И јас сакам да испитам ама матичниот ми вели нема потреба и не ми дава упат. Дали општ матичен може да ми даде за на трансфузиологија?
Zdravo devojki. Jas sum 28 nedela i primam clexsan do vcera vo stomak gi pustav a od denes vo raka. Vie koi ste pustale kade gi pustavte do kraj na nrememost. Pozzz
Може. Мене матичната ми е поблиску па се што можам од кај неа земам упати. Матичниот гинеколог ми е подалеку паркинг тешко напаѓам...
Здраво мамички, сакам да слушнам ваше мислење за одмор и патување во третиот триместар,сакав во јуни да искористам стар одмор и да одам до грчка но како што почнав да отекувам од топлото незнам дали е добра идеја? Шо мислите вие? Дали би патувале 300-400км и дали е ок толку да се возиш во кола?
Мој совет, почесто застанување, нозе кренати, седи позади и тргнете порано накај 6 сабајле за да се избегнат жештините
Moze samo nema da e besplatno, vo sekoj pogolem grad ima laboratorija za analizi vo sklop na transfuziona medicina, so termini e, ima sekogas termini, za Skopje se ceka malcez za drugite gradovi od denes za denes ima
И јас да ти кажам добив зелено светло од гиникилог ми рече немај гајле може слободно да патуваш секако седиш и не седи по цели денови на плажа туку на сабајле и приквечер.. ама некако како да имам гржа на совест си викам правилно ли е ж, нели е, дали да отидам шо да правам…
@Taci0903 до 30-та недела ги примав во рака, сега почнав во нога (помалку ме боли). @pineapple93 во 31-ва недела бев во Грција, пола пат натака и навака возев. Така ми беше полесно да го истрпам патот.
Слободно оди си види на бебуш ќе му е поубаво на море него во жештиниве тука, и на крај блиску е за недај боже плус искрено имаат добро здравство, само мој совет не дои далеку на острови туку блиску тука. Јас планирам од 7 до 12:30 на плажа, па пауза и потоа од 17:30 до 19:30
Мене не ми дава, ми вели нема потреба не се замарај а јас паничар, само на тоа мислам дека не ми е испитано.
Јас не сум паничарка дури ме мрзи да одам да испитувам ама првата бременост без никакви индикации и пак Д димерите покачени, времињата скратени, скриен шеќер... Ќе испитувам пак, само тие две испитувања се. А колку не ми се оди особено за шеќерот, уф.
И мене, само одлагам оваа недела ама в понеделник мора. Ми е страв од жешкото и од гликозата да не ми се снеарни. Ќе барам кај општата сега за димерите, да видам дали ќе ми даде упат, ако не на приватно да не ги мислам.
Знаеш ли која цена се на приватно? Јас требаше денеска да одам ама не бев во состојба да станам од кревет а нареден слободен термин ми кажа 13јуни Ќе ми требаат за побрзо ќе треба приватно да правам.
@januari19 не знам искрено, еднаш на почеток проверив во Плодност само димери, 1200 беше. Ама треба и хемостаза, сигурно е поскапо. Не знам по другите лабаратории овде ни дали имаат таква опција да испитам сама. По телефон распрашај се, јас за се по телефон се јавувам.