jas imam bas menstrulani bolki dole sredina na stomak i kaj jajnicite poslabo, imam ctg edno minatiov petok i sega vo ponedelnik sabajle pak pregled so prst imav 2 pati ednas vo 19 i vo 20 nedela na moe insistiranje posle toa sum nemala i se nadevam deka nema ni vo pon inaku stvrdnuvanja poslabo 2-3 pati za cela nedela
Мешиња добар ден, Јас сум 29+2, бебуш е 1.208 гр но ми рекоа дека доцни една недела со главчето и стомачето, треба да одам на доплер утре, но мама како мама е доста загрижена,има ли некој со вакво искуство
Кој те пушти на доплер? Претпоставувам матичен др, они така паничат за да се заштитат. Немој да се грижиш, нека направат проверка, ама колку што ме информираа докторите досега, до 2 недели +- отстапка е нормална. Кај мене се две бебиња и цело време додека можеа да ги мерат беа назад по недела, две, ама цело време ми викаа дека не е ништо страшно, сепак се ехо мерки, не се толку прецизни. Во секој случај, нека ти направат доплер ако решиле, барем ќе бидеш мирна, ама немој да си правиш стресови, ќе видиш дека е нормално.
Јас знам дека до 15 дена плус минус може да отстапува и не е ништо страшно. Јас сум 28+1, според мерките одговара за 29
Здраво, 31+1 сум денеска на бришење на хартијата имав многу мала точка крв, а потоа ништо друго, доколку има некој со вакво искуство да сподели. Прва бременост ми е и прв пат ми се случува ова
Да не сте имале односи па да пукнал некој капилар? Ако немаш болки и бебето си мрда не е алармантно според мене.
Od Utre 32 nedela a od minatata veke 2-3 pati mi se sluci stvrdnuvanje na stomakot i sekogas na desno od papok. Bebush koga mrda na taa strana se racete epten znae da buta I taa strana na stomakot epten se ispapcuva nagore. Ne e prijatno custvoto Koga se stvrdne duri i nekoja bolka. Dali ima mesto za panika? Vo nedela odam na skrining morgologija vo 32 nedela. Ginekologot samo mi rece Ako osekam takvo zategnuvanje moze i 2 Mg po 400mg da se napijam i nisto drugo
Или да не се имаш оптеретено деновиве? Јас од чистење, кревање, имав сокрвица, ама бев на гинеколог, испадна капилар, др се беше во ред. Провери за да не ти е на мисла, оди до кај матичен гинеколог да те види. Јас би отишла, да знам што е
Мене ми се случи околу 26та недела мислам, во мојот случај излезе дека е полип на цервикс кој го немав претходно. Има и многу други ситуации од што би можело да е, ништо страшно, али оди да те ѕирнат обавезно
Нема место за паника. И кај мене се случува, јас сум 30+0. Знае да се испрчи на едната страна дури и да ми се направи како грбучка на стомакот.
Јас од утре почнувам 31 недела. Баш пред неколку дена ми се случи истот. Стомакот тврд, а бебето на десната страна ми направи ридче, мислиш ќе излезе Непријатно, дури болно. Но мислам дека е нормално, се врти, истегнува...
Добро е што ве прочитав, дојдов да видам дали некој имал слично искуство во овие недели. Вчера 30+1 почна многу чудно и многу поинтензивно движење низ стомаков што се гледаше со голо око. Не беше болно клоцање ама дефинитивно поизразено и со поголем континуитет, не знам како да опишам. Меѓудругото госпожа се напика со нешто во десниот агол доле, целата страна ми беше многу тврда и осеќав како менструални болки. Згора на се бракстон контракции се јавија и сето ова траеше саат време сигурно, можеби и повеќе. Си реков што му стана на детево, да не му текне да тргне да излегува прв пат од почеток на бременост имав потреба за два магнезиума, па едвај некако ми потпомина. Денес сум како ништо да не било.
Како ке расте така и повеќе ке мрда а стомакот ке ти се уште позабележително. Дури и преку облека некогаш. Лакти и колена допрва очекувај.
Ништо не е, повеќето сме тука некаде со неделите и кај повеќето исто/слично се случува. Језивки се на моменти мрдањата, ама од друга страна се топам на секое.
Од оваа перспектива денес си викам ништо страшно вчера некако ептен непријатно ми беше, дека до сега освен клоцања ни бракстон, ни менструални болки, ни бутур имав осетено. Ама да, од друга страна па одвај чекам да мрдне, се осеќам ко да си муабетиме така Ќе бидат забавни последниве два месеци
Леле ми олекна што те прочитав, за тоа дојдов, јас многу сум загрижена искрено, вака ми се депаваше два дена, денес осеќам притисок во вагината, ама немам ни исцедок ни нешто што би дало знак на пораѓај. Понеделник морам да одам некаде на преглед, бабицата само го напипа и вика се е у ред, како сфати не знам. Деновиве стално ми се маа филм дека ќе се породам многу рано, а може к уринарна инфекција ме фаќа па од тоа притисокот, дека идам во вц а пуштам само малце… не знам што да кажам ова кашлањево ептен ме заплаши. А и ноќеска не знам дали сонував или имав онака стална менструална болка, како во овулација што ме боли….амн да не му текне да излегува сега.
Те читам деновиве, од една недела кашлање и нетруден ќе го заболи стомак Кога беше кај бабицата? Веројатноста е дека ништо невообичаено не се случува ама ако трае повеќе денови + притисокот во вагина што го спомна, оди да те ѕирнат ако си во можност. Болките ти се константни или поминуваат со магнезиум и лежење? Во меѓувреме смири се и одмарај, ќе биде добро Инаку тој притисокот на бешиката што го збориш и јас го имам некогаш, зависи каде е наместено бебето. Сум правела уринокултура не било инфекција, едноставно физички притиска бебето па за некое време се преместува и се губат тегобите. Ти правеше или се сомневаш на тоа?