Имаш проверено железо и хемоглобин? И јас имав мн вртоглавици ама од кога го опраив железото ми ги снема и нив
Јас сум анемична цел живот, наследно ми е и доктор ми има кажано оти цел живот мора да пијам железо, али јас неможам да го издржам гадниот вкус и не го пијам
Оффф ама мора да пиеш нешто. Ако не ради тебе, ради бебето сега. Пробај со семе од коприва и мед, или јади често храна богата со железо. Спанаќ, исто јадам јас коприва и ориз често. Најди нешто што ти одговара, а ти помага. Ќе си олесниш многу себеси, знам колку се мачни вртоглавиците
Па така правам, јадам јадење со железо, и внесувам апчиња витамини б12 б6 магнезиум ова она , од нив ми е подобро, избегавам жешко и то је то. Се навикнав више и научив што треба да избегавам за да не ми се врти
Се прекинува за да можеш да ги осеќаш контракциите иначе во одредени случаи може и да го продолжаат кај некој трудници ако има потреба после таа недела.
Девојки од која отприлика недела ве ставаат на цтг, и кога е последен преглед кај матичен почеток на 9 ти што се трба на последен тогаш и за породилно отварање се договарате или како иде се
Јас вчера бев на прво цтг , 36+5 бев , наредно ми закажа за една недела , кај матичната последно бев во 35та кога ми зимаше брисеви , а породилно планирам да отворам здравје кога ќе се породам , моментално користам одмор, од вчера
Devojki dali ima nekoj iskustvo si pokaceni leukociti vi urina, veke dva meseci po red mi izleguva isto a na urina kultura e cisto. Inaku sum 33 nedela
Па и јас истото го мислам еден магнезиум сигурно нема да влијае на тие јаки контракции за пораѓај ќе ги осетиме нема шанса да ги ублажи
Мене ми рекоа до крај дека се пие магнезиум. Јас цела бременост повеќе го заборавав отколку што го пиев
Девојки, што е дозволено за сува кашлица да се земе? 32ра недела сум Зедов септолете и прополис за грло, сега почна кашлица да не му звонам пак на докторов, го пукнав..