Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    @girlboy Mojata maticna znaes so mi rece ... Epa majka ke stanis ke istrpis, i jas imav kiselini vo bremenosta i odev na niva i niz usta mi tecea.... I ne mi dozvoli nisto da pijam toa uste vo prvoto tromesecje i toa znaejki mi ja istorijata so digestijata.
    Ama i toa sto pijam nema nekoj efekt. Se e momentalno eden saat dva max me smiruva.

На Bebence29 и girlboy им се допаѓа ова.
  2. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Две недели буквално секое сабајле повраќав значи на гладно и тоа само киселини повраќав имаше денови дека празен желудникот да ме боли цел стомак.. само од себе помина еве скоро недела дена сум океј

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    еве што ми излезе на фб за киселините 4C8E8E13-136F-4A22-8B0F-0D641368EAD0.png

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Jas planiram da go probam toa .... Ne sakav do sega zosto se sto probuvam samo na pocetokot ima efekt kaj mene za zal .... I bas koga ke mi stane najtesko da mi deluva bar ... Zosto ne e eftino iskreno

5. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Jas otidov gi barav ovie ama mi dadoa antimetil namesto niv..
    Inaku edno prasanje dali e normalno koga ke se stvrdne stomakot da boli gore malku kako da me sece onamu kaj sto e tvrd

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Ajdeee antimetil si nema vrska so ova, toa se preparati za razlicni nameni. Taa da odi povtorno da polaga ispit za farmacevt (facepalm)
    Inaku mislam deka e normalno da cuvstvuvas bolka koga ke ti se stvrdne stomakot. Optegnata e kozata. Ama ne bi trebalo toa da bide nekoja golema bolka. Jas bar taka mislam

7. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Da ama jas nemam tolku kiselini kolku sto imam samo macnini i gadenje pa mozebi za toa mi rekoa ova da kupam.. ne deka ima nekoj efekt samo dzabe pari ama dobro..

8. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    Христос воскресна девојки да не чува сите
    Ајде ве молам за помош,од вчера се затнав цела цело тело ме боли и сега почнав и да си кашлам...
    Какви чаеви смеам да пијам и што може да земам,ептен се нервирам....само што влегов во 7 месец

На Starchild и Bebence29 им се допаѓа ова.
  9. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Pantenol za grlo pastili znam deka smee ginekologot mi dade

10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Исто ме снајде, со тоа што јас сум веќе пред пораѓај, надминав термин и чекам...
    Пантенол веќе ти ги кажаа. Има еден сируп Алпенкрафт што е дозволен за трудници, јас не смеам да го конзумирам дека има мед во составот, ти ако смееш купи го сите што го пробаа викаат дека е ефикасен. Исто можеш и спреј од прополис ама да не е на база на алкохол.
    Има некои домашни лекови од препечен шеќер и млеко, не сум го пробала, ни млеко не пијам :|
    Ќе пробам со марамче на врат со ракија и бибер.
    За нос можеш солен раствор, имаш и во аптека спрејчиња.

Истовремено колку можеш супи со бибер, чаеви, цеден лимон, витамини... Со помин нека е.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Edno parce gjumbir izrendano ili na tenki lenti iseckano, edna lazica med, malku biber, nekolku kapki propolis i eden limon isceden. Seto toa si mlaka ili topla voda 250-300ml da se potopi i da stoi taka dodeka da se izladi. Mene za eden den grloto mi bese kako novo ne me bolese voopsto.
    @Giovanna @sencuk

12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Фала ти, ама не смеам ни мед ни пролис, алергична сум :(
    Обично многу ми помага спреј од диво оригано, ама во бременост не сме во ниедно тромесечие да се конзумира.

Ќе пробам чај од корен од ѓумбир да направам и со лимон да го испијам, можеби ќе има некаков ефект.

13. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Probaj gjumbir i limon kolku tolku mozebi ke ti pomogne

14. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Јас и ти исти калап мед,прополис :DА се на природна база со мед е налет (facepalm):D

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Да баш ти пишав тогаш :D од ова ми беше страв цела бременост и еве ме фати во 40+ недела :envy:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Ај еден апдејт да дадам за кашлицава. Се напив салеп и ептен ме смири некако. Ако имате дома направете си, па може и вас ќе ви помогне.

Одамна сум слушала дека е добро да се пие против кашлица ама немав пробано зошто млеко не пијам. Сега со овесно го направив и супер испадна.

На girlboy и Starchild им се допаѓа ова.
  17. Bibidi-babidi

Bibidi-babidi Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Официјално стигнав и до трето тромесечие, па можам да пишувам тука. Ми треба консултација околу положбата на бебето. 28ма недела сум и моја претпоставка е дека е свртено со ноџињата надолу. Ме клоца многу ниско доле, дури на моменти е и непријатно. Дополнително повремено имам болки во препоните. Дали имал некој од Вас вакво искуство? Прва бременост ми е, до преглед имам уште 5 дена па да се консултирам тука. Благодарам.

На Bebence29, Viveki, sanji4444 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Добредојде во оваа група.
    Немора да значи за ударите, имаат сега простор и често се вртат. И јас мислев со ножиња е надолу, но баш така кога мислев на ехо кога ме видоа, беше со главче надолу. Значи ударите биле од рачиња:)ќе видиш за 5 дена

На Viveki и Bibidi-babidi им се допаѓа ова.
  19. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    498
    Кога бев 28 недела беше свртено надолу со ноџињата, и ударите беа точно во бешика, истиот ден бев и на преглед и ми потврди дека е свртено карлично, ден два дали стоеше во иста положба, има простор и се вртат често.

На Bibidi-babidi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.633
    Moze I od racete da se tie udari...
    I jas taka osekjam a svrteno e so glava nadolu.
    Mene sega pred nedela dena pocnaa da me fakjaat bolki vo preponi (skoro 36 nedela sum) pa pretpostavuvam deka pritiska na nekoj nerv I takva bolka sozdava.

На Bibidi-babidi му/ѝ се допаѓа ова.