Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Колку го осеќате бебче после 33 недела? Општо до сега не била активна како што некои имаат опишувано на форумов, не сум имала мака да не застанува да е баш активна. Не сум се замарала, знам секоја бременост и бебе различна е.
    Ама кога има простор да се загрижиме? Оваа недела ги смени движењата, не се веќе удари туку нежни помрднувања за некој милиметар и кратки, си викам ајде поголема е нема да удира веќе. Вчера дали 2-3 пати така нежно се мрдна со 2-3 стврднувања (ваљда бракстон), а денес воопшто ја нема. Буцкам стомак (порано реагирала), се напив, најадов, преместив све направив, ништо. Само тежина осеќам и како да буцна еднаш доле вагинално накај цервикс. Преглед тек за 2 недели закажан.
    Доволно е бар еднаш да се појави така во денот, период и е да почекам 2 дена или да барам преглед ако ја нема и утре?

2. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Prvo probaj so koka kola i blago. I kaj mene e pospora poslednive 2-3 dena (si se zarekov od flosteronot koga go primav) ama denes si omav sebap doma i si kasnav torta edno parce ama kvalitetno, za 15min se javi mrdase pretase, ok si rekov tuka si :rofl: udarite ne i se silni kako porano, pretpostavuvam nema tolku prostor. Ili ednostavno uate i deluvaat inekciite pa ke se razmava za nekoj den.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    103.265
    Јас не знам вашите како мрдаат во 9ти, али моево ме упропасти. Болка физичка осеќам од што се мести некако и не можам никако да се мрднам. Ако не се сврте наопачки сега еве на. Абе боли, он тегне, јас плачам. И што убаво доле ниско ќе се симне и ова време ќе се качи нагоре. Мајмун еден. Утре ќе го прашам докторот на ехо како е поставен, што е проблемот што толку боли.

На Снегулк@23 и Cececece им се допаѓа ова.
  4. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    108
    Истооо...:inlove:мојава како балет да игра внатре,поготово кога ќе легнам навечер абе мислам дека во желудник ќе ми влезе:Dпосле ќе се спушти доле и се мислам ќе ми излезе.До утре ми е термин абер нема да излегува^_^

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    @Lavica2602 благо постојано јадам може навикната е не делува на мрдање, пробав и со кока кола и сите начини што ги има на нет:D
    Не размислувам одма негативно, само ме интересираше кога треба да дигнам паника. Ќе почекам, може длабок сон има:rofl:
    @AngelOfArh Мене само тие испакнувања на газот и сврднувања ми се незгодни, болка уште немам дур мрда, може баш поради тоа што не е баш до толку активна и силна. Ама има време до крај, немој за некоја недела да се жалам и јас, уште 8 месец сум:D

6. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Podobro kjuti si :rofl: jas se so kazav deka nemam maka mi se vrati, i kiselinite, i mrdanjeto, i nespienje.. Znaci se :rofl: od sega nataka ke si traam :D

На Nala37, gothchick и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    5.824
    Моево е карлично поставено плус со грб завртено кон мојот стомак и баш онака по неколку пати на ден нежни движења чувствувам. Немам почувствувано јаки удари или вртење како што пишувате и баш мислев да прашам дали има простор за паника.

Преглед имам тек за 3 недели со тоа што минатите недели со стравот за помало стомаче во една недела на повеќе различни места и доктори бевме.

Денес работни обврски, 5-6 часа на нога и веќе со потешкотии и болки во нозе, препони, колкови. Се со ред.

На sweet.woman и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    :hug::hug: дури и ме загрижува на моменти. Моето последно беше главично, а по ударите сеуште е така. Со раце боксува долу ниско, или дирекно во бешика, а врвот е кога ќе удри во јајници. Со нозете веќе искрено не знам каде попорво удира, ама баш силно удира. А кога се истегнува цел тоа е некст левел болка:worried:. И одвреме навреме има некој потег, каде мислам во исто време удира на сите 4 страни со сите 4 екстремитети како мајагери.

Во моментов се пикнал горе во граден кош, ама со едното раче си боксува во лев јајник. Значи веројатно цел е истегнат:drunk:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Првото ми беше така некако поставено и исто не се сеќавам дека толку чувствував удари. Се сеќавам дека многу икаше.

На Miss_S и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Не нема.

11. VikiVioleta$123

VikiVioleta$123 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    А го имаше сетено да мрдне барем 2-3 пати денес?

12. VikiVioleta$123

Се зачлени на:
    8 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    Јас пак користам секојдневни влошки вез мирис и менувам по 4-5 пати на ден, зашто за кратко време ми се мократ гаќичките и така ќе треба да имам едно 40 пара гаќички за една недела

На Снегулк@23 и Nala37 им се допаѓа ова.
  13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Па еве во цел ден, да. Верувам дека е во ред, само ете разлика мала и одма паника. Ќе пратам во наредните денови како ќе биде.

14. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Не е постојано кај мене. Сабајле менувам, одам на работа, кога се враќам повторно менувам и ок е. Дома сум секако и да затреба пак до вечер можам да сменам но ретко кога има потреба.

15. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    274
    И кај мене е исто, од што многу мрда по цело време болки дури имам

16. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    3.909
    Од која недела бебето се врти со главата надолу?

17. VikiVioleta$123

Се зачлени на:
    8 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    Нема правило во тоа, некогаш и во последен момент се врти во 38ма недела , а можно е и да не се заврти. Но почесто се врти

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Утре полнам 29 недела вчера после 18ч почнав многу често да мочкам и така си продолжив и во текот на ноќта разни мисли ми се развртија во глава... во понеделникот правев крвна слика и уринокултура немам инфекции и крвна слика како за бремена добри се... сега следна недела новата година планирам да ја започнам со микробиолошки брисеви и ехо преглед и се надевам ќе тераме до 37...стравот во овие недели ми е на ниво

На Nala37 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  19. VikiVioleta$123

Се зачлени на:
    8 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    А нели е сеуште рано за микробиолошките? Мене ми кажаа во 32 ра недела

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас ќе одев пред една недела ама др обврски и работа па прегледи на приватно... да и докторо рече кога првите се ок брисеви нема потреба повторно ама јас до сега два пати правев и му реков сакам пак да ми е мирна главата и рече добро како ќе кажеш... дека претходната трета бременост ми заврши со предвремено породување од х причини...