Jas sum 31 nedela i fala bogu se e super. Odluciv da se poragam vo Sante.....sakav da ve prasam dali e normalno ili samo kaj mene zamor. Do w. Ke pojdam ke se zamoram do prodavnica ke otidam ko polzav ke se vratam umorna ko da sum kopala. Kako bre lugevo odat nanrabota bez problem ili sepak do mene e?
Se e toa normalno vo treto tromesecie, isto kako prvo sum umorna nekogas i povekje... bolat preponi kicma stomak haha kako da sum rabotela koj znae sto a samo sto sum malku popesacila...
Odam ednas nedelno na pregled, minatiot pat bese namalena vodata sto e dobar znak, ama sepak uste sme vo neizvesnost. Nikoj so sigurnost ne moze da kaze uste nisto, duri i da se povlece skros vodata dali bi imalo posledici po bebeto Retkost e ova, i vo svetot ima i pozitivni i negativni iskustva! Inaku, super si se razviva bebeto po nedelite. Mu se molam na gospod da se izbori bebeto i da nema posledici! Sreka sto imam uste nekoja nedela za da mu dademe vreme da se sredi.
Биди јака душо, имај верба, дај Боже се да биде во ред ❤Те мислам пишувај ни од време на време што се дешава.
Драги мамички, веќе неколку дена имам болки во стомакот кај пупакот, околу пупакот, долниот дел на стомакот, дури мислам дека и таа долу ме боли.. Инаку сум 29н3д
Zdravo zenski 38+1 sme no denes nekako ne go cuvstvuvam mnogu da mrda bebeto! Mozebi Ednas ili dva pati go osetiv cel den dali e normalno?
Мислам дека е нормално , јас сум скоро 30та недела и ми стана нормално да не мрда. На почеток паничев , затоа што првото ми беше многууу активно бебе , и многу мрдаше ова има денови буквално не го ни осеќам , кога отидам на контрола се си е ок , еве денеска баш е малце по активно и дури ми е чудно се навикнав да е кротко .
Moeto e mnogu aktivno rastur me pravi ama ima denovi koga se smiruva i go baram. Ne grizi se se e normalno. Isto kako i nie ne sme sekogas so ista energija taka
Здраво, дали е можно во трет триместар да си видам многу мала точка, буквално точка, розева крв на долен веш? На бришење и мокраќа немам ништо... 29та недела сум..
Здраво Дали во бременост сте користеле пастили за грло од жалфија? Матичната ми ги препиша, а на нет читам дека не смеело...