Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    870
    jas imam bas menstrulani bolki dole sredina na stomak i kaj jajnicite poslabo, imam ctg edno minatiov petok i sega vo ponedelnik sabajle pak pregled so prst imav 2 pati ednas vo 19 i vo 20 nedela na moe insistiranje posle toa sum nemala i se nadevam deka nema ni vo pon inaku stvrdnuvanja poslabo 2-3 pati za cela nedela

2. Soofijaa

Soofijaa Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    18
    Мешиња добар ден,
    Јас сум 29+2, бебуш е 1.208 гр но ми рекоа дека доцни една недела со главчето и стомачето, треба да одам на доплер утре, но мама како мама е доста загрижена,има ли некој со вакво искуство:sweat:

3. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Кој те пушти на доплер? Претпоставувам матичен др, они така паничат за да се заштитат. Немој да се грижиш, нека направат проверка, ама колку што ме информираа докторите досега, до 2 недели +- отстапка е нормална. Кај мене се две бебиња и цело време додека можеа да ги мерат беа назад по недела, две, ама цело време ми викаа дека не е ништо страшно, сепак се ехо мерки, не се толку прецизни. Во секој случај, нека ти направат доплер ако решиле, барем ќе бидеш мирна, ама немој да си правиш стресови, ќе видиш дека е нормално.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73

Јас знам дека до 15 дена плус минус може да отстапува и не е ништо страшно. Јас сум 28+1, според мерките одговара за 29

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Од денес овде :hai:
    Додуша јас ќе си рачунам од 29+, оти бебето ми е помало :(

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Red Rose

Red Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    7
    Здраво, 31+1 сум денеска на бришење на хартијата имав многу мала точка крв, а потоа ништо друго, доколку има некој со вакво искуство да сподели. Прва бременост ми е и прв пат ми се случува ова

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    20.370
    Да не сте имале односи па да пукнал некој капилар? Ако немаш болки и бебето си мрда не е алармантно според мене.

8. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Od Utre 32 nedela a od minatata veke 2-3 pati mi se sluci stvrdnuvanje na stomakot i sekogas na desno od papok.
    Bebush koga mrda na taa strana se racete epten znae da buta I taa strana na stomakot epten se ispapcuva nagore. Ne e prijatno custvoto Koga se stvrdne duri i nekoja bolka. Dali ima mesto za panika? Vo nedela odam na skrining morgologija vo 32 nedela. Ginekologot samo mi rece Ako osekam takvo zategnuvanje moze i 2 Mg po 400mg da se napijam i nisto drugo

9. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Или да не се имаш оптеретено деновиве?
    Јас од чистење, кревање, имав сокрвица, ама бев на гинеколог, испадна капилар, др се беше во ред.
    Провери за да не ти е на мисла, оди до кај матичен гинеколог да те види.
    Јас би отишла, да знам што е

10. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    И ќерка ми беше цело време назад една недела со стомачето.

11. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    432
    Мене ми се случи околу 26та недела мислам, во мојот случај излезе дека е полип на цервикс кој го немав претходно. Има и многу други ситуации од што би можело да е, ништо страшно, али оди да те ѕирнат обавезно

На Red Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    20.370
    Нема место за паника. И кај мене се случува, јас сум 30+0. Знае да се испрчи на едната страна дури и да ми се направи како грбучка на стомакот. :D

На Kaja991, Giovanna и Angie77 им се допаѓа ова.
  13. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Јас од утре почнувам 31 недела. Баш пред неколку дена ми се случи истот. Стомакот тврд, а бебето на десната страна ми направи ридче, мислиш ќе излезе :) Непријатно, дури болно. Но мислам дека е нормално, се врти, истегнува...

На anggell, Giovanna, Angie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Добро е што ве прочитав, дојдов да видам дали некој имал слично искуство во овие недели.
    Вчера 30+1 почна многу чудно и многу поинтензивно движење низ стомаков што се гледаше со голо око.
    Не беше болно клоцање ама дефинитивно поизразено и со поголем континуитет, не знам како да опишам.
    Меѓудругото госпожа се напика со нешто во десниот агол доле, целата страна ми беше многу тврда и осеќав како менструални болки. Згора на се бракстон контракции се јавија и сето ова траеше саат време сигурно, можеби и повеќе.

Си реков што му стана на детево, да не му текне да тргне да излегува :sweat: прв пат од почеток на бременост имав потреба за два магнезиума, па едвај некако ми потпомина. Денес сум како ништо да не било.

На elenaklasik, 1209, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    3.901
    Ништо страшно

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.389
    Како ке расте така и повеќе ке мрда а стомакот ке ти се уште позабележително. Дури и преку облека некогаш. Лакти и колена допрва очекувај. :inlove:

На Giovanna и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    20.370
    Ништо не е, повеќето сме тука некаде со неделите и кај повеќето исто/слично се случува. Језивки се на моменти мрдањата, ама од друга страна се топам на секое. :inlove:

На Симонбомбон, Splendor. и Giovanna им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Од оваа перспектива денес си викам ништо страшно :D вчера некако ептен непријатно ми беше, дека до сега освен клоцања ни бракстон, ни менструални болки, ни бутур имав осетено. Ама да, од друга страна па одвај чекам да мрдне, се осеќам ко да си муабетиме така :inlove:
    Ќе бидат забавни последниве два месеци :mm:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.187
    Леле ми олекна што те прочитав, за тоа дојдов, јас многу сум загрижена искрено, вака ми се депаваше два дена, денес осеќам притисок во вагината, ама немам ни исцедок ни нешто што би дало знак на пораѓај. Понеделник морам да одам некаде на преглед, бабицата само го напипа и вика се е у ред, како сфати не знам. Деновиве стално ми се маа филм дека ќе се породам многу рано, а може к уринарна инфекција ме фаќа па од тоа притисокот, дека идам во вц а пуштам само малце… не знам што да кажам ова кашлањево ептен ме заплаши. А и ноќеска не знам дали сонував или имав онака стална менструална болка, како во овулација што ме боли….амн да не му текне да излегува сега.

20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Те читам деновиве, од една недела кашлање и нетруден ќе го заболи стомак :|
    Кога беше кај бабицата? Веројатноста е дека ништо невообичаено не се случува ама ако трае повеќе денови + притисокот во вагина што го спомна, оди да те ѕирнат ако си во можност.
    Болките ти се константни или поминуваат со магнезиум и лежење?

Во меѓувреме смири се и одмарај, ќе биде добро (fingers) Инаку тој притисокот на бешиката што го збориш и јас го имам некогаш, зависи каде е наместено бебето. Сум правела уринокултура не било инфекција, едноставно физички притиска бебето па за некое време се преместува и се губат тегобите. Ти правеше или се сомневаш на тоа?