Направи на друго место ехо, утре ако можеш. За да можеш деновиве да си помирна, да знаеш на што си. Секако одморај повеќе, лежи и ќе поминат деновиве. Не знам стварно така чудно ми е дали и постелката менува положба заедно со бебето. Нели секако старее има степени, ама за положбава којзнае...
Касно можда се надевам подобра си. Освен природно ништо не може за жал. Има едни пастили ги читав низ темиве, не ги запамтив прашај во аптека или гинеколог. Лимони, цедени сокови, одмор, супа и чај. Може и прополис оној за бебиња без алкохолен. И јас сум болна, тоа ми кажа гинекологот. Плус фишерменс бонбони, ептен ми олеснува од нив. Со помин нека ни е.
Јас сум второ тромесечие кај мене постелката е ниска и тоа сеа открија во 20и некоја недела. Прашав дали ми се спуштила или таква си е од старт. Викаат дека се порано од тоа не обрнуваат внимание на постелката,битно е второ и трето тромесечие каква ке биде и каде. Иначе менува положба постелката да,чим ми рекоа мене мирувај треба да се крене. Мислам дека и кај тебе е тоа работата,може не гледале доволно не обрнувале толку внимание на претходните прегледи па затоа.
Мене ми беше напред и во средина, па горе под гради и сега пак средина баш кај папокот. Ете и други ти рекоа мирувај, повеќе лежи, не кревај ништо до нареден преглед за секој случај, па ти одлучи дали ќе е утре или наредна недела
ne na sekoj pregled mi ja gledaat ama denes kazaa deka e niska i nisko go nosam bebeto, prethodnata nedela na pregled se bese ok i pak sum za 1 nedela na kontrola racunaj jas sum 3 tromesecie 33 nedela moze i e normalno ova ama ne mi rece nisto da odmaram itn naprotiv mnogu sum aktivna doma ne se pribiram.. no ovaa nedela ke odmaram povekje za praznicive pa drugata nedela vo 34 ned ke vidam sto ke mi kazat jas kolku sto znam ne e ubavo dole postelka da ne otide vo placenta previa tek togas tesko mene...
Девојки дали некоја чувствувала како боцкања во стомакот пример два пати болно ама кратко траат. Што би можело да е? 35+5 сум денес
Иста ситуација не мачи.. и јас осеќам многу послаби и нежни движења од претходно. Се надевам дека тоа е поради дејството на флостеронот и дека се ќе врати во нормала. Нека кажат оние со исто поминато искуство..
Zdravo devojki 38+5 nedela sum..osejkam kako bodezi vo jajnicite i od vreme na vreme kontrakcii so stvrdnuvanje na stomakot i jaki bolki vo preponite odvaj se dvizam..dali ova se znaci deka se pribluzuva poroduvanjeto?
Jas primiv na 19ti i 20ti dekemvri. Prvite tri dena si bese aktivno ko i prethodno, duri i poveke (bev zagrizena pa pisav i vo trudnicki) posle 3-4 dena od primanjeto pocnaa da se namaluvaat dvizenjata duri dva dena ja nemase nigde, epten nezno samo ke osetev kako peperutka da imav a ne bebe od 2kg. Placev dva dena od sto bev preplasena, ama posle edna nedela od vtorata inekcija (taa na 20ti sto ja primiv) se vrati vo normala. I doktorkata mi kaza deka ke e taka, mi pisaa i ovde trudnici so iskustvo deka taka treb da bide ama pak mnogu se sekirav. Sigurno i kak vas e taka samo pocekajte da pomine barem nedela dena od primanjeto pa ke se vrati vo normala.
Здраво мешиња Дали има некоја немирно бебе како мојето 30+4 сум а мава кај стигне долу посебно, ме свиткува кога ќе мане незнам шо дете ќе беше. Првата ми беше многу мирна знаеше да се издигне на еден дел од меше и толку, а овааа у секунда на пет песта мава На 27.12 бев на контрола и беше свртена со глава горе во желудник и по мавањето мислам уште не е свртена До кога имаат фора да се наместат и дали овие мавања треба да ме загржат? Што мислите?
Доволно се големки и доволно простор имаат во тој период, па затоа ударите болат понекогаш, и повеќе се чувствуваат. Кај мене во 30г.н беше надолу со главче, и од тогаш наваму така е на секој преглед. Тогаш го прашав докторот нели е рано да е надолу со глава, ми рече дека тоа не мора да значи дека е конечна положба и така ќе остане. Кажа дека позицијата ја менуваат до крај. Така да мислам дека може да се сврти и кај тебе, има време.
Потполно исто и мене ми е така.. дај боже само се да си е добро Моментално сум на строго мирување дома и оваа недела, другата недела треба контрола да правам па ќе видиме што и како ќе е Ова последно тромесечие ќе го памтам.
Здраво девојки, дали некоја се соочува моментално со грип? Јас сум многу настината само се плашам да не кревам температура постојано си мерам. Кажете искуства како се справувате? Јас сум 36 +2
I jas sum 36+2 i osekam deka nastinuvam. Usite mi se zatnuvaat, kako grlo da me grebi ili samo e od kiselini neznam. Ama paracetamol ke si pocnam od vecerva preventivno i mu poracav na mm da kupi pantenol za lizenje. Da sprecam pred da me fati seriozno.
Јас сум од Понделникот и сеуште 28+5 сум,пијам повремено парацетамол од него ми е подобро кога ќе го испијам инаку носот ми тече и очите ми солзат усните горни од течење на носот ми се исушија испукаа.
Vie sto ste zemale pantenol, gi lizite ili gi rastvarate vo voda? Na upatstvoto stoi da se rastvorat, ama jas izlizav otposle procitav
Земи пред да те фати јако прегорен шеќер со путер и млеко пиј, и вечер пред спиење на марамче топла ракија со бибер на врат замотај си. Така пред некој ден спречив посериозна настинка