Девојки помош, 32 недела сум и веќе скоро 1 месец ме боли на левата страна како под ребро и напред и позади на грбот. Прво беше послаба болка ама последните 3 недели ептен многу боли. Како бодење е и цело време на исто место дури и кожата ме боли на допир и како отрпната ми е само на тој дел. Бев на лекар ништо не најдоа, бебето можеби притискало. Нормално ли е волку да боли и постојано, и кога пешачам, кога седам и кога лежам? Некоја да имала слично искуство? Едино кога лежам успевам понекогаш да најдам некоја позиција да не боли.
Мене три месеци таму ме боли..баш на левата страна. И на седење и на одење..ужас..На крај на 8 сум и уште ме боли.Притиска лошо..и тоа е..
Имаш ли отидено на лекар? Топло на грбот помага малку ама само моментално. Некој ако знае од што може да е нека пише..
Кога бев на контрола, разговарав со докторот и нема што да се направи. Ништо не помага. А кожата како да имам изгореница некоја..
Мене ме болеше така. Како некој да ме претепал. Како се породив болката ја снема. Кај мене бебе беше напикано горе и правеше притисок на граден кош.
Кај мене е иста таква болка, само болно ми е едно од ребрата десно под гради и скроз позади продолжува. Дури и се сомневав на пукнато ребро. Вчера на цтг ми кажаа дека ноџињата едно бебе ги напикало таму во ребра и за жал нема што да се направи, ама ќе поминело, да издржам Не можам во полулежечка позиција никако, така најмногу боли, само скроз лежење на лева страна, макар што и тоа е предизвик.
Здраво девојки, 28 недела сум и повремено кога ќе после одмор кога станувам чувствувам болка во препони. Дали е тоа нормално? Секако на контрола ќе прашам и доктор.
Zdravo Veke 30+3 I epten mi e tesko odenje po skali, pulsot I do 110-112 mi se kacuva no pritisokot do sega e vo red. Dve prasanja tie sto primate Glucophage (metformin) za gestaciski diabet dali imavte gadenje, povrakanje, bolki vo stomak i kolku vreme traat? Dali e samo prvata nedela tie nus pojavi Ili traat podolgo? Od koja nedela vo MK pocnuvaat so CTG?
За Glucophage не знам, не сум имала искуство, а за првото CTG матичната ми рече кога ќе влезам во 35 г.н. Јас сега сум 33+4, што значи за одприлика неполни 2 недели.
Здраво, јас пијам Метформин од почеток на бременоста, а сега сум 29 недела. Само првата недела ме болеше стомакот и имав дирајеа, потоа никаква реакција.
Девојки 29 недела сум и на одредени покрети имам бодежи во долниот дел од стомакот бев на лекар цервиксот е 3см,плодова вода си има како што треба плацента висока напред е сега ми вика можеби те има удрено бебето посилно па затоа те боли е сега дали имала некоја слично искуство
Вака изгледа мајчина книшка? Јас искрено првпат гледам ваква книшка. А знам дека би требало да имаме сите некој ваков документ за нас што ќе остане.
И официјално од денес 36та недела, не ми се верува уште и сега веќе од денес почнав да перам да спремам, но и страв како да ме фаќа.
Здраво на сите Незнаев во која тема да прашам па решив тука ,вака јас сум 35+2 и денес бев на преглед се е добро имам доволно плодова вода,цервикс добар,цтг мирно само докторката уште минатата недела ми кажа дека постелката ми е по зрела за неделите и рече сега се почесто ќе доаѓаш на прегледи е сеа ме интересира дали има некој со слично искуство да е истерал до крај со по зрела постелка...??? Инаку бебе од сам почеток е помало за околу 1 недела денес го измери 2200.
Здраво, Исто така имав предвреме зрела постелка.Јас бев така скоро до 39 недела и на крај докторката ми рече доволно е да не ризикуваме јас мислам да закажеме пораѓај.Мислам дека нема простор за паника се додека се следи редовно.
deneska sum 36+3 i osekjam cel den po malku slabi menstrulani bolki pocnaa vo 35+6 edna samo pa nemase nekolku dena i denes pak pred dva dena kaj maticnata bev na pregled nemase nisto. treba da se plasam ili vaka nekolku nedeli moze da teram ili moze denes da imam pa utre nisto ne znam sto da pravam sabota e samo dezuren moze da me vidi? sepak prva bremenost ne znam sto da ocekuvam i kako da reagiram?
Каде ги осеќаш? Нормално е да ги имаш. И јас имам, и прееска. Ми се стврдна, ме здоболе долу, па помина. И во половина послаби, па поминуваат. Исто сме инаку, и јас сум 36+3. Цтг здравје тек понеделник или вторник ќе правам. Ти имаш цтг и преглед со прст или?