Јас имав во 30та, во 33та, па во 36та контракции баш интензивни од по неколку дена... Во 36та цервиксот ми беше над 3cm. Кога се лажни не се отвара,така ми кажа др...
Да да знам дека од лажни не се отвара. Не ми кажа дали се лажни или не, но штом уште сум затворена со долго грло најверојатно лажни се.
Девојки здраво 33 недела,ви се десило ли доле ниско да имате како бодежи? Нз како да објаснам..дали притиска со главата доле ниско или нз што е мн се исплашив.. исто така и некој исцедок воден,го имам од време на време.. на преглед пред 1 недела све ок. 1800 бебе.. во ред ли е со тежинава,некако многу малку ми стои..
Тежината е ок, не може да биде којзнае колку повеќе, не ќе родиш џинче. Исто и бодежите се ок, притиска, тежи... исцедокот што да ти кажам, јас испаничив иако второ ми е, најчесто е урина. Отидов на преглед, ме гледаа со спекулум и излезе дека е урина, не е водењак. Фала богу.
Девојки дали сте имале болки во долниот дел од стомакот како менструалн, најчесто кога си легнувам навечер? 27 ма недела влегувам денес
Мајки вие што сте 34+ дали имате промени во движењата? Пример до пред два дена беснееше и убаво се чуствуваа ударите, дури и болни беа. Вчера и денес има движења но некако помалку и понежни се. А пред една недела бев на контрола и се беше во ред, ако има промена во движењата кажено ми е да се јавам пак за преглед, но колку е нормално ова намалено движење не знам. Како е кај вас?
Кај мене мислам се намести со главчето доле, предходно беше карлично. Поголеми се бебушите, помалку место имаат, нормално е намалено движење. Преку ден воопшто не осеќам, Оти за него е нишање кога сум во движење. Само навечер, кога мирувам и кога се превртувам цела ноќ. Мене не ми рекле до сега поради намалено движење да одам на лекар, прв пат слушам.
И мене ми велеа секој пат ако се намали движењето да одам итно, за сега ретко се случува тоа, не сум била бонредно на преглдед, инаку ко во лунапарк е а треба да искача кај и да е.
Zdravo 32+6 sum denes gi zemav rezultatite od krvna slika i mokraca no ispadna deka imam bakterii.. Mi dade maticnata upat za urinokultura, prasanjeto mi e dali e stetno za bebeto ili za dzabe panicam , do sega ne sum imala nikakov problem . Fala vii
Направи уринокултура и почни одма со брусница капсули и 1000ка витЦ, навечер пред спиење. Јас првата бременост се породив во 34та поради уринарна инфекција и сега превентивно од прв ден зимам брусница и витЦ и не ми се има појавено бактеријата, стерилна е, така да се држам засега и да истуркам до 36та бар да не ми пукне пак водењак толку рано.
27+3 Ne mi se veruva deka olku brzo stignavme do treto tromesecie utre ke ispituvam skrien seker, znam deka e pokasno malku ama taka ispadna, maticnata mi e matufa cela a jas se zaboraviv skros. Samo da bide se vo red, drugo ne e bitno. Ubav ponedelnik i uste poubava nedela da si imate mesinja
Само да ве прашам, дали е нормално во трето тромесечие да се чувствува нелагодност нешто слично како пред менструација? Гинекологот ми кажа дека за прв триместар е нормално бидејќи се шири матката, дали и сега исто ?
Јас уште немам испитано, мене прво ми рече дека немам потреба и сега на последниов преглед ми вика направи го сепак да си го имаш се ти е во ред да знаеме дека и тоа е. Па ќе бидам скоро 29 недела кога ќе го правам, она ми рече до 32 можеш а секаде што читам пишува максимум до 28 да се направи. Бог да чува, се надевам во ред сум Инаку стигнав и јас до последното тромесечие и веќе почнав да одбројувам недели мислиш готово на крај сум, а 28 недела сумама почнува мала возбуда и исчекување, каде и да е ќе почнеме и дома да се спремаме со поголемите работи, барем да прошетаме да разгледуваме па декември и ќе се купува А за болки и кукање знам дека тек сега ќе почнат и како поминува времето се навикнувам дека во ред е нешто да те подзаболува, боцка, штрека, притиска па не паничам како на почетокот за секоја промена. Бебе 27 недела беше 1055гр, нареден преглед закажан за 5 недели стандард
Mene denes me iskaraa deka mnogu kasno sum ispitala. A jas sama si otidov da ispitam, nikoj ne mi rece nitu pak znae maticnata deka bev. Jas zdravje vo cetvrtok na pregled sum, so Gospod napred se nadevam ke e se dobro. I jas kako tebe sum malku poopustena i ne se streknuvam na sekoe. Za spremanje imam samo alista, i toa mnooogu alista, majkami mi donese eden kufer pa bratucetka mi i taa pa ne kupuvam nisto. Da pomine pregledot i ke go pustam mm da razgleda krevetce i zdravje vo dekemvri i nie ke kupuvame. Sakav da zastanam do dm da ja pomirisam babylove kolekcijata, pa ako me bendisa bi zela. Ne mi se otvara aplikacijava na telefonov, sekoj den se pomalku i pomalku denovi odbrojuva do termin i mnogu se vozbuduvam nekako mnogu brzo mi pominuvaat!
27+6 Da ve prasam, bebenceto pred 3-4 dena mrdase skoro po cel den, a eve sega nekoe vreme ne po mnogu, go cuvstvuvam no ne taka silno,samo blagi dvizenja I ne mnogu cesto. Na kontrola bev pred 5 dena I se bese vo red. Iskustva?
Не е страшно, до 2 дена да не мрдка. Спијат и они или може да не е активно многу тој ден. Ако продолжи воопшто да го нема тогаш можеш на преглед. Пробај со благо, кока кола, буцни го стомакот, легни на лева страна.
Од ДМ на Миволис ги зимам, нема утка, едни се. Или било кои на база на брусница да ги земеш ако немаш ДМ. Во Еурофарм се многу добри Џејмисон ама скапи се.