Едно ќесенце од 400 мг тој што е со б комплекс. Плус и б6 се напивсм деновиве имам немирни нозе не можам да спијам и малку забрзан пулс. За болки да не зборам, што и да те боли, верувај - ме боли и мене. Сите можни симптоми ги поминав и само чекам да помине време да се олеснам.
Па нема нешто што не ме боли, дури и забите почнаа да ме болат уште тоа ми беше потребно. Јас 350 мг со 5мг б6 се. Се мислам уште едно да се напијам ако цел ден се чувствувам вака. Која недела си ти?
Јас утре полна 37ма. Да не те плашам болките не се намалуваат за жал, ама нека не те плашат тоа е најважно, пошто се нормални. И јас тука се консултирав со членки и гледам дека како минуваат неделите сѐ потешко е, така да ни останува да одмараме повеќе и да ги чекаме бебушите да излезат. За забите доколку се непцата во прашање, прскај прополис, мене тоа ми помага.
Даа, важно да не паничам. Не се големи болки, издржливи се ама дека прв пат почувствував се испаничив и исплашив. Добро ти веќе си преблиску до гушкање со бебчето ❤️ Со лесно, ќе издржиме уште малку
@Isibaby можеш уште еден магнезиум ако ти е ептен нелагодно. Јас веќе се навикнав на болките, за некој ден ќе сум официјално влезена во девети и истото си го викам - Ќути, трај, поарно не гледам дека ќе стане Обично до ручек време негде сум супер полна енергија, после тоа веќе за ништо не ме бидува. Денес почнав до перење/пеглање прва тура алишта и друг текстил. Една бела една шарена пуштив, испеглав, здиплив седејќи пополека на рати додека брмчеше некоја безвезе серија на Нетфликс. Кон крајот веќе ми се смачи ама не ми се оставаше за неколку работи. Еве ме сега лежам, кичмата не си ја осеќам и си размислувам како ќе се случува процесов за некое време кога ќе има бебе дома уште од сега се воодушевувам на сите што успеваат.
Барем ми олесна не сум сама ќе издржиме мора уште малку ни остана Инаку со нетрпение чекам да влезам 9ти месец, барем тогаш и да имам некакви болки нема да се плашам. И редно време е по малку да почнам да перам, пеглам.. Подобро со време.
Zdravo mamicki denes 28+6 … mnogu mi se spie se osekam bez energija navecer sekoj 1 sat stanvam za vo wc… drugo sto me buni e toa sto imam bolki vo dolniot del od stomakot i preponite Samo pri dvizenje ne mozam da se dvizam mnogu dali Nekoja se soocuva so istoto?
Јас кога бев поднастината и кога го дував носот крвче ми потекнуваше коа го секнував носо, ништо страшно.
Cupina 33ta nedela 1450gr. Se spremame za carski. Iskustva ? Ne se hrani poslednive nedeli mn malku napreduva
30 та недела и на последните две крвни анализа , ниски тромбоцити, поточно 96 од реф. над 140 Правена е хемостаза и само тромбоцитите се ниски, друго се во ред.Дадено само терапија ц1000 пд трансфузиолог меѓутоа еве нема никакво подобрување..Некоја со слично искуство, нешто да и помогнало
Ептен слично сум. Моите на една крвна слика дури 89 беа. Во различни лаборатории, драстично различни резултати. Решив да се водам по резултатот на хематологија во Скопје. Од трансфузиолог ми е дадена терапија Ц витамин од 500, Б комплекс 3х1 и плус клексан 0.4 ми вклучија поради лакуни на постелка. Скептична без за антикоагулантна терапија и низок тромбоцит ама и трансфузиолог и хематолог ми потврдија дека клексанот ги 'чува' на некој начин тромбоцитите. За 10тина дена ќе видам до каде стасале со вклучен клексан. За било што слободно пиши ми лп, ќе ти кажам отприлика кој пат го одам ради тромбоцитите.
Normalni bolki, teloto poleka se sprema za poragaj. Jas 10 cekori i sramnata koska mislam ke mi se raspadne. Bebus me pritiska so glavceto dole i se potesko stanuva ama toa e ke izdrzime