Девојки, 34+ недела, дали има некоја што и кажале дека постелката и е малку позрела од што треба да е за тој период, и има мали ситни лагуни на постелка, хемостаза и ддимери во ред. Докторката вика штом бебето си напредува нема место за паника. Дали некоја има со слично искуство?
Не се грижи веќе си скоро 9ти и штом напредува бебе а ддмери протоци во ред не е страшно.Битно да напредува бебе,нема место за паника
Јас Матичната ми кажа само така . Димчев и Сарџовски немаа никаква замерка за постелката според нив си е сосема во ред . Ддимери ми беа во ред хемостаза не ни испитував . Бебето си напредува супер . Штом ти се резултатите ок и бебето напредува немаш простор за грижи а и дури да почнала да зрее веќе е и време реално уште малку и во девети месец ќе влеземе и јас сум 34+2 .
Од утре 35 недела, веќе се повеќе и повеќе се заморувам, а за дишење и дур легам не можам да земам убаво воздух, посебно после јадење мислам дека храната ми стои во грлото цело време никако не можам да лежам ме притиска во градите цело време.
Здраво, 30+6 денес, од вчера почна да ме боли од десна страна слабината под ребро и над карлица делот и болката се движи напред накај долниот дел од стомакот најмнгу при движење. Дали имала некоја трудница слично искуство?
Хм да, од удирање на бебе во бубрег, таква е бубрежната болка како што опиша. 30+6 веќе е големко, претпоставувам дека е од тоа.
Девојки здраво, дали има некоја искуство со болка во кичма, цела лева страна и болка во стомак при земање воздух?? И осеќам како да ми кркорат црева ептен гласно покрај попратните движења на бебка
Дозволен спреј за нос во ова тромесечие има? Алергијава ми се активира со затнат нос па додека прашам д-р споделете искуство?
Zenski denovive mnogu malce mrda bebeto I denjeee I noke epten mnogu po malce od predhodnite nedeli ili dena zagrizena sum da nema nesto sto ne e vo red iskustvo nekoja 30+4 gn sme
И кај мене многу ретко мрда од сабајле кога ке доручкувај и послем тек вечерта кога ќе легнам..ретко Али квалитетно кога ќе мрдне толку јаки удари имаа тоа е чудо
Kaj mene ne se Bas epten jaki pred 2 dena bev na kontrola mi rekojaaa sve e vo red ama denovive ne go osekam mnogu zaradi toa se zagriziv … pa rekov da prasam dali sum samo jas
Ne sekogas mrdaat isto. Moevo nekogas e tolku aktivno sto mislam niz stimak ke mi izleze, a nekogas poslabi mu se dvizenjtaa. Imam samo primeteno deka vo posledno i preku den i navecer vo isto vreme mrda. Tocno kako da ima period koga spie koga mrdame
А одиш и на алерголог или? Денес добив зелено светло од матичната за спреј ама за таблетки да одам на специјалист вели :/