Јас до 8-ми немав стрии и баш си мислев каква среќничка сум но од тогаш наваму лом бутовите градите стомакот :/
Јас стрии на стомак немам, ама приметив дека на едната нога имам еден куп црвени, и тоа само на едната. Црвените се губеа?
Рекoв јa oвие неделиве ќе ме пукнaт сите рaзличнo сметaме изгледa. И сo @NanaMia и @Lorins. имaме исти термин a oни се мaлце пoнaпред oд мене спoред тикерите штo гледaм
прв пат слушам дека црвените стрии се губат .. моите се само црвени и на стомакот и на бутовите (освен на градите ) значи можно е да се изгубат
Јас на градите не очекувам да ми се појават стрии, тие некако слабо ми растат но има време можи ќе ме изненадат Сепак и нив ги мачкам, ама не редовно, еднаш на 2-3 дена...
Јас ја прашав мајка ми дали и се појавиле стрии во бременоста и ми кажа дека не, па така потајно си се надевам дека нема да имам ниту јас бидејќи читав дека повеќе е генетски ако си склон на стрии секако ќе ги имаш. Сега за сега немам се надевам дека до крај ќе биде така
Ќе избледат само, нема да се изгубат. Кој ве лаже дека ќе исчезнат... тие се лузни во сврзното ткиво под кожата, кога ќе се појават нема лек за нив, само операција.
Јас се водам според апликации на моб но и кај докторката што ме води секогаш се совпаѓа... Вие можеби се водите од зачеток,а јас од последна менс.
На мајка ми не и се појавиле во тек на бременост, ниту пак воопшто има некоја, а слабее, се дебелее...Јас слаба од секогаш, па ги имам еден куп...не сум на неа, очигледно
Oд пoследен циклус се вoдaм, и нa сaмoтo ехo т.е нa сликичките oд ехoтo излегувa крaен термин 18.08 a пoследен циклус 12.11, бебетo дo ден oдгoвaрa нa гестaцискaтa неделa. И aпликaциите нa интернет истo кaжувaaт. Збoрaм зa мене зa нив не знaм, гледaм нaнa милa денес е 29+0 a јaс сум 28+5 не мoже исти термин дa имaме..
И јас не знаев , но еве кажувам од лично искуство.....Во првата бременост имав црвени стрии позади колената и се ширеа од позади према нанадвор, но од внатрешната страна....уффф тоа беше грозно , си помислив дека никогаш повеќе не ќе можам да облечам сукња.... А обожавам да носам сукњи посебно за на работа, со некоја убава салонка....Но ете набрзо после пороѓајот кога почнав да се враќам во нормала ги снема и тие грозните стрии...
првото во 34-та што се роди беше 2.750, а сега второво на ехо колку што го измери докторката во 34-та беше 3.025
Не мора ништо да значи тоа...Постојат и доста генетски фактори во врска со тоа.....А би те прашала... Д-Димери имаш ли испитувано?