Си загазила ти со притисокот, ама ајде да се тешиме уште малку имаме. Здравје од понеделник ќе ја спремам торбата за во болница и полека полека ќе чеккам породилни болки. Ова ми е втора бременост, но сепак сум многу возбудена. Едвај чекам да си го земам бененцето во раце.
Здраво За некој ден влагам во 9ти месец и сакам да ве прашам за искуство бидејќи ептен се испаничив. Сабајлево се разбудив со јаки грчеви во долниот дел на стомакот и во задникот. Траеше константно болката некој 40 мин. и после тоа сум заспала. Во теков на денов чуствувам тежина и болка во кичма. За 3 дена имам преглед во болница. Да почекам до прегледов, нормално е вакво нешто ?
Мајкички здраво, сите со лесно да си издржиме до крај. Јас сум 26+6 вчера и денес навечер осетив како некои осилации, како да ме притиска нешто кај матката. Се истуширав и легнав па ми се смирија.. што може да е?
Zdravo, vekje vleguvam vo 36ta nedela, no bidejki bebeto mi e edna nedela ponapred kako so kazuva ginekologot se smeta deka sega vleguvam vo 37ma nedela i imam bolki vo dolniot del na stomakot kako secenje i bebush e dosta razdvizen i od toa uste pogolemi bolki imam, dali e normalno ova?
Истото чувство, 29+5, вчера испаничив и бев на контрола, се океј, а утре патувам. Господ да ме чува мене и бебуш
Zdravo devojki. Jas sum 27 nedela ama posto bebeto mi e edna nedela ponapredno mi go smetaat 28 nedela. Imam nekoi bolku nisko dole od dvete strani kaj preponite. A i nekako mojata dusicka e mnogu aktivno i i ima nekoi mnogu brzi dvizenja vo tekot na denot. Malku me plasat moze li za iskustva. Od ednata pa na drugata strana i toa brzi i silni dvizenja. Pozz
Zdravo. Zaboraviv da pisuvam i za ova. Vo 26 nedela mi kazaa zgolemuvanje na mnogu malku kolicestvo plodova voda. Normano li e toa. Samo mi kaza da ne jadam blago.
Испитај скриен шеќер. За болките мислам не треба да се секираш, веќе при крај нема што не боли. Можеш и магнезиум да си пиеш. А движењата се сосема нормални, веројатно си имаш активно бебе. Гледај да не внесуваш премногу кофеин.
Мене кога ме гледаа на ГАК во 30+3 недела од страна во извештајот си стоеше дека е 8ми месец... а јас си го рачунав како последна недела од 7ми. Секаде различно изгледа ама само нека биде се како што треба, тоа е најбитно
Здраво здраво жемички Со лесно на сите и да уживаме во последното тромесечие. Инаку јас сум 28ма недела и имам едно прашање дали е задолжително испитување на димери, се ми е регулрно на крвна слика и шеќер, но често слушам дека се прави проверка па ме интересира и тоа
Не знам дали е задолжително ама можеш да си го направиш заради себе да имаш информација колку ти се движат ддемерите. Бесплатно ти е на трансфузиологија и ќе ти одземе 5мин.