Да, малку е тој витЦ во брусницата, за да се заштитиш од уринарниот инфекции ти требаат минимум 1000ка витЦ. Урината мора да е кисела за да не се размножува гадинката, затоа и се пијат навечер за да го закисели организмот и да ја обложи бешиката.
Denes bev na kontrola 33 +4 sum a bebe odgovara na 32+5 gn , tezi 1965g dali e ova normalno? Ja prasav doktorkata mi vika pa malku e pomalo ama niso strasno .
Јас сум една недела зад тебе и моето е цело време една недела поназад кај матичниот а на клиника кога отидов на Гак излезе дека е таман. Така да не мора да значи дека и се точни мерките на докторката. Моето додуша и личи по стомакот дека е ситно, ситен беше и брат му, ситни сме се родиле и јас и мм, така да очекувано е, ама и не мора да значи дека се точни мерките нели. Искрено со сите што сум правела муабет доктори, подобро ситно бебе отколку крупно, за понатамошниот раст и развој, за болести и така натаму. А и не мора да значи дека ќе остане ситно, јас сум родена 2200 па еве мака мачам цел живот да ослабам.
Falaa ti mnogu .. Da i jas i mm sme sitni ne epten ama sitni, i doktorkata iskomentira deka ne sum ni jas krupna normanlo si napreduva od prethodnata kontrola ama pusti nemir dali e se vo red i na stranata na sistina za 33ta nedela merkite se od 1800 do 2000g .
Мислам дека тоа е нормална тежина за таа гестациска недела. Јас сум исто 33+5 пред некој ден бев на преглед, бебето е со иста тежина и мерките одговараат за гестациската недела (освен ноџето што му е малку подолго )
Dali na site vi pravat vaginalen pregled? Mene vo plodnost uste od 22 nedela me pregleduvaat vaginalno a pak maticniot dosega ni ednas.
Матичната редовно ми мери цервикс вагинално од 16та недела, па досега. После тоа и абдоменално ехо со мерки за бебето и сл.
Здраво девојки.. бев на преглед.. имав два дена менструални болки и болки во половината.. ме стави на цтг рече има болки кај да си тука си.. на ехо виде дека е скроз слезено дури искоментира неможам главата убаво да и ја измерам ова е долу ќе излегува.. постелка 3 степен.. и викам имам болки во вагината и ми рече па ќе почниш да се отвараш ја препрашав и вика чекај големи болки да те фатат и тогаш на болница..а јас за првото дете болки немав кога појдов 3 прсти отворена и за 2 сати се породив ни болки ни водењак пукнат.. ми е страв дали ќе сетам и дали ќе стигнам на време имам половина час до плодност од каде што седам.. Иначе јас 35 недела сум.. си се пожалив на болки сега да се спремам турбо овие денови и да ја чекаме мајкината прчла со усни..
Devojki jas sum 35 nedela i pocna systolic pritisokot da mi fluktuira mnogu. Imam dva aparati doma, nez dali ne merat kako sto treba ili mi se menuva mene mn pritisookot. Kaj maticen ginekolog ednas mi bese visokiot 130 i mi kaza da pijam b6 i magnezium. Denes mi izmeri visok 140 posle 130 pa 119... Ova e edno po drugo i samo so visokiot imam problem. Nez dali nekoja imala iskustvo, dali da baram holter ili ne gi biva aparative. Mn mi e strav da ne napravam problem, a maticnata mi tvrdi deka ne cinat aparatite ne treba da se sekiram da se napijam b6 i toa e toa
Не ти е многу висок, па 130 е во нормала. Мене на доктор ми беше 150 со првата бременост сма секогаш, дома мерев по 3 пати 120 ми беше, највероватно возбуда е во прашање. Тоа не е страшен притисок.
Devojki, vo 28 nedela dali e normalno srcenceto na bebeto da e 122, mene mi e cudno bidejki sekogas bese 140+
Helloy ubavi idni mamicki Jas sum 31+ pred 4 dena bevme na kontrola 1770 sme Me interesira kako se custvuvate vie ? Znaci bukvalno nemozham da disham osekjam kako da nema bebeto prostor za mrdanje i celo vreme poduenost .. dali povekjeto go custvuvate ova ili bash mene mi se deshava
Исто се осеќам, и јадење поише од 3 залака нема шанси. Некогаш едвај дишам, едвај, се заморувам од едни алишта пружање, еве сега, пружив машина и се задишав ко да сум вежбала пола саат, дишам на уста ко манијак. Ова ми е од деновиве, не беше вака, 33та недела сум. Бебето ми е малку погоре и ваљда затоа, со синко голем немав ваква мака.
Кога почнаа да ве проверуваат колку сте отворени и според што гледаат дали треба и кога? И негативниот тест за пред пораѓај во приватниве колку времеважи. Ми кажаа утре да понесам пцр тест, ама не и дека ке ме задржат или било што.
So prvoto dete ne me proveruvaaa samo na ctg odis koga mi pukna vodenjakot togas me proverija mislam deka ne proveruvaat do onoj moment dodeka nemas bolki nemas puknat vodenjak .. koja nedela si??