И на стомак одвај чекав ама не се случи, неможев од градите и од ко го одбив неможев на стомак да спијам, непријатно ми беше.
На стомак не ми фали, ич не спијам во таа положба. Знаеш, советите за помалку збрчкана кожа се да не се спие на стомак Бидејќи доев, не ни можев да почнам така. Ама на грб...
Јас па навечер си прилегнувам по 30тина мин на грб, не ми смета. Потоа си се вртам лево- десно, најчесто на лева страна спијам
Мене доктор ми препиша нолпаза од20 сабајле пред јадење 30 мин. Тогаш бев 33 недела и ми беше страв да пијам одкако прочитав упатство. Ама еве сега 36та недела и недела дена пијам и раат сум. Некогаш навечер изгрицкам гастро гард ако подоцна имам јадено за секој случај
Ајде издржавме па сега за малку ке стиснеме заби. Јас сум си психа последниве 4 месеци без мир од мислите... ама тоа е
Od taa strana nesto sum si skroz opustena. Nesto za nisto ne se zamaram kako da ne mi se blizi vreme za poragaj. Kupeno se za mene i bebus za vo bolnica i za izleguvanje, uste nekoja sitnica za doma sto treba od obleka za pocetok. I ostanaa golemite raboti da se kupat kako kolica krevetce korito itd... Maz na teren doaga samo nedela doma i nikako da se pojdi da se kupi. I samo se premisluvam ... Ja sakam bebetto magnum 3 vo 1 kolicata ama nesto ne mi se dava tolku pari Pa gledam BBO neo light grey 3 vo 1 .... Ama neznam kakva e E za ova prasanje sum haos
Јас се спремив и торбата за во болница ми стои закачена на врата.. и изнакупував се и сега не знам што да правам па пак ме фаќа некоја психа
I jas po praznikot ke peram peglam i se da spakovam da ne go mislam toj del.... A za kolica i krevetce ke se kupi ... Krevetceto e odbrano samo da se zemi treba ... A i za kolicata samo malku se premisluvam Ke bide se vo red, ne mu ja misli mnogu oti toplata voda e veke izmislena
Ajde I tuka da prasam, na misla mi e dali da se javuvam utre I da odam na pregled. 34+5 sum, poslednava nedela od sabajle ili koga sum povekje aktivna imam kako voden iscedok, a potoa kako bel... se cuvstvuvam mokro. Se iznacitav se I sesto (istekuvanje na plodova voda,mukozen cep itn...) pa dali nekoja go ima istoto ?
Jas sum 34+0 i imam dosta sekret, toa mi se cini i normalno, inaku mukozniot cep ne e voden i bel, sto gledav sliki po net e dosta gust i ima zolta boja i moze da e propraten i so krv. Taka da ne e toa sigurno. Jas mislam deka si e normalno pri krajot od bremenosta da e zgolemen sekretot. Ama ako ti e bas misla pojdi na lekar. Ama jas iskreno ne gledam potreba
Fala ti, kje se konsultiram za sekoj slucaj, se iznacitav se I sesto, trudna zena I hormoni I 300 filmovi od strav
Со првото така ми беше мене, водени гаќите нон стоп, само менував. @Ceneva купи си ја таа количка што ти е мерак ако поскапа па здравје бар уште едно детенце ќе си ја искористи мене тогаш пред 4 год 20000 ден мн ми беа, ама остана количката здрава сега за второво не купуваме како нова е а е користена макс до 2 и пол год. Со тешко дете
Ke vidam sto ke napravam, mi e strav da ne bide moj daso od tie deca sto nema da saka vo kolica i da frlam tolku pari.
Не сакаше моето до 4 и пол месеци штом излезевме надвор одма со плачење беше до зајдување и се враќавме дома, после ко му поткренав малку да гледа напред и да се вози право уживање беше, тој нејќел да лежи и мене д сме гледа сакал напред да гледа.
Jas pijam waya reflustop po potreba mnogu mi pomogna, kiselinite i zestinite na hranoprovodnikot gi snema po samo 3 ispieni kesicki
Здраво девојки..ајде од утре и јас сум тука 27+0 Веќе имам киселини и тешко спијам,се потешка се чувствувам ама битно бебушка да е жива и здрава ќе издржиме до јули
Vekje dve nedeli se macam so gadenje macnini povrakjanje od vreme na vreme, koga ima kiselini koga bez, denes eve cel mi se gadi premnogu. Bev na ctg eho se si e vo red a jas cuvstvuvam deka mi se povrakja celo vreme. Probav reglan, antimetil sega ispiv, rupurut od se probav nisto ne mi pomaga. Doktorite nisto ne mi izreagiraa koga se pozaliv ne znam dali e normalno i sto da napravam vekje. A imam apetit mi se jade celo vreme, me fakja nekoja depresija vekje, od ponedelnik sum 39 nedela..
Не реагираат оти е стварно нормално, многу имаме киселини на крај, некои имаат цела бременост, некои повраќаат цела бременост.