Да и јас исто мислев да не трба уште нешто плус пред крај али вероватно тоа е тоа уште денот да дојде и психичка подготовка
Супер ајде со лесно да ти е кога си правеше пцр? Тоа сакав и @GoldenFrida да ја прашам кога и правеа во систина
@VirgoStar во Плодност ќе се пораѓам јас, на ден на пораѓај прават. Ако е позитивен пуштаат Скопје. Да успеам уште оваа недела да се допазам од короната
2 пати прележав ковид во оваа бременост. Еднаш со брза помош ме носеа по клиниките, еднаш самоиницијатвно отидов во клиника. Малтретажа невидена. Супи, чаеви, лимони пороткали и цитрони. Дуплирање на витаминска терапија, парацетамоли и со матичниот и гинекологот контакт. На клиника е хаос невиден, душа ми извидија
Дознав дека карлично ми е бебево а први два пороѓаја спонтано ги имав. Извадена од памет бев кога дознав, непозната територија ми е царски. Сега ок сум, ќе биде како треба и тоа е. Туку колку време лежевте со царски? Знам одма се движат по враќање дома некои? Кога ќе смеам да си кренам тодлерче? 12 кг ми е синчето, него го мислам како ќе биде да не го кревам спуштам по 100 пати на ден… Кога смее да почнам да вежбам ако бидне царски?
Јас со царски лежев од недела до среда сабајле веќе бев дома. Станав наредниот ден, дома прво неколку пати станував од кревет со помош, потоа веќе навикнав, болка си има но се трпи. Прво ми беше, не кревав тешко, неполни две нед од операцијата морав да возам кола, заздравев релативно брзо, скали ми беа проблем за качување. Ќе си го следиш телото, но јас веќе ептен физички активна бев по три месеци, низ двор и низ дома
Друг симптом имаш освен зголемен исцедок? Јас сум 38ма недела, имам зголемен исцедок плус долго време како водичка. Менструални болки и грчење на стомак имам мн често. Доктор кажа нормално е за исцедокот
Ништо немам. Мали контракции на 2 дена еднаш ако ме фатат, сега немам исцедок. Денес 39та почнувам, ќе одам кај докторот па ќе видиме што ќе кажи.
Devojki zdravo vi se pridruzuvam vo grupata so prasanja i soveti , jas sum 27+4 po posledna menstruacija i od vcera pocnav da osekjam nekoja bolka ko pritisok dole kaj jajnicite, a deneska bolkata e kako secenje samo vo leviot jajnik koga sedam, koga lezam ili odam ne se osekja, samo koga sedam. Periodov poradi slabo zelezo pijam i totema a taa e malce neprijatna za odenje vo wc, se macam, pa neznam dali vakvi bolki se normalni da gi imam i gi imam mozebi poradi pritisok vo debelo crevo ili da odam sepak na lekar, nejkam da trcam odma radi koronava na lekar pa eve prvo da vidam dali vie imate vakvi iskustva da znam sto e normalno a sto ne. Fala vi mnogu
Јас сум 27+2 и јас имам таков притисок и плус имам нолки многу во половината бев пред 4 дена на контрола се си е во ред со мене и со бебчето нормално си расте, но таа болка во половината нз веќе што да правам некој совет нешто како да си помогнам
Во болница 4 дена, јас ни тие не ги лежев. Од првиот ден штом станав нон стоп бев на нога. Дома откако си дојдовме трчав по аптеки, по банки, секаде, дури и направив џем, ајвар и лутика. Тешко кревав колку кофата за бањање, потешко од тоа не. Не сум прашувала за вежбање и сл.