Е колку заостанува? Дан ѝ заостанува ехото Па не е в калап ставено бебето. Нешто помало, нешто поголемо. Ете проверено е сѐ што е поврзано со исхрана на бебето. Штом останатите параметри се добри, што толку паничење од матичната...
Пред две недели застојот беше за една недела помало стомаче. Сега веќе две. Ако е точно измерено. Некако со сопругот заклучивме дека многу негативна ни е докторката. Демек како со пола уста,ова не ми се допаѓа, а не можам да најдам причина. Можи е таква конструкција, можи лошо е застанато. Во главно не би рекла не е во ред со бебето ама ... Овие зборови на докторката. Затоа решивме на крај на неделата кај друг специјалист да направиме преглед и ние да сме раат или пак ако во краен случај има проблем, со време да бараме решение.
Затоа викаме, повеќе нејзиниот однос и сомнеж ни е чуден отколку што помалите мерки би биле проблем. На сите наши прашања за решение или терапија вика нема што да се дава. Плодова вода супер, крајни мерки на бебето во нормала. Протоци супер, крвни испитувања исто така, ама застој има. За на крај да искоментира дека можи е лошо поставено за земање мерки.
Завршени две проверки, барем да сме раат една вчера, една утрово. На двете бебе е во ред. Денес јас 30+5. Мерките на бебе (освен стомачето) одговараат на 30+4 до 30+6. За стомачето испадна 30+1 што и не е така лошо, затоа што матичната го измери 26+5 последно. Одговор е дека е веројатно лошо поставено. Засега барем да сме мирни. Следно здравје, планирам само брисеви 33та-34та недела и веќе да си почнам со консултации во болница кај гинеколог што ќе ме пораѓа. Инаку голема е веројатноста за царски. Бебе е карлично поставено веќе два месеци, па ќе видиме следните недели дали ќе се заврти. 3 предновогодишни во најава за следна недела. Дали ќе успеам на сите 3 да одам ќе видиме и дали ќе издржам толку активности.
Koja nedela se pravat poslednite brisevi? Dali se pravat site ili samo eden, toj za streptokoka? Ponedelnik sum na pregled, ke bidam 32+3 denta,ako zemaat samo za streptokoka dali znaete kolku cini vo privatna bolnica da ispitaat? Ako e samo eden bris, da ne se maftam po bolnici i vo mojot grad dopolnitelno. I uste nesto, toj pregledot so raka, dali e zadolzitelno da go napravat iako ke sum so carski sigurno? So placenta previa sum, zalepena za grloto na matkata, ima sansa da go odbegnam?
За брисеви јас би почекала бар 34, иако ако си со царски кај тебе не менува многу. За првата бременост го правев само тој едниот надворешен, сега за мирна глава ги направив сите. За првото исто беше карлично и јас не го избегнав прегледот со рака. Мораа да утврдат каква е состојбата за да знаат како да реагираат, ама кај мене беше со индикација (контракции на цтг за првиот и пукнат водењак за вториот), ако си со договорен царски може и ќе го избегнеш.
Туку стврднување на стомакот краткотрајно претпоставувам се веќе лажни контракции? Последната недела ги имам по еднаш, два пати во ден. Без друга болка или исцедок. Додуша и после сите прегледи и со цервиксот си е се во ред. Веќе почнаа и отоци да ми се појавуваат повремено. Со притисокот е се во ред. Ќе видам следните денови со повеќе одмор бидејќи баш имаме активности деновиве, вака предновогодишно.
Здраво мешиња. Дали откако примивте флостерон ви се намалија движењата на бебушот ? Мене матичната ме подготви и ми кажа дека 3,4 дена ќе биди мирен и нема да го чуствувам толку многу, но сепак ми фали, па сакав да прочитам и ваше мислење после колку време почнавте да си го чуствувате како ви мрда како и предходно ?
Јас сум 27+ и сакам да правам микробиолошки брисеви ова недела бидејќи прртходната бременост се породив 28+..да напомрнам од непознати причини... . што мислите вие да правам ли... сега за сега грло на матка е ок постелка ок брисеви ок само надворешно кандида ама докторот рече нормално било дека и утрогестан ставам ама некако сакам да сум сигурна дека немам бактерија
Ти ако сакаш можеш, ама тоа нема да ти ги намали шансите за породување, и јас се породив порано минатиот пат и мислев исто ќе биде и сега, ама еве 2 недели плус терам. Не мисли на тоа. Направи си за секој случај, а кандидата третирај ја кај матичен со раствор, колку да не ти ствара мака.
Здраво мами и идни мами. Од денес 3-то тромесечие. И како што му доликува, од супер активна и енергична, како прв ден за добродојде, без енергија и со шантрава глава. Ништо не ме оправа цел ден. Вчера за прв пат во цела бременост правев кифли и се најадов баш слатко. Е затоа па цела вечер и еве после скоро 24 часа уште сум со киселини. Значи бело брашно веќе не ставам во уста. Сега ќе си испечам компир, ќе каснам со салата и мевце и доволно е за денес. Се надевам од утре ќе ми се врати енергијата и ќе бидам без киселини.