Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

@girlboy Mojata maticna znaes so mi rece ... Epa majka ke stanis ke istrpis, i jas imav kiselini vo bremenosta i odev na niva i niz usta mi tecea.... I ne mi dozvoli nisto da pijam toa uste vo prvoto tromesecje i toa znaejki mi ja istorijata so digestijata.
    Ama i toa sto pijam nema nekoj efekt. Se e momentalno eden saat dva max me smiruva.

Bebence29 and girlboy like this.
  2. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Две недели буквално секое сабајле повраќав значи на гладно и тоа само киселини повраќав имаше денови дека празен желудникот да ме боли цел стомак.. само од себе помина еве скоро недела дена сум океј

girlboy likes this.
  3. Bebence29

Bebence29 Популарен член

еве што ми излезе на фб за киселините 4C8E8E13-136F-4A22-8B0F-0D641368EAD0.png

Giovanna likes this.
  4. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Jas planiram da go probam toa .... Ne sakav do sega zosto se sto probuvam samo na pocetokot ima efekt kaj mene za zal .... I bas koga ke mi stane najtesko da mi deluva bar ... Zosto ne e eftino iskreno

5. girlboy

girlboy Истакнат член

Jas otidov gi barav ovie ama mi dadoa antimetil namesto niv..
    Inaku edno prasanje dali e normalno koga ke se stvrdne stomakot da boli gore malku kako da me sece onamu kaj sto e tvrd

6. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Ajdeee antimetil si nema vrska so ova, toa se preparati za razlicni nameni. Taa da odi povtorno da polaga ispit za farmacevt (facepalm)
    Inaku mislam deka e normalno da cuvstvuvas bolka koga ke ti se stvrdne stomakot. Optegnata e kozata. Ama ne bi trebalo toa da bide nekoja golema bolka. Jas bar taka mislam

7. girlboy

girlboy Истакнат член

Da ama jas nemam tolku kiselini kolku sto imam samo macnini i gadenje pa mozebi za toa mi rekoa ova da kupam.. ne deka ima nekoj efekt samo dzabe pari ama dobro..

8. sencuk

sencuk Истакнат член

Христос воскресна девојки да не чува сите
    Ајде ве молам за помош,од вчера се затнав цела цело тело ме боли и сега почнав и да си кашлам...
    Какви чаеви смеам да пијам и што може да земам,ептен се нервирам....само што влегов во 7 месец

Starchild and Bebence29 like this.
  9. girlboy

girlboy Истакнат член

Pantenol za grlo pastili znam deka smee ginekologot mi dade

10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Исто ме снајде, со тоа што јас сум веќе пред пораѓај, надминав термин и чекам...
    Пантенол веќе ти ги кажаа. Има еден сируп Алпенкрафт што е дозволен за трудници, јас не смеам да го конзумирам дека има мед во составот, ти ако смееш купи го сите што го пробаа викаат дека е ефикасен. Исто можеш и спреј од прополис ама да не е на база на алкохол.
    Има некои домашни лекови од препечен шеќер и млеко, не сум го пробала, ни млеко не пијам :|
    Ќе пробам со марамче на врат со ракија и бибер.
    За нос можеш солен раствор, имаш и во аптека спрејчиња.

Истовремено колку можеш супи со бибер, чаеви, цеден лимон, витамини... Со помин нека е.

sencuk likes this.
  11. girlboy

girlboy Истакнат член

Edno parce gjumbir izrendano ili na tenki lenti iseckano, edna lazica med, malku biber, nekolku kapki propolis i eden limon isceden. Seto toa si mlaka ili topla voda 250-300ml da se potopi i da stoi taka dodeka da se izladi. Mene za eden den grloto mi bese kako novo ne me bolese voopsto.
    @Giovanna @sencuk

Giovanna likes this.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Фала ти, ама не смеам ни мед ни пролис, алергична сум :(
    Обично многу ми помага спреј од диво оригано, ама во бременост не сме во ниедно тромесечие да се конзумира.

Ќе пробам чај од корен од ѓумбир да направам и со лимон да го испијам, можеби ќе има некаков ефект.

13. girlboy

girlboy Истакнат член

Probaj gjumbir i limon kolku tolku mozebi ke ti pomogne

Giovanna likes this.
  14. Starchild

Starchild Популарен член

Јас и ти исти калап мед,прополис :DА се на природна база со мед е налет (facepalm):D

Giovanna likes this.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Да баш ти пишав тогаш :D од ова ми беше страв цела бременост и еве ме фати во 40+ недела :envy:

Starchild likes this.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Ај еден апдејт да дадам за кашлицава. Се напив салеп и ептен ме смири некако. Ако имате дома направете си, па може и вас ќе ви помогне.

Одамна сум слушала дека е добро да се пие против кашлица ама немав пробано зошто млеко не пијам. Сега со овесно го направив и супер испадна.

girlboy and Starchild like this.
  17. Bibidi-babidi

Bibidi-babidi Истакнат член

Здраво на сите. Официјално стигнав и до трето тромесечие, па можам да пишувам тука. Ми треба консултација околу положбата на бебето. 28ма недела сум и моја претпоставка е дека е свртено со ноџињата надолу. Ме клоца многу ниско доле, дури на моменти е и непријатно. Дополнително повремено имам болки во препоните. Дали имал некој од Вас вакво искуство? Прва бременост ми е, до преглед имам уште 5 дена па да се консултирам тука. Благодарам.

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Добредојде во оваа група.
    Немора да значи за ударите, имаат сега простор и често се вртат. И јас мислев со ножиња е надолу, но баш така кога мислев на ехо кога ме видоа, беше со главче надолу. Значи ударите биле од рачиња:)ќе видиш за 5 дена

Viveki and Bibidi-babidi like this.
  19. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Кога бев 28 недела беше свртено надолу со ноџињата, и ударите беа точно во бешика, истиот ден бев и на преглед и ми потврди дека е свртено карлично, ден два дали стоеше во иста положба, има простор и се вртат често.

Bibidi-babidi likes this.
  20. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Moze I od racete da se tie udari...
    I jas taka osekjam a svrteno e so glava nadolu.
    Mene sega pred nedela dena pocnaa da me fakjaat bolki vo preponi (skoro 36 nedela sum) pa pretpostavuvam deka pritiska na nekoj nerv I takva bolka sozdava.

Bibidi-babidi likes this.