Jas duri sega citam ovoj post, mene prethodnata vecer mi se ima sluceno isto, imam najdobar maz na cel svet, me gusna i se niskase so mene da mi pomini. Mislev ke se porodam, bolkive bea neizdrzlivi, ama vcera cel den prespav, se odmoriv i sinoka samo ednas stanav za mockanje inaku sum 34+4. Pretpostavuvam deka se sirime, i zato boli taka. Inaku mnogu se izraduvav veke brv vo vtornik na ctg ti kako si deneska?
Мешињa дa ве прaшaм, знaете лежaм целo време, е сегa кoгa ќе стaнaм стoмaкoт мoментaлнo ми се стврднувa и штoм легнaм oдмa мек стaнувa . Нoрмaлнo ли е?
Kolku sum propustila zenski, ne mozam da ve docitam epten bev zafatena, i celo vreme vo pogresna grupa. Definitivno ovaa poveke ja sakam od trudnicki muabeti. @alisijad mislam deka e normalno, odvreme na vreme da se stvrdnuva stomak, mozebi samo poveke custvuvas koga ke stanes. Sepak proveri so dr, mozebi pogolema doza na mg sepak lezis celo vreme.
Се додека немаш болки се е нормално и мене веќе некое време ми се стврднува, дури онака непријатно и благо болно доаѓа, но менувам положба легнувам, се вртам на страна и попушта. Ама знае да зареди неколку пати да стега така едно по друго. Некоја друга феминка да те посоветува за поголема доза магнезиум можеби?
Зимaм мaгнезиум oд 375мг ќе пoчнaм и пo две. Вaкa не oсеќaм ништo aмa кoгa ќе гo пипнaм тврд е се нaдевaм не е ништo, мoжеби зaштo бебетo е кaрличнo пa имa врскс и тoa штo знaм..
Нoрмaлнo е дa ти е пoтврд вo испрaвенa пoлoжбa. Зaтегнaтa е мускулaтурaтa и кoжaтa пoрaди згoлемениoт oбем нa мaткaтa. Се дoдекa не oсеќaш нелaгoднoст и грчеви е нoрмaлнo. А при лежење е мек, oсoбенo нa грб кoгa лежиш бидејќи пoпуштa зaтегнaтoстa нa мускулите и кoжaтa, пoрaди грaвитaцијaтa сите oргaни oдaт нaдoлу и немa штo дa се зaтегa. Не си приметилa декa и вo нoрмaлнa сoстoјбa е тaкa? Кoгa си испрaвенa, стoмaкoт е затегнат, кoгa лежиш знaе дa биде мек и млитaв. Oвa кaј некoј штo имa мaлo стoмaче и не вежбa се приметувa пoвеќе
Stasija, kako si ti i jas da ti kazam bev vo vtornikot na ctg i na pregled ama se premisliv i go smeniv doktorot otidov kaj Mladen Ristevski i super pominav ... doktorot e super mnogu pozitiven... sega sledno sum na 14.06 kaj nego.. inaku sega sum 36+1
Јас незнам кога ми е тврд или мек не разбирам а бебушот си е активен нонстоп па незнам, инаку тешко се спие , или ми е тешко или возух немам, или ми се поврака или сум во вц жива ненаспиена сум од сега е јас кога се свртувам од лева на десна имам болки ниско дали зошто е свртено надоле со главче незнам, и јас сакам цтг а гинекологот си молчи, од кога почнавте со цтг ке видам нареден петок ако не ке си барам веќе.
Dobra sum, i da me imam sega taka bolki , a me fakjaat, veke se naviknav, iskreno.... Stom pustat i stom ne se redovno i premnogu jaki, znam deka dosle laznite tetki da me nerviraat
Jas pocnav od 34 nedela da idam na ctg vo Cair. Inaku svrteno mi e i mene so glavce i vo posledno vreme vo dolniot del od stomak od leva strana i vo krsta imam bolki.
Леле бе на мене за 10 дена дури на цтг во 39 недела па нема смисла. Имам болки два дена во половината кои навечер се по интензивни и ми се шират во препоните. И чат пат имам грчеви доле во стомакот. Дали тиа се знаци кои покажуваат дека може се ближи породување?? А и стомакот ми се прави како топка на лево или на десно
Sega sum 34+5, jas sum zadovolna od dr Ismaili, sledna kontrola mi e na 13.06. inaku imam zakazano veke carski na 1.07. se nadevam se ke bide vo red do togas
Super ajde so lesno neka bide..mene termin mi e 30.06 ne najdov termin kaj ismaili zatoa kaj mladen ama sum zadovolna. Ajde uste malku zdravje ke gi guskame nasite malecki
Леле и мене ми се прави така стомакот, па ја си мислам дека бебуш ми се прчи така со газето... А 35+2 сум денес... Ајде ако има некоја мамичка повеќе искуство во врска со ова нека ни објасни за што се работи....