Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Marii12.

Marii12. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    63
    Zdravo mami
    Ne znam dali e ova za tuka, ama 39ta nedela sum i sega cekame. Arno ama od vcera vecer povrakjam i voda ako se napijam, se mi e gadno i grbot-kicmata do sega nikogas ne me bolele taka. Imam i treska najverojatno, bidejki ladnicko mi e, stomakot ne me boli. Bev na pregled vo ponedelnikot bese se vo red i sega sum isplasena. Mozno e da e pocetok za poragjaj? Prvo dete mi e i se plasam..

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.432
    Допаѓања:
    103.476
    Ај вака, според циклус јас денес влагам во 3то тромесечје, односно 7ми месец, а според недели дури во понеделник влагам во 7ми. Зошто знам и други дека имале вакво искуство, како вие рачунате?

3. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    1.295
    Јас имам една апликација и кога на неа ми се смене од тогаш си рачунам нз точно за кој месец беше но ми се смени на средина на неделата и така си рачунав

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.432
    Допаѓања:
    103.476
    Која апликација, да проверам дали сум точна.

5. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    1.295
    Pregnancy ја користам

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    102
    Богами јас сум 9ти и се чудам некогаш дали воопшто спие, мрдањето не е многу сменето, секојден е различно, освен што е појако и болно.

На Valentajn_P му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
  8. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    783
    31 nedela teram, bebevo hiperaktivno, stomakov mislam se pomestuva, mi lici bebevo e postaveno po cela dolzina na stomak :)
    Ni mozam da spijam nitu da lezam, stranicno me udira. Vo toalet non stop idam, non stop.

Vcera osekav bolki vo preponi, od vreme na vreme osekam kako mnogu slabi menstrualni bolki, kako kaj jajnici da me sece i taka minimalni stvrdnuvanja valjda ? Normalno li e?

Nemam zakazano pregled kaj maticna, za 1 nedela duri ke odam, ne znam sto e normalno a sto ne. Paniki trista

9. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    И јас слично ко тебе само што сум 28 недела и имам повеќе стврднувања контракции грчеви на матка незнам веќе што се ама многу ги имам во текот на денот паника уклучена на максиум мислам дан ми се скрати цервиксов и предвреме да се породам дома сопругов го пукнав и плус ептен е осетлив незнам што ќе се прави до крај.

10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    783
    I jas nekade od toj period 27-28 pocnav da osekam. So znam, izgleda raste dete, jas pred 2 nedeli bev na exo, mi merese cerviks deka krevav panika da ne e skratem, ama ok bese.
    Ne znam sto e normalno, sto ne :(

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    1.295
    36 nedela sum imam povremeni menstrualni bolki polovinata ne me bole samo meseto napred i bebeto si mrda celo vreme na ctg treba da odam za 2 dena, sto mislite da odam porano na ctg ili da si cekam pravev pred 2 nedeli ctg se bese super bebeto mnogu visoko postaveno cerviks 51 mm a imam plancentna previa treba da se poragjam carski nz misla mi e dali da odam na ctg ili tie bolki se normalni vo ovaa nedela

На Iva 35 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Девојки здраво
    Денес 30+3 матичната на преглед ми кажа дека постелката некако многу почнала да зрее.. :( Бебе супер напредува,ми даде упат за димери на 25.10
    Од памет ме извади посекако многу тешко психички ја издржувам оваа бременост.. Кажете ми дали ви се десило на некоја слично нешто и дали се било во ред на крај.. :|

13. Green Ivy

Green Ivy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Se e normalno, a vo sekoj sluchaj pripremi se zatoa shto jas dva pati se porodiv prirodno na 37ma nedela, 40ta ne sum ja dochekala, od 36ta veke vleguvash vo 9ti, bebeto si znae koga ke saka nadvor

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Girlbtz

Girlbtz Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    Denes pravev priska test ova se rezultati. Nekoj da gi razbira da mi kazi ?

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      342,5 KB
      Прегледи:
      44
  15. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    89
    :?:Здраво мамички :f:
    Гледам многу од вас пишале дека матичните им рекле дека треба да прават брисеви овој месец, но мојот матичен ништо не ме извести а и искрено цела бременост за ништо сериозно не ми кажа и не ме упати(facepalm)(facepalm) Па ме интересираше дали може да ми кажете нешто подетално со тоа какви се тестови и испитувања имате правено/ќе правите за да знам дали сама да си побарам од матичниот или пак да закажам на приватно :?:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.432
    Допаѓања:
    103.476
    Која недела си?

17. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    89
    33+5

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.432
    Допаѓања:
    103.476
    Досега требало едни брисеви, приска, скрининг за органи, неколку крвни слики и урина, скрининг за срце, цервикален скрининг или кога прв пат мерат цервикс и сега ти следуваат брисеви пред породување. Некои доктори уште праќаат и на скриен шеќер и ддимери, ама не сите.

На Mamacita00 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Женски колку е нормално да се качува пулсот во бременост? Притисокот ми е нормален, ама пулсот знае и до 120 да ми биде. 27+ недели сум, со низок хемоглобин и железо.

20. Nanicka.

Nanicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    251
    И мене ми беше така немој да се плашиш. Од ниското железо и хемоглобинот е. Сега сум 39 недела и сум полна со енергија. Пулсот не го ни осеќам
    Земај железо и ц витамин заедно повеќе имало ефект. Цвекло и сокови природни и ќе има подобрување.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.