Од 12 недела кога ги правев првите брисови ја имам. И после тоа уште два пати на моја иницијатива, се ми е чисто, урина, уринокултура ама на брисови излага кандида. Пукнав од вагиналети ставање, се понадевав дека антибиотиков ке ја реши.. ама излеа не
Кандида не се лечи со антибиотици. Напротив се добива од антибиотик. Бидејќи антибиотик делува на бактерии и ја уништува и позитивната фолора што ја има вагината, а со тоа се нарушува пх вредноста и е лесна погодна средина за намножување на габи, пошто кандидата е габа. Треба да се делува со пробиотик локален и орален и со средство за интимна нега со пх околу 3.8-4. Не знам кои и какви пробиотици можат да се најдат кај нас за враќање на нормалната флора. И кои воопшто се дозволени во бременоста. Треба да се праша во аптека. Исто помага да се исфрлат шеќери и бело брашно од исхрана, а да се јаде повеќе зеленчук и јогурт и кисело млеко.
Ве читам за спиењево, ми се спие ми се плаче... Позиција не може да се најде, или бебе клоца јако, или колк боли, или грч фаќа, таман си задремала ти се оди во веце(100п пати у ноќ) и на крај киселини те фаќаат и стануваш тоа е, ексик и спиење и се... 36+4 сум оффф
Како сте мешиња? Јас сум денес 31ва недела, 8ми месец и почна мачното изгледа... не знам дали дека се вратив на работа (а бев на одмор) или што е... едвај седам на столче на работа, едвај дишааааам. Бебулево изгледа ме стиска и ептен сум склетисана Како сте вие?
Јас и ти исто со терминиве И мене последниве 2 недели веќе мачно ми станува, и само му се жалам на мм, а он па кој те тера да работиш лежи, одмарај, еле лежи ти цел ден да му речам кај мене многу мрда ја не знам што прави ама само го осеќам дека се врти низ стомак
Јас една недела по вас и мене срам ми е да велам само ова ме боли, она ме боли исто ќе ми речи мм дома кога сум, лежи, ај лежи да те видам, одвај ноќе долежувам, само се вртам лево десно. Бебево исто многу мрда машала, само се превртува се тегни под ребра почна да оди, почнува забавата кој ќе ме трпи упте 8 недели нз плус жеговини почнаа појако
И кај мене почнаа, ама приметувам од јадење бел леб, или нешто зачинето ми се појавуваат. Ваљда бебе е некако застанато деновиве што ми притиска на желудник и многу слабо јадам. Сабајле праска и три кајсии, какаото не можев да си го допијам од што мислам у грло ми беше се
Мм го вика вонземјанче... не да мрдааа, цел стомак ми се изместува ние до сега со гости, он трча пустиот, служи за да одморам... а како да му кажам дека воопшто не сакам гости? Хаха
Е сега дигнав узбуна...на бришење и на секојдневната како зелен секрет ми се појави... мајкооооо мила. Прво се чудам од кај да фатам некоја инфекција, немам ни односи ни ништо, а второоо сум невиден паничар. И се случило на некоја, што може да биде? Утре идам на брисеви сабајле ... хелп, хелп! Иначе сум 31+1
Преку еден ден последниве 3 4 недели имам таков исцедок, прошла недела правев брисеви, све чисто. Сега сум 32 недела. Нормално е
И јас имам понекогаш последниве две недели бледозелен, зголеми на течности, чај од брусница. Јас препишував на кандидата, ама очигледно е нормален како појава, знае и со благо ако претерам со благо да ми се појави.
Здраво мами сакам да ве прашам тие што сте во Германија и што сте се пораѓале царски како минавте? Ви благодарам убав ден
34н6д ноќе не се спие, на 5мин у вц. Дење исто, машала активно. Склет ми е од жешково не издржувам, ми се лоши што и да јадам. Цело време со ладна вода се умивам и џабе, неможам да го поднесам жешково. Работите за бебе уште не се спремни, а воедно треба и да се селиме не се знае кога...
Леле и јас од жешко не живеам искрено, 31 недела сум како ке терам до август страв ме фаќа.. ние реновираме по дома уште ништо не можам да средам а сакав полека полека демек дома сум, само купуваме работи што ни требаат и стојат по кутии уште толку се нервирам А и синоќа со климата сме ја заборавиле сабајле станав укочена у десно рамо божем ме пушти малку од магнезиумот ама сега пак почнува..
Среќа барем си дома, ја едвај чекам да се преселам а има уште работа многу. Се тешам дека ќе буткам до термин за да не останам у една соба.
Здраво, мамички Денес сум веќе 32 , за жал ме фати настинка затнат нос, многу кашлање ептен ми е тешко и страв ми е кога кашлам ептен се напнувам Сакам да прашам утре планирам да одам на лекар дали прво кај матичната или кај гинеколог мој ?
Значи имам некоја инфекција дефинитивно.. ептен се избедииииирав. Вчера бев на гинеколог и секрет ептен имам. Без мирис е ама го има многу. И оппп од денес почнува доле пецкање, чешање по малку... од вчера ставам Мелиора вагиналити додека ми стигнат резултатите од брисевите во понеделник... Некоја искуство со Мелиората?
Pisav i vo temata "Mozno predvremeno poroduvanje" pa ajde i ovde nakratko da pisam i prasam.Na kratko : Vo nedelata zavrsiv na gak so krvarenje,istata nok imav kontrakcii i sabajle na pregked bev 3 4cm otvorena.Kontrakciite gi snema,lezev 3dena me pustija bez bolki ,krvarenje akoro i da nemam veke i mi kazaa strogo miruvanje,krevet i wc ,toa i go pravam.Denes sum 33+5 nedela ,primav dve dozi za zreenje na pluka na deteto .Ovie denovi dali od sto kezam celo vreme bebe ne e mn aktivno 4 5 pati ke go osetam vo denot,no sekogas koga ke legnam na grb ili stanam da odam do wc imam stvrdnuvanja na stomakot,koe trae 3 4 sekundi i pak se vraka vo normala.Imam doma dopler i meram srce na bebe odnosno otkucaite i denes mu bea vo prosek 146-150 . Ispnicena od se,isplasena od se veke psihicki ne sum dobra.Prvata bremenost mi bese bez nitu eden problem sega so ovaa problem vrz problem od 26ta nedela pa navamu samo nesto se slucuva.Se plasam za bebe dali e okej,se plasam veke za se veruvajte. Pa zgora na se denes i deteto mi kaci tt a ne mozam nitu da si go zmam vo race ni pak da go izbanjam nisto.Ete si iznakazav makite...