Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    :drunk: нека му ја мисли она како ќе се снаоѓа :rofl:. Ние кога ќе запролети со количките во парк ќе си шетаме:makeup:, а они ако можат нека чекаат да се вратиме.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    103.334
    Тој е планот и најубав е, богами пролетва треба една дружба во парк, не има доста што ќе имаме таман бебиња за во парк на пролет :inlove:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Може, таман ќе пркнат,за сончеви прошетки. Јас со првото уличар бев, ама Аеродром е створен за шетање.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    29+0

Како со секоја исполнета недела, нови доживувања. Прв пат ноќеска ме разбуди силен удар. Досега не сеќавав или барем не беа така силни удари. И нормално веќе почнува честата потреба за вц, непроспиена ноќ.

На Lavica2602 и Ano им се допаѓа ова.
  5. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Кога ви дојде прв пат млеко? 30та недела сум, вчера имав 2/3 капки, денеска гледам цели дамки на градникот. Дали е безбедно да користам влошки за гради уште сега, да не си направам проблем? Стварно не очекував некако рано ми е за колострум…

6. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    29+0 како што пишав. Деновиве имам поголеми болки во градите ама млеко немам осетено и немало така како водено досега.

Додуша јас пак ни испупчен папок немам досега, ни линеа негра. Што би се рекло ништо немам :D

Ќе ме зафатат преку ноќ сите работи, да не знам крај да фатам.

Пред некој ден пишав мирно бебе си имам, со нежни движења. Денес ми наплати за сите претходни недели.

На pilence23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Mene vo cetvrti mesec mi se pojavi kolostrum ama zakoraven e na samata pupka, ne paga ni so kapenje ni so krpa. Mnogu debeli korupki mi se napraveni i planiram da zemam za brzo lanolin, samo neznam od koj. Mora da pocnam da gi omeknuvam

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    103.334
    Линија негра и папок излезен не е задолжително, јас сум веќе 36та па уште немам. А ни млеко да тече немам, само на брадавиците засирено по малку. И со големото синче немав ништо такво а молзев скоро цела година.

На Снегулк@23, Lavica2602 и Miss_S им се допаѓа ова.
  9. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Devojki dva dena po red imam kako menstrualni bolki i bolki nazad vo kicmata 35 nedela sum..snosti mi istece na gakite bagi bev vodena otidov na dezuren me vide na eho imam plodova voda vika najverojatno e mokraca toa sto isteklo me vide i vaginalno rece suvo e grloto na matkata ne e strasno dali ima nekoja so slicno iskustvo??

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    24.500
    Комшивка значи имаме тука хаха

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Born and raised дромка. Преселена само неполн км пред мажачка. :rofl:

12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Mami koj period bese bezbeden za sipanici? Vtoro tromesecie znam, ama sega vo treto?
    Vo mojov grad vrie od sipanici po gradinki, aj jas lezam doma i nemam nekoj kontakt ama mm e izlezen sekojdnevno, izleguva so drugari a tie pak obavezno edno dete so niv. Ni jas ni mm ne sme prelezani.. Mnogu mi strav sega na krajov dan opleskame rabota..

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Другарка моја ги прележа во бременост. Тогаш на инфективна и рекоа дека се ризични прво тромесечие и на крај пред пораѓај за да не дојде до породување па бебето одма да фати. За жал ако хараат сипаници тие подолго ќе се во циркулација. Кај малиот мој во градинка од јули ги има. Он дури сега ги фати иако не сум сигурна од каде, зошто баш во неговата група во моментов немаше активен случај и за сега е само он. Ќе видиме од утре дали ќе пријави некој. Или маж ти ќе мора малку да се стрпи периодов или бар другарите да се фер, ако некое дете појави на време да извести, ама па во тој случај ќе треба ти од него да се изолираш 3 недели.

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    24.500
    На другарка моја па ја испаничија во втор треместер , беше да проверува дали е имунa, пошо ќерка и беше тогаш со сипаници, па 300 стресој два доктори беа со негативни одговори, еден само и кажа дека нема да е проблем. Мислам дека животот им го скратија..

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Да не било за морбили. Тие се ризични во било која фаза од бременост.
    За овие јас знам ваков став имаат докторите, плус има примери на прележани.
    Да се разбереме секоја болест има некаков ризик. Нормално и од грип ако крене терудница превисока температура си носи ризици. Ама во секој случај нема потреба од преголема паника.

16. Mesecinka❤️

Mesecinka❤️ Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    18
    Jas sum 36+6 i dva dena veke strasni bolki vo polovinata a napred od vreme na vreme, vo ponedelnik sum na CTG ke videme dali pocnuvat bolkite l, a imam i poveke belo pranje.

17. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    Третово тромесечие само со стресови.

Преглед на срце, втор, поминат и одличен. Е преглед контролен кај матичната, само за стресови. Во целост бебето точно одговара на неделите. Во стомачето повторно помало. Протоци во ред. Крвни слики, хемостаза, се со ред одлично. Не знаеме дали лошо е поставено, па мерките се неточни. Или има некаков проблем што не е досега детектиран, бидејќи ништо освен таа мерка не укажува на проблем.

За секој случај закажани прегледи кај други доктори, па да видиме повеќе мислења.

18. VikiVioleta$123

VikiVioleta$123 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    Здраво
    Од која недела почнува 7ми месец? 27+ или 28+? И во која недела се прави третиот скрининг?

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    24.500
    Ама добро де, зашо стресови? Сме пишувале тука искуства колку биле со помало стомаче, па имаме здрави, прави, живи деца. И сега мојава има подолги нозе од нејзини врсници, меше дебело никогаш немала. Супер си е чим е само тоа "проблем"

20. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    Матичната ми е така "тмурна", мрачна што би се рекло. Демек ме плаши тоа што заостанува (нејзин одговор ова) ама не можам да најдам причина заради што.

Затоа решив и второ мислење да побарам.