Jas mislam deka famosan ne smee, neka prasa lekar. Ama kolku se sekavam na samiot lek pisuva deka ne se pie vo bremenost. Jas go piev pred da ja operiram zolckata. Ama da ne bide izmisluvam neka prasa.
Жено кажувај "лек", набројувај што се можам да испробам, ваљда ќе делува кај мене,со денови умирам од киселини, посебно на вечер, позиција не можам да фатам, се угушив. На почеток ќе повратев и мирна глава, ова ти било вака 100пати полошо.
Oh, so ista maka sum, mene mi ublazuva rupurut, badem pecen, kisela voda. Ama seto toa e kratko trajno. Mene me boli hranoprovod od zestini. Se probav, jabolki, zivo zrno oriz, semka od maslinka, ama bas nisto ne mi pomaga 24/7 si gi imam od 5 mesec na vamu... Pred toa imav ama se izdrzuvase. Ama ova e poloso
само ли кас дежурам секоја вечер од несоници? ниту чај од маточина,ниту дијазапам од 0.2 мг ми го препиша интернист не ми помага
Jas sum tuka mila, od kiselinive nema spienje. A i vrtenjeto vo krevet ovaa vecer mnogu bolno. Vcera se premoriv te na kontrola za stip radi bolovanje pa kupuvanje za bebus. Ama skoro se mu kupiv od obleka ostana uste nesto sitno
Фамосан со дозвола од доктор. Мене докторката ми кажа да го пијам ако имам мака со желудникот. Но среќа ми поминаа болките откако го сменав магнезиумот и не морав да пијам ништо.
И јас го пиев и првиот пат и сега, и при доење кога имав мака со желудникот. Со дозвола ми беше од гинекологот. Нека си консултира лекар најдобро
Во првата бременост имав напади на жолчка спазмекс ми беше дозволено за болка, 2 пати и на инфузија одев и таму венски се ми ставија, спазмекс, ранитал, бедоксин.. Ама со дозвола од доктор. За киселини мене уште гастрогард и рупурут ми помагаат, со првото премногу имав последните недели и ништо не помагаше, газирана вода малку ќе ми одложеше, ми помогна спиењето на висока перница, на 2 перници, не дека спиење беше ама помагаше.
здраво и од мене за 4 дена и ке сум 30та недела почна и маката со спиење , често будење до вц и вртење лево или десно, а многу ми фали спиењето на грб
@Bubish26 @Ceneva Кога многу ќе ме фатат киселини ми помага јадење на свеж морков, ама и тоа е привремено ама во тој момент помага. Вака ништо единствено да не е празен стомакот, веднаш штом отварам очи јадам нешто малку и се трпи. Ама константно го имам тој ужасен вкус, некогаш и водата ми се враќа назад.
Oooo kamo da me fakaat povremeno mila, jas goram non stop. Sabajle vo usta pocna da mi doaga. Jas ke pocnam da povrakam zeludicna kiselina, tolku e loso. Ke moram sedecki da spijam veke i taka spijam na dve ogromni pernici cela podkrenata, ama veke ni toa ne pomaga
И јас бев таква до вчера само кога се движев се намалуваа, и сега не дека немам имам цело врмеме само не се константно со печење и горење, туку кога како, ноќеска на планина од јастуци спиев барем колку толку поспав неколку часа.
Значи колку се пререкнав не е можно, не предтану да ми се гади од како станав еве каков баксуз сум зошто вака на крај на 9 мислев го поминавме ова оф
Neznam jas cela bremenost maka macam so kiselinive, ama od 5 ti navamu non stop si gi imam 24/7 i se pointenzivni stanuvaat. So dusa cekam da pominat i ovie 6 nedeli da se porodam i da mi olesni. Retki se ama im zaviduvam na tie sto si ja prekaruvaat bremenosta kako pesna i so uzivanje. Jas mu se radivam mnogu i so dusa go cekam sinko moj ama dusata mi ja izvadi. Ne osetiv uzivanje nekoe vo bremenosta se si imam nesto. Pa da ne mi se dovolno kiselinive, me stiska dolu so glavceto edvaj se vrtam vo krevet edvaj stanuvam. Pa i gestaciskiot dijabet, maki so jadenjeto. Mi zdosadi se te edno isto jadi Ama neka bide on dobar mama kako taka ke izdrzi
Во првата бременост едвај чекав да се породам за да се изналежам на грб, пресреќна бев на интензивна и во соба кога лежев, конечно да се истегнам како човек. И сега исто ми фали спиење на грб, едвај чекам да се испружам како човек.