Девојки јас сум 30+5. Освен брисевите во 35,36 треба ли нешто друго.и како одат тие работи кога ќе влезеш во 9ти. Од кога бараш доктор за породување
Bev na kontrola kaj maticniot i vide deka papocnata vrvca mu e na bebe okolu vrat a ono svrteno veke nadole so glavceto, rece deka ne e nisto strasno samo treba da se prati, inaku jas sum 28+3 a po dimenzii e 1 nedela pogolemko. Dali e ova opasno za bebeto ili normalno e da se slucuva vakvo nesto? Dali nekoj imal iskustvo vakvo?
Мамички како се сносите со заморот во бременоста? Јас еве 32 терам али сум приметила ако излезам да прошетам после немам енергија ни да средам по дома ни ручек да направам. Незнам дали е од неделиве или од што сум со мало дете по дома па и по него треба да трчам. Ептен замор осеќам како урепа сум
Сега јас правев во 35+5 крвна слика и брисеви, преглед еднаш неделно и ЦТГ од сега, за породилно уште не ми е јасно и мене
Моето се роди во 39та со папочна два пати околу врат. Се беше ок,а претходно никој доктор не ја спомна дека е таму.
Dali vi se slucuva da imate pocesti dijarea? Dali e mozno od pre mamata da mi mesat crevata 27nedela sum, se plasam da ne se sluci nesto..
Цтг од која недела почнавте да правите? Исто и брисеви? Матичниот ми е на одмор, ке бидам 36та кога ке се врати а кај замената не би одела никако.
Здраво јас сум 30+4 од вчера па наваму осеќам како некоја тапа менструална болка, тежење на стомакот и болка во препоните дали е нормално, вие што сте во близина со мене како се чуствувате
Јас сум 28+4 и повремено имам болки во половината и препоните. Мислам дека е сосема нормално, бебето се повеќе тежи и расте, местото се шири. Ако ти е мисла, консултирај лекар ама мислам не е ништо алармантно.
28ма сум и веќе некое време чувствувам болка во препоните кога се движам. Гинекологот ми вели дека е нормално и се е во ред.
Mami Dali vi se ima sluceno trudni da mozete dvete race vo isto vreme vrz meseto da mozete da gi stavite predthodno ja mn go osekjav pod gradi bebo sea nekako mi e strav deka e mnogu spusteno sekako utre sum na lekar
Која недела си ? Јас сум 38+ и исто ми се спушти долу стомакот. Нормално е бебето се спушта во родилен канал, се спрема за излегување
Мајки, дали некоја од вас може да сподели искуство за помали мерни единици на бебе од неделата во која е? Сите тестови се уредни до сега. Сега сум 32 недела, бебе покажува мерки за 31 недела/30 недела. Со килажа е во ред, 1750 гр. Од памет сум извадена и моментално внесувам повеќе протеини, по препорака на доктор.
Не се стресувај, до две недели е нормално да е понапред или поназад, не смее да отстапува повеќе од тоа. Кај мене исто така знае некои мерки да отстапуваат, некои се понапред некои поназад а килажата во ред. Тука и генетиката има удел, не може да е сè совршено и да одговара точно до ден. Опушти се, уште малку ти остана до крај