Нормално е нема зошто да си правеш стресови кај мене ми кажаа на последната конторла дека мешето му е малку помало но кога го измери убаво излезе дека е помало но во граници на нормала не беше ни на горна ни на долна граница туку точно на средината, па мош ке биде манекен хаха ниту јас ниту сопригот сме немале меше и за тоа си викам добро е инаку килажата кај мене кога бев на контрола 30+6 беше 1480 мислам дека е мало за таа недела вие што мислите
Не се грижи и мене ми кажаа во 25 недела дека е за една недела помало и да јадам повеќе протеини исто. Не е страшно се надокнадува. Ке видиме сега како е. Инаку може ли да ми го пуштиш ликот за килажа од систина.
Ti blagodaram mnogu, neznaes kolku mi bese od korist linkov! Nekolku noki po red imav tahikardii, i toa samo koga ke stanev da mocam, ne na sekoe tuku od 5 stanuvanja samo na edno dobibav silna tahikardija, znaci se plasev za zivotot na bebeto a i za mene da ne me akne nekoj srcev udar. Ama eve citam deka ako spies na grb ne stignuvala krv do srceto i se dobivaat tahikardii, jas pak placev rekov gotova sum, imam problem so srceto
Тахикардии се нормални во бременост. И јас ги имам, не често, ама неколку пати во месецот ми се појавуваат посебно кога лежам на грб подолго време
Еве сум! Цела бременост беше помала за 2, 3 недели а сега дочека 40 недела со 3,500 и го надмина братчето. Ич да не му се секираш, си се редат работите. Со лесноо!
Јас одам кај Тимчева втор пат. Задоволна сум! А како ги испозапознав сите со ЦТГава редовни по втор пат у Систина, сите ми изгледаат супер спремни и човечни.
Zenski dali se normalni bolki vo polovinite i kolkovite?inaku vo 34 nedela sum. Posto treba da se poragjam vo Skopje a jas sum od Strumica, me fajka malce panika da ne pocne da izleguva predvreme
При крај многу работи се нормални и кај секој е индивидуално. Ако осетиш болки написе веднаш магнезиум едно ако не престанат и две апчиња. Легни одмори. Ќе престанат болките. Ако не престанат и се пропратени со стврднувања во стомакот и менструални болки тогаш појди си на лекар.
Најнормални се, бебето е веќе тешко и големо. Породилните болки ќе бидат на точен временски интервал а не континуирани болки, тоа е разликата. Одмарај, пиј редовно магнезиум и тоа е тоа, ќе трпиме
Devojki mesinja, 31+6 sum i denes zabelezav na ednata grada kako zoltenikava tecnost to najverovatno e kolostrum, dali e vo red tolku rano da pocni?
Да секој ден не по една , по 5,6 капки можда и више, ме советуваа да го собирам било многу здраво као вакцина делувало за бебе имало некакви анти тела незнам што. Ама јас не осеќам кога ќе потече. Гледам од коа почнува да ми е влажно на брадавиците... А и незнам со што би го собирала? Страв ми е да се стискам ко да се молам да не си направам беља...
Citav vo forumot nekade deka i posle poragjajot go imalo povekje kolostrumot na pocetok, taka da mislam nema potreba od sobiranje.. a i kako bi se cuvalo i da se sobira? Na nekoii citav deka duri vo 4-5 mesec mu teci kolostrum..