1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Акo се д димерите пoкaчени мoже oд тoa дa зaoстaнувa, не се хрaни дoвoлнo, oбaвезнo прoвери ги.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    Никoј не мoже тoчнo дa ви јa кaже килaжaтa нa бебетo, тaa е oриентaциoнa кoлку би требaлo дa биде спoред земените мерки. Мене сo првoтo еднa неделa пред пoрoдувaње ми рекoa декa тежи 3200, a се рoди 2760. Тaкa штo, не земaјте здрaвo зa гoтoвo штo нa еднa и кaжaле тoлку тежелo, нa другa пoвеќе или пoмaлку. Се е индивидуaлнo плус, зaвиси и кoгa е зaчнaтo, кaкo се рaзвивa пo недели (не секoјa неделa е истa), кaкoв е прoтoкoт нa крв вo пaпoчнaтa врвцa и уште еднa не пoмaлку битнa рaбoтa, генетикaтa.

На danichap и only44you им се допаѓа ова.
  3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Јас денеска сум 28 + 6, се водам според последен циклус, на 11.11. а докторката краен термин ми го пиша 18ти август :)
    Што се земаат во предвид при пресметката на термин незнам...дали го земаат во предвид и периодот од еден до друг циклус и други такви работи...незнам....

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    48.666
    Не ти е пресметaнo дoбрo, мене ми е 11.11 пoследен циклус и термин 17.08.

На Mimaxs и Lorins им се допаѓа ова.
  5. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Ne me pustaat za d dimeri jas sum vo germanija.mozda mi pravele ama mozda se vikaat poinkako.pravam cesti kontroli sekakvi ali drugo nisto ne mi dale.

6. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    A inace pijam aspirin cela bremenost se sovetuvam so doktir od makedonija.dali nekoj znae kako e latinski d dimeri ne razbiraat sto pati sum prasala? Ali mi vidoja deka protocite site se dobri.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.241
    Допаѓања:
    330.254
    D dimeri и на германски така се викаат :)
    image.png

И со аспиринот внимателно тој предизвикува внатрешни крварења и анемија

На ivi78 и danichap им се допаѓа ова.
  8. Freyja

Freyja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    62
    @ivi78 иметo нa aнaлизaтa е тaa, d-dimer testing, нo верoјaтнo пoрaди дoбриoт прoтoк и недoстaтoкoт нa други индикaции не им се виделo пoтребнo зa дa гo испитaaт.

На Mimaxs и ivi78 им се допаѓа ова.
  9. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Bas ke prasam vo vtornik fala ti

10. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    jas pravevev dd dimeri vo 30nedela mi bea 750 a tamu pisuvase do 500treba da bidat ama doktorot pisal deka e sodvetno so nedelata i deka se vo granica na normalata pa neznam sto mislite vie, a pak se pravi ili koga vaka pisuva veke nema da ima potreba ili

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Во бременост е нормално да се покачени. Јас испитувам секој месец од страв иако ми се ниски.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kristince vo treto tromesecje granicata za bremeni zeni e do 1800,taka da tvoite se ekstra,nese sekiraj :)

На only44you и kristince51 им се допаѓа ова.
  13. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Девојки и јас да ве прашам нешто..јас сум 31 недела..е сега матичнава ми вика 2 Август мие краен рок што значи утре влегувам во 8??? А на интернет побарав бременост по месеци пишува од 30 до 34 недела 8 месец:)...не мие јасно..инаку фала му на бога бременоста оди како што треба.немам никаква мака освен што не знам од која причина а претпоставувам од страв веке два месеци немаме со мм однос а тоа ме скренува..не знам дали е нормално или ненормално ама не можам да поднесам ни кога ке легне до мене зошто знам дека освен галење гушкање бакнежи нема да оди подалеку а мене цеел стомак долу ми се згрчува..пробав еднаш два пати јас да почнам го чепкав и по една минутка почна да реагира па ми рече седи..и внимание имам колку што не сум научена и се смс за однос не..:(

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    9.593
    I nie od strav cela bremenost nemame, a ne mi se ni saka na pocetokot da sega ne ni pomisluvam na toa. Kako i da e ako nemozes da isdrzis imas i drugi opcii ne se sekiraj :P

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Ова со терминот и мене не ми е јасно… Последна менструација ми е17.11, а терминот 18.08 според гинекологот:?:

16. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    А јас имав прв пат незаштитен однос на 26.10 на 29.10 по редовност кко што требаше добив ама само кафеав исцедок еден ден и повеке ништо а терминот мие 3.8

17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    И мене во таа недела толку ми го измерија и ме уверува докторот дека се е во ред само бебето е ситно, а сега сум 37 и е 2600. Јас бев и на специјалист вчера и тој истото детално ме прегледа и рече не е крупно бебе ама нема место за грижи, притокот е добар и се друго. Исто и мене не ми испитаа д димери оти немало потреба.

На ivi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubble-trouble

Bubble-trouble Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Драги мешковци, јас сум 34+1 и вчера бев на скрининг за раст и развој на бебулето и се разочарав кога докторката ми соопшти дека доцнел развојот на дечкото за 3 дена. Ми падна чудно бидејќи до сега на секоја контрола ми беше кажувано дека ќе биде поголемо бебе, дека е понапредно со 4 дена и сега одеднаш ова :( Ги приложувам мерките со цел да го слушнам вашето мислење... 2016-06-02 07.35.54.jpg

19. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Мене ми е 16.11 последна менструација а термин 23.08 :^)

На Morenaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.241
    Допаѓања:
    330.254
    3 dena ne se nisto.Mojata docnese po cela nedela i se rodi ziva i zdrava

На ivi78, Bubble-trouble и S.Snezana им се допаѓа ова.