Кога имате така притисок и ко грдичко пецкаво чувство во вагина, одма чај со засилена концентрација на брусница, затоплување, нормално лежење, нозе топли и ќе помине. И јас имав такви пецкања.
Бев вчера, рече нормално било мускулите се воспалиле од кашлање ама не знам како може да не проверат барем на еден скен. Ми поминува со магнезиум и лежење ама проблемот е што се вратив на работа, уште три недели имам, како ќе издржам не знам искрено. Уринокултура секој месец ми прават, последно бев на 25 јануари чиста беше. Ама сега дека бев болна сите со грип што беа цистит ги фати па се мислев немој и тоа да закачив, имам дома апчиња од брусница ќе почнам да ги пијам денес. А за болките ноќно време не сум сигурна дали сонувам или ме боли, ама кога станам не ме боли па стварно сум у дилема, се мислам да идам на итна таму дека ќе ме пораѓаат и да почнам да припаѓам, белки. некој ќе ме ѕирне подетално.
Се надевам ќе те поштедат колегите малку, ако не се лажам со стоење ти беше работата.Имате можност за некакво боледување или тешко иде без посериозни дијагнози? Европсково здравство очигледно така функционира, треба да припаѓаш да те прегледаат комплет. Можеби па и поарно, што знам што да кажам. Кај нас во друг екстрем се претерува. Ако отидеш на итна да не се измалтретираш дополнително од чекање само Очигледно си истормозена од настинката, бабицата истото ти го кажала. Соновите ти се најверојатно проекција на стресот во текот на денот. Ако можеш да си дадеш уште малку шанса за опоравок па после ако треба плус да реагираш. Инаку и јас превентивно пијам концентриран сок од брусница без шеќер, сигурно не штети.
Влегов во темата за да видам ти до кај си и дали си активна. Премногу се радувам за тебе, и најискрено посакувам да те читам во породилни приказни. Едвај те чекам
Фала ти од срце! Добра сум, позитивна и полна надеж дека сѐ ќе биде добро. Со душа чекам и јас да си ја раскажам мојата среќна породилна приказна.
Jas sum 32 nedela i ovie 2 dena nemam voopsto energija i se custvuvam kako da tonam celo vreme, nemozam da se dvizam i tesko disam.... sekerot go merev mi bese skoro 9 pa sea 6.7 a ne sum konzumirala blago nisto. Hemoglobinot mi e slab cela bremenost mi e 90 a zelezoto mi e odlicno... nz dali da se dvizam ili sto da pravam imam custvo deka sum mn izmorena, omalaksana i iscrpena... porano pred da bidam trudna koga ke kacev nekoe kilo mi bese isto caka loso nz dali e od toa vi bilo li nekogas vaka i na vas i sto ste pravele za da vi bide podobro? da izlezam da shetam nema sansi edvaj po doma se dvizam...
Тоа може да ти биде и од премногу неактивност, значи колку повеќе лежиш толку повеќе те мрзи и стануваш поспана безволна... еве до некни кога одев на работа се изморував ама пак ќе дојдев дома ќе фатев нешто ќе направев јадење ќе одморев.. е сега имаше денови и кога после работа ништо не фаќав ама зависи од денот.. а сега сум на строго мирување и верувај како болна се осеќам лежи лежи ден не мини, ништо да не фатиш, чинам многу сум изморена, повеќе отколку што одев на работа.. а крвна слика ми е супер.. знам дека ми е од лежењето ама морам ќе се издржи..
И јас иам денови кога не ми се станува од кревет, се осеќам дека немам енергија. Иам денови тотална спротивност, се будам полна со енергија и шпартам по цел ден, дома не се прибирам. Ако немаш некои медицински индикации за некоја состојба, мислам дека ова е нормално. Дали ви се случува да се разбудите навечер со треска? Најчесто ми е многу топло па најверојатно се отскривам, но ми се случува почесто последнава недела да се разбудам со треска буквално, а немам температура. Читав дека може да биде хормонски, малце језивко ми е.
hemoglobinot mi bese 92 posleden pat pred nepoln mesec i nikoj nisto ne mi dade da pijam za nego a zelezoto mi e visoko (normalno) ..... utre pak ke idam da ispitam kolku e hemoglobinot, nz dali od nego moze ova da se slucuva i dali e padnat uste
Мене ми се случува од низок хемоглобин, затоа и ти одговорив. Измери си и притисок така кога си омалаксана, чисто да го исклучиш од проблеми ако ти е нормален. До душа друго стање не за џабе викаат, ништо не е нормално како што ни било, ама ќе помине не се плаши, сите сме со по нешто, овде сме да си се тешиме. Како што ти кажа и членката погоре и од многу лежење ги имаме тие симптоми на претепано, сите што сме дома во кревет верувам сме исто. Напрај тоа што можеш - мери притисок чат пат, пиј си суплементи, внесувај течности, овошје, зеленчук, консултирај си се со гинекологот за се што те мачи и мисли позитивно.
tebe kolku ti bese hemoglobinot? mene cela bremenost mi e slab i sea posleden pat 92 mi bese a nisto ne mi dadoa da pijam.... sea duri kako zeleni tocki gledav mi se pravea vo vidikot, nemam energija rakata da ja krenam i celo vreme samo tonam ...
108 последно и баш никакво се осеќав, па ми кажа доктор до тоа е, ама и железото ми беше доста ниско. Напрај утре една крвна слика можеби уште ти паѓа. А и не знам зошто не ти дале ништо на 92, чудно. Прашај го гинекологот обавезно.
Иста бев 31-32 недела. Сега сум 34 и сум многу поенергична. Баш се пожалив и јас тука. Мене и железо и хемоглобин ми се ниски, не ми ни текна дека може е од тоа. Ми дадоа суплементи да пијам ако сакам, не задолжително. Наместо суплементи си земав семе од коприва со мед, аронија, свежо цвекло скоро секој ден јадам, маџун со какао и таан. Оваа недела ќе проверам крв па ќе видам како е. Ако е паднато уште ќе воведам и суплементи. Но битно јас добро се осеќам.
aj te molam kazi mi kolku ti bese hemoglobinot a kolku zelezoto koga ne ti bese dobro? inakubjas nesmeam blago da jadam
Еве сега проверив, хемоглобин 10, железо 8.9. А пред таа контрола железо било 28. Нагло ми паднало. Семе од коприва можеш и со кисело млеко да јадеш.
Мене хемоглобинот ми беше 111, железото 13 па матичната ми кажа да пијам фирофект од синерџи по едно на ден...
Zenicki 28ma nedela sum cerviksot mie 3sm imam bolki vo polovinata i stomakot dali e normalno ? Inace vcera bev na kontrola se e vo red
И јас да се надоврзам, и јас едвај чекам да дојде и твојот најубав ден кога ќе си го видиш бебе. Тоа на сите го посакувам, и на сите им посакувам се најубаво, ама некако тебе посебно те чекам и читам зашто делиме слична приказна. Нека остане лошото зад нас.