@girlboy Mojata maticna znaes so mi rece ... Epa majka ke stanis ke istrpis, i jas imav kiselini vo bremenosta i odev na niva i niz usta mi tecea.... I ne mi dozvoli nisto da pijam toa uste vo prvoto tromesecje i toa znaejki mi ja istorijata so digestijata. Ama i toa sto pijam nema nekoj efekt. Se e momentalno eden saat dva max me smiruva.
Две недели буквално секое сабајле повраќав значи на гладно и тоа само киселини повраќав имаше денови дека празен желудникот да ме боли цел стомак.. само од себе помина еве скоро недела дена сум океј
Jas planiram da go probam toa .... Ne sakav do sega zosto se sto probuvam samo na pocetokot ima efekt kaj mene za zal .... I bas koga ke mi stane najtesko da mi deluva bar ... Zosto ne e eftino iskreno
Jas otidov gi barav ovie ama mi dadoa antimetil namesto niv.. Inaku edno prasanje dali e normalno koga ke se stvrdne stomakot da boli gore malku kako da me sece onamu kaj sto e tvrd
Ajdeee antimetil si nema vrska so ova, toa se preparati za razlicni nameni. Taa da odi povtorno da polaga ispit za farmacevt Inaku mislam deka e normalno da cuvstvuvas bolka koga ke ti se stvrdne stomakot. Optegnata e kozata. Ama ne bi trebalo toa da bide nekoja golema bolka. Jas bar taka mislam
Da ama jas nemam tolku kiselini kolku sto imam samo macnini i gadenje pa mozebi za toa mi rekoa ova da kupam.. ne deka ima nekoj efekt samo dzabe pari ama dobro..
Христос воскресна девојки да не чува сите Ајде ве молам за помош,од вчера се затнав цела цело тело ме боли и сега почнав и да си кашлам... Какви чаеви смеам да пијам и што може да земам,ептен се нервирам....само што влегов во 7 месец
Исто ме снајде, со тоа што јас сум веќе пред пораѓај, надминав термин и чекам... Пантенол веќе ти ги кажаа. Има еден сируп Алпенкрафт што е дозволен за трудници, јас не смеам да го конзумирам дека има мед во составот, ти ако смееш купи го сите што го пробаа викаат дека е ефикасен. Исто можеш и спреј од прополис ама да не е на база на алкохол. Има некои домашни лекови од препечен шеќер и млеко, не сум го пробала, ни млеко не пијам Ќе пробам со марамче на врат со ракија и бибер. За нос можеш солен раствор, имаш и во аптека спрејчиња. Истовремено колку можеш супи со бибер, чаеви, цеден лимон, витамини... Со помин нека е.
Edno parce gjumbir izrendano ili na tenki lenti iseckano, edna lazica med, malku biber, nekolku kapki propolis i eden limon isceden. Seto toa si mlaka ili topla voda 250-300ml da se potopi i da stoi taka dodeka da se izladi. Mene za eden den grloto mi bese kako novo ne me bolese voopsto. @Giovanna @sencuk
Фала ти, ама не смеам ни мед ни пролис, алергична сум Обично многу ми помага спреј од диво оригано, ама во бременост не сме во ниедно тромесечие да се конзумира. Ќе пробам чај од корен од ѓумбир да направам и со лимон да го испијам, можеби ќе има некаков ефект.
Ај еден апдејт да дадам за кашлицава. Се напив салеп и ептен ме смири некако. Ако имате дома направете си, па може и вас ќе ви помогне. Одамна сум слушала дека е добро да се пие против кашлица ама немав пробано зошто млеко не пијам. Сега со овесно го направив и супер испадна.
Здраво на сите. Официјално стигнав и до трето тромесечие, па можам да пишувам тука. Ми треба консултација околу положбата на бебето. 28ма недела сум и моја претпоставка е дека е свртено со ноџињата надолу. Ме клоца многу ниско доле, дури на моменти е и непријатно. Дополнително повремено имам болки во препоните. Дали имал некој од Вас вакво искуство? Прва бременост ми е, до преглед имам уште 5 дена па да се консултирам тука. Благодарам.
Добредојде во оваа група. Немора да значи за ударите, имаат сега простор и често се вртат. И јас мислев со ножиња е надолу, но баш така кога мислев на ехо кога ме видоа, беше со главче надолу. Значи ударите биле од рачињаќе видиш за 5 дена
Кога бев 28 недела беше свртено надолу со ноџињата, и ударите беа точно во бешика, истиот ден бев и на преглед и ми потврди дека е свртено карлично, ден два дали стоеше во иста положба, има простор и се вртат често.
Moze I od racete da se tie udari... I jas taka osekjam a svrteno e so glava nadolu. Mene sega pred nedela dena pocnaa da me fakjaat bolki vo preponi (skoro 36 nedela sum) pa pretpostavuvam deka pritiska na nekoj nerv I takva bolka sozdava.