Ама немам мака од неа ни печење ни чешење докторот вели кандидата како габа кај секој ја имало проблем било само ако се ширела...
Направи си за да си ја смириш душата. Ама пробај да не мислиш иако знам како ти е, јас на денот (34+1) кога се породив со првото овој пат имав паничен напад со скоро 160 пулс, од киселини божем ама знам дека потсвеста си работеше.
31+1 денес, веќе на грб не можам да спијам а ни на страна све ме притиска на белите дробови цела нок се будам, се превртувам и пак ненаспана, како е кај вас? Ова ми дојде наеднаш до пред некој ден ми беше океј...
Јас на грб од 12та недела не можам да спијам, се ме стиска карлицата, ми се укочува. Спијам на страна и тоа се мењам на пола саат. Кај мене овој преокрет од лесна песна бременост во мака и тешкотија ми дојде во 29ма-30та недела, кога се разболев уствари отприлика.
Девојки, јас од денес сум 33 недела и стомакот како да ми падна надолу цело време ми беше пониско но сега е баш долу, бебето е свртено со главчето надолу од 30 недела, прашањето ми е да не дојде до предвремено случајно?
Читав дека се чистело телото како доаѓал крајот и се зголемувал, мада и не мора да значи јас на периоди некогаш повеќе некогаш помалку сум имала. И јас сум 33 недела и имам исцедок и од себе и од утрогестанот. Мене од 27 недела ми е спуштено надоле со глава, може и порано само тогаш бев на преглед па дознавме, а за спуштен стомак и тоа го имамне ми е ништо кажано околу тоа, друга индикација имам за предвремено. Мислам дека не е толку рано за да се плашиш, има време ама си се спрема полека полека
@Alena09 jas utre polna 33ta, zgolemen icedok i jas imam. Stomakot uste mi e gore, ama bebe mi e karlicno, ja osekam vo zeludnik i vo rebra gore. Mozebi se sprema poleka matkata, ne veruvam deka imas rizik za predvremeno poroduvanje, po mesec cel gi nosat taka i nikako da se porodat, termini nadminuvaat.
Цело време ниско носам, и сега е "паднат" зголемен исцедок, за 4 5 дена 40та недела, абер нема за излагање
Јас синко голем го носев на колена, ова во желудник, нит ваму нит таму си. Со големиот ми тежеше, со овој не се дише.
Напијен, најаден, нашушкан Зашто да излага коа му е убаво? Па ми мириса така или 31ви ил 1ви.. Ама потајно се надевам да биде до недела ама па кој ме прашува
27+2 сум, имам повремено водест исцедок, брисеви чисти се ок, читам пишува нормално е исцедок во бременост, како е кај вас?
Јас од денес влагам во 28 ма недела. Како напредува бременоста и исцедокот ми се зголемува. На долниот веш обавезно еднаш дневно ќе осетам мокро, па трчам менувам веш. Секојдневни не користам, може нема врска ама некако без нив мислам дека подобро "дише"доле