А ти наплаќа за скрининг нешто посебно? Немаш потреба од испитувања, нормално е да е поназад или понапред.
Кај неа не, како редовен ултразвук. Ама демек според резултатите доколку има потреба скрининг во Плодност, Систина или друга клиника.
Прочитав ма претходната страна за помало стомаче. Мене ми рекоа дека на моево стомачето и е поголемо за недела дена ама ништо друго не ми објасни. Што значи тоа? Треба да паничам?
Сепак на хемостаза кај активирано парцијално... Референтни вредности 27,9-37,7, кај мене резултатот е 23,2. Значи малку пониско. Сите останати вредности во граници на нормала. Претпоставувам ќе следи некоја терапија.
Nisto me znaci i ne treba da panicis. Sme pisuvale i prethodno, merkite normalno e da imaat otstapka za nedela- dve bez razlika dali e ponapred ili ponazad. Sigurno ako imalo nesto, doktorot ke spomnel. Uzivaj I gali si mesko.
I oficijalno od denes za prv pat vo zivotot vo treto tromesecie, daj boze site lesno da pomineme, se mislam za depilacija dali da odam ili ne do sega od pusti strav ne bev, a sama veke ne mozam.
od koja nedela pocnavte so kupuvanje raboti za bebeto? jas mislam dodeka sum 7 i 8mi mesec se da kupam posto vo 9ti ako edvaj se dvizam i oteceni noze nema nikakov soping...
Јас сум 19 недела,и до сега имам еден куп алишта купено,креветче,количка,стерилизатор, и само по нешто купувам,мислам дека кога ке ми порасне многу стомакот нема да можам многу да шетам,па затоа решив додека можам да се движам полесно и да си одберам што сакам.
Планирав во 8ми околу Нова година и Божиќ. Ама ајде после прв скрининг едно комплетче, после секој преглед уште по нешто и веќе на пола 7ми месец имам купено скоро се од гардероба. Исто и баби, тетки. Никој не почека, сите си купуваат како им е желба. Од големите работи немаме купено плус памперси, козметика итн, тоа ќе остане за до почеток на 9ти месец да го купиме.
За интересен викенд, температура, кашлање, затнат нос. Пишав кај матичната дали барем Алпенкрафт да земам, да не се мачам и јас и бебето со напони од силна кашлица. Дефинитивно најавив на работа дека поголемиот дел од декември ќе си го работам од дома. Нормално од кога зафатив вирус. Се надевам за брзо ќе ми помини бидејќи имав закажано за следните 2 недели повеќе испитувања. Да не морам да одложувам, а и неделите си врват.
Будали сме по некогаш. На можни алтернативи ние со глава во ѕид. Јас дури и се помислував сега на боледување додека сум со мали да се нудам за работа од дома (ова ако се договорев да не ми го рачунаат боледувањето), ама искрено за сега се премислив ќе си седами ќе одмарам. После тоа и онака уште една-две недели ќе одам, колку да се поздравам и нешто да потсредам и толку од мене за до есен.
Демек да не се затворам по дома цело време кога реално немам маки со бременоста. Ама вака вируси, ова она... Туку треба да прекинам аспирин во 32ра недела. Се прават некакви испитувања после тоа? Секако ќе следиме напредок со почесто правење на ултразвук следните недели меѓутоа дали ќе вклучува и други испитувања после прекин на терапијата не знам.
Јас прекинав аспирин во 30 по препорака на трансфузиологот. Гинекологот што ме води сакаже 10 дена по прекин да направам ддмери и хемостаза. Има повишување на ддмери, ама за сега се стабилни протоци и нема калцификати, па останав со еден клексан ама контрола на ехо за 2 недели и за 3 недели пак контрола на ддмери и хемостаза.
Медаљите ќе ни ги дадат, ете тоа ќе ни се деси. До последно работев ко мрдната од сабајле до крај, божем на тате фирмата е. Без ич грижа на совест си земав сега боледување и планирам да го излезам 9ти дури не се породам. Не сум јас попаметна од овие што 9м беа дома. Немам опција за од дома работа, иначе ич не се замарав.
Некогаш и личната сатисфакција е, ама има праг кој не треба да си дозволиме сами да го прејдеме. Јас мислам го прејдов и од сега до крај само ако можам уште нешто да предадам во ред.
Јас отидов последните 2 дена буквално за да предадам се во ред да оставам, да имам мирна совест, да не ми тежат обврски да знам дома јас лежам а они не знаат од кај да фатат таму од мојот хаос. И на колегата што ме наследи и на другите во канцеларија, се со писменца, стикери, имиња, броеви, се им оставив на готово.
Јас и да сакам и до нг нема да можам да предадам се зошто не ми дадоа луѓе. Така да се откажувам. Само насоки за полесно да се снаоѓаат ќе добијат и толку.
Што кога ми дадоа, колегата за свирче врбово не го бива, син ми од 6ипол години поише ќе научеше. Ништо не му влезе во глава, секое кажување исто и пак ме гледа ко прв пат да му кажувам.