Па незнам ваљда у замрзнувач Како и да е мене ми е многу чудно и незгодно чувство. Ама мајка природа јбг.. А тек млеко коа ќе почне... Ко крава некоја
Здраво од денес влегов во 27ма недела, се приклучувам во групава Изминативе две недели чувствувам жештини во телото и некој внатрешен немир/склет, ама само навечер и имам потреба од вода или проветрување. Претходната ноќ дури и од сон ме разбудија… Дали и некоја друга членка се соочила со истово?
Така, но немам толку многу. По 4,5 капки у ден и тоа не осеќам кога ке потече. Туку од после коа почнува да ми е влажно на брадавицата. Си ставам секојдневни влошки во бејби долот Имало некакви туфери специјално за тоа , баш ќе побарам деновиве во аптека.
И јас не сум за собирање на колострум само кажав дека гледав баш на јутуб Иначе за туфери, земи си од ДМ таму ти се најевтини и доста има
Здраво девојки, едно прашање, денеска повраќам, имам скубење на желудникот и малаксаност,дали некој има искуство што се препорачува за трудници, дали смеам линекс? Иначе сум 33 недела. фала
Мислам паметно е да идеш до болница да те видат и крв да ти земат, да не е некоја инфекција. И јас бев вчера иста и ете до сега бев во болница 2 дена зашто ми испитуваа можни инфекции, среќа нема ништо ама ми рекоа секој пат кога ќе ги имам тие симптоми да одам до болница обавезно
A vo koja bolnica bese, na ginekologija ili? I dali treba upar za da te primat? Se nadevam sega si podobro. Fala.pozdrav
Не сум во мк, ама на итна бев, а лежев во одделот за хирургија поради индикација за итна операција на жолчка ама за среќа немаше потреба од тоа, се излезе добро. Ако уште имаш болки и повраќање подобро иди на итна, или ако немаш толку почекај до утре и јави се на матичен гиниколог прашај што да правиш. За болки што помага, не можам да ти кажам, не ми дадоа ништо за дома. Таму ми ставија инфузија парацетамол само, и по некое време немав повеќе болки
Колку често имате braxton hicks? Колку интензивно ги осеќате? Ги имам одамна ама стануваат се понезгодни.. безболни се ама ми го стискаат мочниот меур одма ми се иде у вц. Знаат да се појават и по 10 пати у ден.Кратко траат, не се на редовни интервали. Ги имам од 17,18 недела... Ама сега се многу по интензивни 29та недела сум. Кога ги спомнувам на геникологот ме игнорира и не ми дава објаснување никакво. Дали има простор за паника ? Ваше искуство?
Дали некој има, имал болки во стомакот во 31ва недела? Имам и во дел од бутовите и препоните. Бев денеска на преглед се е супер. Нормално ли е? Ми се плаче искрено...
Здраво девојки.. Бев на преглед од денес по мен сум 28 недела, а по мерките на бебе сум 29 и 4 дена.. Бејби тежи 1229гр... сега да си сметам по новава недела? некако многу ми пораснало душичево или..
Смееме чај од кантарион? Не знам веќе како да си помогнам со болките во желудник, уште тоа остана да пробам.
Nekoja mamicka so e vo 33+ nedela, dali e normalno bebeto kako porano da ne se osekja vo dvizenjata tuku samo nekoj ostri dvizenja i potoa da e mirno? Dali e toa deka sega pokje rasti i nema mesto za mn mn dvizenje kako porano?
Zdravo 27+3 vcera bev na kontrola mi kaza deka karlicno mi e postaveno dali toa znaci deka e mozen carski ili do 9ti mesec ke se namesti kako sto treba? Fala vii
Јас сум 32 и кај мене е карлично. Ми кажаа дека можно е да се сврти до крај ама ако не се сврти ќе треба царски.
Jas so kjerka mi koga bev trudna celo vreme si bese vo pozicija so glavceto nadole za da vo 32 nedela se svrti karlicno bez da osetam voopsto. Na planot za porogjaj u bolnica mi zakazaa carski so toa sto ako se svrti povtorno togas odime priroden porogjaj. Vo 34 ta nedela na kontrola kaj mojot maticen vidovme deka pak se svrtila i si se namestila so glavceto dole bez nisto da osetam povtorno i taka si ostana dur ne ja rodiv. Taka da se e mozno.
Јас сум 35+3 ама веќе од 33 недела движењата и станаа поретки а посилни, тоа било така бидејќи бебето е веќе големко и снемува место за движење а и повеќе од времето спијат.