Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    И на стомак :D одвај чекав ама не се случи, неможев од градите и од ко го одбив неможев на стомак да спијам, непријатно ми беше.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    На стомак не ми фали, ич не спијам во таа положба. Знаеш, советите за помалку збрчкана кожа се да не се спие на стомак :rofl:
    Бидејќи доев, не ни можев да почнам така.
    Ама на грб... ;(

На Bebence29 и lackygirl им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    Јас па навечер си прилегнувам по 30тина мин на грб, не ми смета.
    Потоа си се вртам лево- десно, најчесто на лева страна спијам

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Prinsess_Eva

Prinsess_Eva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    919
    Мене доктор ми препиша нолпаза од20 сабајле пред јадење 30 мин. Тогаш бев 33 недела и ми беше страв да пијам одкако прочитав упатство. Ама еве сега 36та недела и недела дена пијам и раат сум. Некогаш навечер изгрицкам гастро гард ако подоцна имам јадено за секој случај

5. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Ајде издржавме па сега за малку ке стиснеме заби. Јас сум си психа последниве 4 месеци без мир од мислите... ама тоа е

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.879
    Od taa strana nesto sum si skroz opustena. Nesto za nisto ne se zamaram kako da ne mi se blizi vreme za poragaj. Kupeno se za mene i bebus za vo bolnica i za izleguvanje, uste nekoja sitnica za doma sto treba od obleka za pocetok. I ostanaa golemite raboti da se kupat kako kolica krevetce korito itd... Maz na teren doaga samo nedela doma i nikako da se pojdi da se kupi. I samo se premisluvam ... Ja sakam bebetto magnum 3 vo 1 kolicata ama nesto ne mi se dava tolku pari :D
    Pa gledam BBO neo light grey 3 vo 1 .... Ama neznam kakva e
    E za ova prasanje sum haos

На Bebence29 и girlboy им се допаѓа ова.
  7. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас се спремив и торбата за во болница ми стои закачена на врата.. и изнакупував се и сега не знам што да правам па пак ме фаќа некоја психа

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.879
    I jas po praznikot ke peram peglam i se da spakovam da ne go mislam toj del.... A za kolica i krevetce ke se kupi ... Krevetceto e odbrano samo da se zemi treba ... A i za kolicata samo malku se premisluvam :D
    Ke bide se vo red, ne mu ja misli mnogu oti toplata voda e veke izmislena ;)

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.496
    Ajde I tuka da prasam, na misla mi e dali da se javuvam utre I da odam na pregled.
    34+5 sum, poslednava nedela od sabajle ili koga sum povekje aktivna imam kako voden iscedok, a potoa kako bel... se cuvstvuvam mokro. Se iznacitav se I sesto (istekuvanje na plodova voda,mukozen cep itn...) pa dali nekoja go ima istoto ?

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.879
    Jas sum 34+0 i imam dosta sekret, toa mi se cini i normalno, inaku mukozniot cep ne e voden i bel, sto gledav sliki po net e dosta gust i ima zolta boja i moze da e propraten i so krv. Taka da ne e toa sigurno.
    Jas mislam deka si e normalno pri krajot od bremenosta da e zgolemen sekretot. Ama ako ti e bas misla pojdi na lekar. Ama jas iskreno ne gledam potreba

На Bebence29 и Sun&Moon им се допаѓа ова.
  11. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.496
    Fala ti, kje se konsultiram za sekoj slucaj, se iznacitav se I sesto, trudna zena I hormoni I 300 filmovi od strav ​

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Со првото така ми беше мене, водени гаќите нон стоп, само менував.
    @Ceneva купи си ја таа количка што ти е мерак ако поскапа па здравје бар уште едно детенце ќе си ја искористи ;) мене тогаш пред 4 год 20000 ден мн ми беа, ама остана количката здрава сега за второво не купуваме како нова е а е користена макс до 2 и пол год. Со тешко дете :D

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.879
    Ke vidam sto ke napravam, mi e strav da ne bide moj daso od tie deca sto nema da saka vo kolica i da frlam tolku pari.

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Не сакаше моето до 4 и пол месеци штом излезевме надвор одма со плачење беше до зајдување и се враќавме дома, после ко му поткренав малку да гледа напред и да се вози право уживање беше, тој нејќел да лежи и мене д сме гледа :rofl: сакал напред да гледа.

На Viveki, Ceneva и Starchild им се допаѓа ова.
  15. happymum

happymum Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Jas pijam waya reflustop po potreba mnogu mi pomogna, kiselinite i zestinite na hranoprovodnikot gi snema po samo 3 ispieni kesicki

16. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    395
    Здраво девојки..ајде од утре и јас сум тука 27+0
    Веќе имам киселини и тешко спијам,се потешка се чувствувам ама битно бебушка да е жива и здрава ќе издржиме до јули

На Bebence29, Viveki, L*G и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. vasaig

vasaig Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    10
    Дали некоја трудница се соочила со кафен исцедок од папок и непријатен мирис во 34 недела ? :^)

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.879
    Javi se na lekar, moze da se raboti za infekcija.

19. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Vekje dve nedeli se macam so gadenje macnini povrakjanje od vreme na vreme, koga ima kiselini koga bez, denes eve cel mi se gadi premnogu. Bev na ctg eho se si e vo red a jas cuvstvuvam deka mi se povrakja celo vreme. Probav reglan, antimetil sega ispiv, rupurut od se probav nisto ne mi pomaga. Doktorite nisto ne mi izreagiraa koga se pozaliv ne znam dali e normalno i sto da napravam vekje. A imam apetit mi se jade celo vreme, me fakja nekoja depresija vekje, od ponedelnik sum 39 nedela..

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.484
    Не реагираат оти е стварно нормално, многу имаме киселини на крај, некои имаат цела бременост, некои повраќаат цела бременост.

На AlchinovaR1979, lackygirl и girlboy им се допаѓа ова.