Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Утре полнам и јас 29 недела, од пред 2 дена и кај мене почна зачестена потреба од мокрење. Знае и во секунда да ми стане непријатно, како да ќе ме запече, мислам ќе ми прсне бешиката од што е полна, а кога ќе ја испразнам едвај малку мокрача има ама таа непријатност ја снемува. Мислам дека е нормално, бебе сега нагло расте и притиска доле, може и ќе удри клоца или бокс па затоа во секунда се појавува таа непријатност и потреба од често мокрење:)
    .

На sweet.woman и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Alena09

Alena09 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Девојки, вие што сте 35 + и бебенце е поставено со главче надолу, каде ги чувствувате движењата? Јас десно и лево од папокот и до папокот а вака си се чудам со нозете воопшто го немам осетено, тие му се горе поставени, значи само

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Кај мене, ако сѐ уште е надолу, 33/34 недела сум, осеќам во страничниве делови на стомаков, веројатно се ноџињата како туркање осеќам, клоцкање, а надолу исто како кај јанициве осеќам понежни чепкања. Некогаш со главчето осеќам туркање. Се надевам дека сѐ уште е надолу. Ти осеќаш како дуење чат пат не знам точно во кој дел, дали и подолу и погоре и по страните?
    И дали осеќаш затресување?
    А кога имаш лажни контракции, каде се формираат бапки?

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    33+1 денес

Се мачам со киселини последните неколку дена.

Денес и голема болка во препони всушност и цел задник. Исцедок немам, болки во стомак немам. Уште една недела до следен преглед, ама си викам не е за паники. Се залежав повеќе деновиве, а денес пешачев подолго и веднаш болки.

Избравме алишта за бебе за од болница. Ранец за неа спремен.

Мене како што гледам за во државна болница цел куфер ќе ми треба. Подлоги непропусливи, едно пакување, неколку пакетчиња влошки, спавачи итн.
    Маици за доење купени, градник не планирам да носам и така засега со планови и припреми.

На sweet.woman, Снегулк@23, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Maici za doenje kakvi kupi? Jas imam samo edni, gi dobiv na poklon. Turski se ama preubavi,se javiv vo prodavnicata kaj sto se kupeni mi kazaa nemale i neznaele dali ke dobijat pak. I sega sum samo so niv, a ke trebaat plus.

6. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    Во Кали, на Есмара.

Не ми се пробани сеуште, ги ставив за перење ама се надевам ќе бркаат работа барем за на болница.

На Снегулк@23 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  7. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Ти рекоа дека треба подлоги?

8. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    @Miss_S во Гак планираш породување?
    Јас мислам дека не ни даваат да носиш нешто друго освен спавачите нивни, такво инфо имам затоа прашувам дали е за истото место.
    @Proletno во листата што е од Гак не пишува подлоги, но можеш да си земеш заради искуства што сум слушала дека ќе ти требаат ем за тебе што крвариш ем можеш и за бебе да си постелиш. И јас само едно пакување спремив. Влошки Вир, пешкирче, стегач, слушалки, полнач, паста и четка за заби, чешел. И планирам а уште не ми се спакувани папучи. За бебе ништо не носам, одпосле мм ќе донесе пелени и крема, па ќе видам дали треба уште нешто.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не е лошо да си носам подлоги. Претпоставувам тие во аптека ги има..

10. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    @Proletno , @gothchick , не сум од Скопје.

Сеуште немам разговарано со доктор во локалната болница меѓутоа пријателки кои во последните неколку месеци раѓаа тука, ми споменаа носеле сопствени спавачи. Исто им напоменале "попречни заштитници за на душекот". Не прашав точно какви носеле и дали баш се мисли на овие непропусливи што се како за пресоблекување на бебе или некои други. Баш ќе прашам и во аптека, да не има нешто посебно такво.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alena09

Alena09 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Јас го осеќам лево и десно од папокот, и знае да се истегне па се прави како бапка то можи да е главчето. Контракции немам засега

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Не ти се стврднува стомакот воопшто?

13. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    3.901
    За настинка освен супа, чаеви што друго може?

14. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    870
    deneska 33,0 nedela bev na komisija vo drzavna za bolovanje i taa na brzina me pregleda mi vika nisko go nosis postelkata ti e nisko i taka, ili taa tolku znae, do prethodniot pregled se bese ok ne znam dali moze naednas postelka da se spusti za 1 nedela i jas sea vo prasalnici nikoj ne mi kazal deka e nisko nosenje i postelkata bese gore a ne osekam nekoi promeni od minatata nedela osven zamor i zadisuvanje ne znam sto da pravam...

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Ништо. Ништо не е страшно и ризично, ако мислиш да и веруваш тогаш гледај повеќе одмарај, ако не тогаш или кај матичен или приватно оди на проверка.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    870
    za 1 nedela sum kaj maticnata na kontrola, togas ke bidam 34 nedela nezz dali da cekam do togas toa me buni :(

17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Почекај, не е страшно. Освен ако не можеш да издржиш парно да идеш него ли психички да се јадеш.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    И јас сум истата недела. Исто стомакот по изглед ми е надолу. Докторот никогаш не ми рече дека ниско е носењето (ако се мисли на тоа како изгледа стомакот) ниту докторката на приватно не ми кажа ништо такво.
    Постелката мене ми е на преден ѕид. Тебе?
    Како може да се спушти постелката, што знам...
    Досега кај ти беше?
    Инаку и јас се уморувам и задишувам исто така.

19. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    870
    postelka mi e na preden zid gore cela bremenost i deneska naednas padnala dole sama od sebe pred 1 nedela bev na kontrola gore bese ne znam sto e rabota dali za edna nedela samo se spustilo bebeto zaedno so postelkata ili taa ne vide ubavo (ama ehoto e masina toa ne laze) sledna nedela imam pak kontrola kaj maticnata vo 34 nedela pa ke vidime, samo da e dobro do togas se... jas za Edna nedela nemav koj znae kakvi primeni ni vo telo ni psihicki

20. Alena09

Alena09 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Па не засега, само што имам болки во препоните понекогаш