцкам до крај) по препорака на трансфузиолог (инаку со генетски мутации).
Да точно ама до 30 та недела не повеќе. Какви ти се резултатите дедимери, пробиотски време и антиквирано парцијално?
Zdravo devojki. 29 nedela sum, bliznacka bremenost. Bolki vo dolen del na stomakot, sto prodolzuvaat nakaj vaginata i preponite, slicno kako menstrualni bolki i bolka ako nekoja od vas imala od slepo crevo... vaka mi e od vcera. Konstantno me tishti.... Piev paracetamol, zgolemiv magnezium ama gabe. Bev na lekar me pregledaa. Bebinjata se super, cerviksot e odlicen. Se siri karlicata i ligamentite i zatoa bilo ova. Preporaka bese da zgolemam magnezium. Ama boli bre, nemozam ni da lezam, nit da stojam, nitu da sedam.... Dali se imate sooceno so vakov problem?
Здраво, Сакам да прашам дали е нормално повраќање во трето тромесечје.. сега сум 29 г.н. ама откако влегов во 27-ма се случува да повратам еднаш-двапати неделно... Бидејќи одам кај двајца доктори (матичен и специјалист) едниот ми вика дека е нормално, едниот дека не е
Со вакви болки сум од 25 та нед, бебево ми седи десно а главата во желудник. За два дена сум 27ма нед и ако ова продолжи не знам што ќе се прави
Здраво девојки , пред се да ви ги честитам велигденските празници. Христос воскресна за. Мн години. Имав болки во долниот дел на стомакот како грчеви надоле на кај препоните, и стомакот ми се згрчи . Инаку сум 28ма недела. Дали имал некој вакво искуство.
Zdravo, Dali nekoj ima iskustvo I sovet so cesanje na celo telo kako I nesonica jas sum 33 nedela ova e mnogu macno. Ve molam za sovet.
35+3 и веќе сафра ме фаќа. Сакам да гонубрзам времето до пораѓај, едвај чекам да осетам породилни болки. Мн се преоптеретувам со мисли, дали се ќе биде добро? Дали бебето е добро? Дали има доволно вода? Зошто не го осеќам да мрда? Зошто ми е мал стомакот?…. Ќе пукнам веќе
Zdravo, Namesto da se prasuvas pojdi na kontrola Kade sto site prasana ke ti bidat so sigirnost odgovoreni. Uste malku imame I jas sum 33 ta nedela veke tesko se izdrzuva.
Haha e pa opusti se ako e se vo red nema potreba od panika. Tegobiite se navistina macni ama pa na kraj od bremenost sme sto e logicno da bide potesko. Jas na primer imam nesonica spijam po nekolku casa, Celo telo me svrbi I imam pokaceni pritisok. Bas zabavno.
Која недела си ти? И јас имам несоница ама не баш секој пат. Зависи кога како. Од кога почна да качуваш притисок?
33+5 nesonica sekoj den. Pritisok pocnav da kacuvam pred 2 nedeli sum na terapija metadopa. Otoci race noze Svrbenje celo telo UZAS