Исто и мене и цел ден болки во препони, нерви уштипани, препотена уморна. Гурни ми да кинисам работава.
Дали броите колку пати ќе мрдне бебето? Читав на интернет дека нормално било 10 пати во 1 час. Ми се чини дека тоа е некако многу.. моето мрда само кога лежам или седам, ако сум активна спие
И кај мене се случи два пати до сега, малку језивко, мислев дека ребрата ми пукаат. И јас од вчера 9ти, исто сме со термин. За жешкото исто така, општо не поднесувам, а сега 100 пати потешко е.
Немоој жити се, јас иста песна некаде 19-20 недела на дежурен отидов заради болки во стомак, и докторот ми рече од 8 до 10 пати требало да го осетам дека мрда јас тогаш не ни знаев дека тоа бебе е како пеперутки да ме лазат броев како удрена некоја 3 дена додека не отидов кај докторката што ме води и ми се изнасмеа, ти вика имаш бебе живо суштество не машина. Не се оптеретувај со броење си мрдка тоа секако.
Pri dvizenje na momenti imam kako nekoe steganje stvrdnuvanje dali ste imale i dali e normalni Inace 34+2 sum
Bas sakav I jas da prasam ne brojam,no I koga sum vo dvizenje znae da me presece koga ke se prevrti...Ali stom sednam ili legnam mislam deka od stomak ke izleze...duri nekogas od tolku aktivnost me zdoboluva mislis utakmica ima nekoja...
Како сте мешковци ? Како ви влијае времето? Јас сум со низок притисок, меѓутоа се издржува. Помага кисела вода и кафе . Денес 27+ официјално. Се уште неможам да поверувам колку бргу поминува времето. Со нетрпение го чекам најубавиот период од мојот живот т.е од животот на секоја жена / мајка . Имајте убав ден жени !
Времево ме турка скроз станувам без енергија, како претепана, ноќе несоница, лева, десна страна вртам цела ноќ и никако нема спиење Се испожалив
Same here Позиција тешко фаќање, ние сме во грчка моментално и тука времето е променливо, да не кажам за никаде утре здравје се враќаме и веќе едвај чекам
И јас неможам да си најдам положба за спиење и многу потам . Таман ќе се наместам , па ќе почне да ме мава синко најсилно што може и нема спиење за мене .
Нема спиење готово башка јас со несоница сум 5 год Едното се мести внатре, јас сврти се то се мести, друга страна пак се мести, клоца другото до мене спија в креветче, турка јогранче, ајде покривај го станал вода бара, па мамо гушкај ме Секако и од ко ќе се родат нема спиење, не спремат од сега
Mene mi e prvo i eve denes vlagam vo 36 nedela i e karlicno...i jas izgleda ke bidam carski ama ne mi e ni bitno,samo da sme zivi i zdravi i dvete...se drugo pominuva
И мене времево ме уби, и сабајле гледам пак исцедок од оваа кандида спас немам значи веќе преку глава ми е дојдено, само што го допив антибиотикот Јас од понеделник 8ми месец, се чудам кога ми помина времево. За не спиење мм ми вика до тебе не може човек да дојде од перници, таман сум се наместила бебе клоца. И многу грчеви ме фаќаат во нозете, ноќр буквално се будам со плачење, по колку магнезиум пиете дневно? @natash.a на една моја познаничка и се сврте бебе ден пред да се породи во 38ма кај мене легнато буквално глава десно нозе лево, цело време е така.
Kaj mene uste vo 31 bese so glavceto dole sega sum 33 sledna nedela vo 34 ke idam pa ke vidam ...a vremevo I mene me buta na spienje nizok pritisok paga,a za navecer I jas so muki se vrtam na site strani hahahah
Како знаете дека исцедокот е кандида јас цел жовот носам дневни од што премногу се потам на гаќите и секогаш имам на влошката минимално жолто ама кога се бришам нема ништо. Освен првите брисеви во 13та недела не сум правела други тогаш се беше чисто