Zenski kazete mi imate li maka so ocite Denes me pecat I se razbudiv celo mi bese zalepeno ednoto Dali moze nekoi kapki da koristam....
Можно е конјуктивит да е, прокулин само смеело, иначе од тобрекс /тобрадекс одма поминува, ама не биле дозволени тие.
Hahah ajde uste toa mi falese uste nemozam da se opraam so nosov so slam uste ovaa mi trebase Fala na info
Со помин, ама штом така се лепат можно е тоа, од конјуктивит секретот од очите станува леплив, зелен, плус отекуваат очите цели, можеби и поблага форма да е кај тебе, можи и не е тоа, само прокулин ставај, поминува за некој ден. Има конјуктивит овај период.
Zenski zdravo Dali slusate zvuci od stomacinjata Nesto kako krckanje,slapkanje ili neznam Kako da go opisam i dodeka se prevrtuvaat ili moze taka mi se pricinuvana mene
Може да има и звук. Не кај сите трудници, ама кај некои да. Ни докторите не се 100% сигурни од што е звукот, се претпоставува од движењето на плодовата вода. Звукот да биде како пукање на рскавица или како крцкање. Негде после 32 недела се јавува .
Првпат слушам за вакво нешто, ни во литература не сум сретнала. Баш ќе се распрашам, да си знам и јас за во иднина.
Јас на германски го гуглав и баш наидов на инфото и исто на повеќе форуми беше поставувано прашањето, дал е можно и дали е опасно. Официјална литература не најдов и јас. Само од еден сајт кратко и од споделени искуства. Ако ти врши работа https://babyzauber.com/knackgeraeusche-bauch-schwanger/
Дали користиш нешто за секретот? Јас сум на преглед за една недела ќе се консултирам со докторот ама ме интересира… Веќе една недела имам поголем секрет како подмочана и ме фаќа страв.
Isto cela nedela mrda mnogu poaktivno I toa se premestuva se tegne na site strani I pocesto slusam takov zvuk Kako pukanje na rskavica inace sum 33 Ned...
Не... правев брисеви, чисти се. Нормално било зголемен секрет. И јас се испаничив ама се додека нема мирис и боја, се е океј
Нормално е 3то тромесечие да има повеќе исцедок, секако без мирис, чешање, почна и кај мене само гаќи менувам секојдневни не користам, исто и со првото имав вака. 29та недела од денес
И јас имав такви звуци, чувство, не знам како да го наречам тоа. Некако не му придадов значење и не ни прашував дали е нормално, сега ме потсетивте на тоа.
Neznam za denov ali mene ko 100 dena mi e. Vleguvam denes 9ti mesec i se osekam prepotena ko mokra krpa frlena na pat izgazena omalaksana od vremevo a samo pola den e pominat.