Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Девојки од вчера еве и денес бебето постојано како да се тегне прави некои акробации и чувствувам притисок во долниот дел доста голем, не се болови ама чудно чувство некое. Еве сега легнав малку.. стомакот ми е сеуште доста тврд, не знам дали да појдам на лекар или пак нормално е 31+5 сум

На DoubleK и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Ke osekas uste poveke mila, Jas sum od denes 35 i ponekogas stomakot na edna strana e epten tvrd I taka stoi ispaknat nekoe vreme. Sepak ne trae dolgo I Koga go galam meshko poleka popusta. Isto dvizenjata se mnogu po jaki i me boli koga kloca vo leviot kolk.
    AMA toa ke se izdrzi, imam uste 2-3 nedeli bidejki ke bide carski. So lesno do kraj ti posakuvam kolku moze toa lesno da bide :)

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Фала многуу ♥️ со лесно и на тебе ☺️

На Angie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.880
    Da vi se pridruzam i tuka da se podruzime poplakame ponekogas :):$:inlove:

На ***Bony***, Bebence29, Bubish26 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    За добро утро девојки
    .
    Малку да се насмееме :D

На Anomis11, АнаМаријаД, DaisyDoo и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.880
    Mesinja kako vlegov vo posledno tromesecje pak mi se spie po cel den. Mozebi ima toa sto ne sum naspana ko coek navecer. Od kiselinite stalno se budam imam mnogu maka. I plus za vo wc stanuvam. I preku den sum ko zaspana edvaj funkcioniram na momenti

На 1209 и girlboy им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.485
    Исто многу малу спијам, во 12-1 легнувам, стамувам 3-4 обавезно за вц, ако заспијам одма е премија, знам по саат време да си чмаам така, во 7-7:30 сум на нозе. После тоа сум отепана, ми се прилегнува ама тој луксуз го немам.
    Сега се мислам, со првово знаев да си легнаѓ кога она ќе спиеше дење, бар еднаш во денот, ако не тргне малава во градинка за брзо, како ќе издржувам немам појма, ајде ќе дежура маж на вечер ама пак цице бараат мајку му.. уууффф маки хаха

туку, од почеток на бременост до сега ја имам можеби 4-5 пати префрлено малава во креветче, од нив 2 пати ми се има фатено кичмава, овој пат до тој степен да ме можам да мрднам, ни да седам, ни да лежам не бива, боли убива. Морав да мачкам со крем ама не врви баш..

Помина кај нас последен скрининг во 30та недела,бебе е 1300g, мешето е за недела дена поназад само, другите мерки си се таман. Мерен цервикс 3,8цм докторка рече одлично. Пошо во Аут не ми даваа упат за ддимери, Афродита пак ми спомна дека Мк се прават два пати во текот на бременоста иако нема индикации ама сака да се провери, можам во секое време да одам да ислитам или мора сабајле, нешто на гладно или нема врска тоа?
    Плус, вчера од преголема возбуда добив шок изгледа и од тогаш ме наболува долу, магнезиум не помага.
    Утре ме чека пат со кола 2 саати во еден правец и одма назад, Господ на помош.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.880
    D dimeri mislam na gladno. Jas gi proveriv prv pat vo 25+6 i mi bea 509 taka da mislam deka ic nemam potreba pak da gi povtaram.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    @Bubish26 Димери и хемостаза сум проверувала и втора смена на Трансфузиологија, не треба на гладно за нив.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Јас направив околу 26недела, и во средата кога бев на преглед, ме гледаше рече се е во ред, ама мора пак да ги направам, имам упат за две недели тогаш ќе бидам 31+3

11. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    И јас навечер не спијам, на 2 саати станувам за во вц, сабајле околу 7 ќе се разбудам па никако да презаспијам

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.880
    Problem spienjevo, posebno ovie denovi mi e nesto tesko. Bebe me stska na nekoj nerv edvaj se vedam, vrtam. A ne mi smeta stomakot ne mi e tolku golem ama ete ima nesto drugo.

13. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    Исто хахах не можам позиција да заземам се вртам на една па на друга страна, и тоа одвај... Која недела си ти?

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.880
    28+3 ... I bebe mi e nesto mnogu aktivno ovie denovi. Se nadevam deka si e normalno toa. Deka ne e nesto drugo vo prasanje. Edvaj cekam da odam na pregled da vidam sto se desava :)

15. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    Јас 32+4, па сега е поголемко и движењата се веќе се посилни. Се си е нормално, немој да се мислиш... Пред два дена бев на контрола сега е веќе 1980 грама

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Eve I Jas da se priklucam denes 36 nedela a spienje nema veke od 30-32 navamu. Mesko golem kako lubebica, probav da spijam so pregnancy pillow ne biva. Sega sum so 5 pernici :)
    2 pod glava, edna da mi drzi grb, edna pod mesko i edna megu noze :)
    Legnuvam okolu polnok I se budam na 1.5-2h, 3-4 pati vo nokta i stanuvam vo 7 ne se izdrzuva. Plus imam a karpal tunel vo desnata raka i navecer boli, rakata mi otekuva I site prsti otrpnati. A isto I za d Dimerite da kazam, mene vo 32 nedela mi stignaa skoro do 2800 no hemostaza site vreminja na koagulacija na krvta se vo red. Do 32 piev samo aspirin a od 32 zaradi mutacii, vozrast, vo familija imam tromboza i imam gestaciski diabetes, mi dadoa da bockam kleksan eden dnevno. Do 32n ne iako mutacii imam doktorot rece sami po sebe pokaceni Dimeri ne znacat nisto Ako hemostaza e vo red. Vo btenenost e normalno da se pokacat I za sekoe trimesecje si ima granica. Mi rekoa ke gi bockam do 6 nedeli posle poragaj. Uste malku ostana denes 36n i edvaj cekam da se olesnam, prva brenost na 45god so IVF i idna mlada majka :)
    Pozdrav

На Sunrise!!!, Mravce, DaisyDoo и 6 други им се допаѓа ова.
  17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Леле овој :D
    Се сеќавам во прво тромесечие му го гледав видеото зa first trimester, па после зa second, се подмочав од смеење :rofl:
    Многу му е на место сѐ.

You did this.

На 1209, Nellie и Ceneva им се допаѓа ова.
  18. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Ептен ми е смешен, баш не има доловено труднициве. Исто ги гледав и другите триместри. :rofl:

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Од денес тука според терминот и мерките :inlove: :inlove: :inlove:
    :dance: :party: (waiting)
    :bug:

Последна измена: 12 март 2023
    На ivance.., ***Bony***, Sofi.ja и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    33+5.. Денес се чувствувам без капка енергија... Ме боли цело тело мускули... Бебето ми притиска во движење, неможам да се движам.. Осеќам и некоја болка во грбот. Дали некоја се соочува со истово?