Девојки во која недела се свртеа вашите бебиња со главчето надоле? Јас сум 32ра недела и бебе уште е карлично
Здраво девојки, јас пред некој ден влегов во 7ми (28ма недела) и пд тогаш почнаа болки во желудник ама секој ден, дење и ноќе. Дали некој има вакво искуство и што ви помогна?
Јас исто тој период имав нереални болки во желудник, кај мене тврд леб(двопек, варен ѓеврек) и патлиџан најмногу помагаше, болките со киселини траеа 2 недели. Мене ми препорачаа да пијам гастрогард и млака вода со ѓумбир ама и вака успеав да се одржувам ☺️
Дали би сакала некоја трудница да ми пише во порака за помош околу суплементи за трето тромесечје. Благодарам
Јас пијам прегназон комплит, плус шумеќи витамин ц без шеќер и калциум шумеќи да речеме на два дена. Денес сум 29та недела, плус пбавезно магнезиум сабајле од 400мг некогаш и два кога имам болки во кичма ❤️
Од денес ке се дружиме. Влеговме во 3 триместар. Дали правевте некој испитувања во овој период освен крв и мокрача.
Во трет триместар се прави испитување за гестациски дијабетес, Д димери и хемостаза и брисеви. Сигурнп гинекологот ќе те праќа кога ќе дојде време.