Колку го осеќате бебче после 33 недела? Општо до сега не била активна како што некои имаат опишувано на форумов, не сум имала мака да не застанува да е баш активна. Не сум се замарала, знам секоја бременост и бебе различна е. Ама кога има простор да се загрижиме? Оваа недела ги смени движењата, не се веќе удари туку нежни помрднувања за некој милиметар и кратки, си викам ајде поголема е нема да удира веќе. Вчера дали 2-3 пати така нежно се мрдна со 2-3 стврднувања (ваљда бракстон), а денес воопшто ја нема. Буцкам стомак (порано реагирала), се напив, најадов, преместив све направив, ништо. Само тежина осеќам и како да буцна еднаш доле вагинално накај цервикс. Преглед тек за 2 недели закажан. Доволно е бар еднаш да се појави така во денот, период и е да почекам 2 дена или да барам преглед ако ја нема и утре?
Prvo probaj so koka kola i blago. I kaj mene e pospora poslednive 2-3 dena (si se zarekov od flosteronot koga go primav) ama denes si omav sebap doma i si kasnav torta edno parce ama kvalitetno, za 15min se javi mrdase pretase, ok si rekov tuka si udarite ne i se silni kako porano, pretpostavuvam nema tolku prostor. Ili ednostavno uate i deluvaat inekciite pa ke se razmava za nekoj den.
Јас не знам вашите како мрдаат во 9ти, али моево ме упропасти. Болка физичка осеќам од што се мести некако и не можам никако да се мрднам. Ако не се сврте наопачки сега еве на. Абе боли, он тегне, јас плачам. И што убаво доле ниско ќе се симне и ова време ќе се качи нагоре. Мајмун еден. Утре ќе го прашам докторот на ехо како е поставен, што е проблемот што толку боли.
Истооо...мојава како балет да игра внатре,поготово кога ќе легнам навечер абе мислам дека во желудник ќе ми влезепосле ќе се спушти доле и се мислам ќе ми излезе.До утре ми е термин абер нема да излегува
@Lavica2602 благо постојано јадам може навикната е не делува на мрдање, пробав и со кока кола и сите начини што ги има на нет Не размислувам одма негативно, само ме интересираше кога треба да дигнам паника. Ќе почекам, може длабок сон има @AngelOfArh Мене само тие испакнувања на газот и сврднувања ми се незгодни, болка уште немам дур мрда, може баш поради тоа што не е баш до толку активна и силна. Ама има време до крај, немој за некоја недела да се жалам и јас, уште 8 месец сум
Podobro kjuti si jas se so kazav deka nemam maka mi se vrati, i kiselinite, i mrdanjeto, i nespienje.. Znaci se od sega nataka ke si traam
Моево е карлично поставено плус со грб завртено кон мојот стомак и баш онака по неколку пати на ден нежни движења чувствувам. Немам почувствувано јаки удари или вртење како што пишувате и баш мислев да прашам дали има простор за паника. Преглед имам тек за 3 недели со тоа што минатите недели со стравот за помало стомаче во една недела на повеќе различни места и доктори бевме. Денес работни обврски, 5-6 часа на нога и веќе со потешкотии и болки во нозе, препони, колкови. Се со ред.
дури и ме загрижува на моменти. Моето последно беше главично, а по ударите сеуште е така. Со раце боксува долу ниско, или дирекно во бешика, а врвот е кога ќе удри во јајници. Со нозете веќе искрено не знам каде попорво удира, ама баш силно удира. А кога се истегнува цел тоа е некст левел болка. И одвреме навреме има некој потег, каде мислам во исто време удира на сите 4 страни со сите 4 екстремитети како мајагери. Во моментов се пикнал горе во граден кош, ама со едното раче си боксува во лев јајник. Значи веројатно цел е истегнат
Првото ми беше така некако поставено и исто не се сеќавам дека толку чувствував удари. Се сеќавам дека многу икаше.
Јас пак користам секојдневни влошки вез мирис и менувам по 4-5 пати на ден, зашто за кратко време ми се мократ гаќичките и така ќе треба да имам едно 40 пара гаќички за една недела
Па еве во цел ден, да. Верувам дека е во ред, само ете разлика мала и одма паника. Ќе пратам во наредните денови како ќе биде.
Не е постојано кај мене. Сабајле менувам, одам на работа, кога се враќам повторно менувам и ок е. Дома сум секако и да затреба пак до вечер можам да сменам но ретко кога има потреба.
Нема правило во тоа, некогаш и во последен момент се врти во 38ма недела , а можно е и да не се заврти. Но почесто се врти
Утре полнам 29 недела вчера после 18ч почнав многу често да мочкам и така си продолжив и во текот на ноќта разни мисли ми се развртија во глава... во понеделникот правев крвна слика и уринокултура немам инфекции и крвна слика како за бремена добри се... сега следна недела новата година планирам да ја започнам со микробиолошки брисеви и ехо преглед и се надевам ќе тераме до 37...стравот во овие недели ми е на ниво
јас ќе одев пред една недела ама др обврски и работа па прегледи на приватно... да и докторо рече кога првите се ок брисеви нема потреба повторно ама јас до сега два пати правев и му реков сакам пак да ми е мирна главата и рече добро како ќе кажеш... дека претходната трета бременост ми заврши со предвремено породување од х причини...