Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Pa super tezina ys nekoj gram i perfektno.

2. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jas duri sega citam ovoj post, mene prethodnata vecer mi se ima sluceno isto, imam najdobar maz na cel svet, me gusna i se niskase so mene da mi pomini. Mislev ke se porodam, bolkive bea neizdrzlivi, ama vcera cel den prespav, se odmoriv i sinoka samo ednas stanav za mockanje :) inaku sum 34+4. Pretpostavuvam deka se sirime, i zato boli taka. Inaku mnogu se izraduvav veke brv vo vtornik na ctg :) ti kako si deneska?

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мешињa дa ве прaшaм, знaете лежaм целo време, е сегa кoгa ќе стaнaм стoмaкoт мoментaлнo ми се стврднувa и штoм легнaм oдмa мек стaнувa . Нoрмaлнo ли е? :(

4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Нормално, ако ти е непријатно сврти се на друга страна ќе помине :) тоа се лажните контракции

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Aмa дoдекa лежaм не е тврд, сaмo кoгa стoјaм, штoм легнaм истaтa секундa стaнувa мек.

6. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Kolku sum propustila zenski, ne mozam da ve docitam :) epten bev zafatena, i celo vreme vo pogresna grupa. Definitivno ovaa poveke ja sakam od trudnicki muabeti. @alisijad mislam deka e normalno, odvreme na vreme da se stvrdnuva stomak, mozebi samo poveke custvuvas koga ke stanes. Sepak proveri so dr, mozebi pogolema doza na mg sepak lezis celo vreme.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Се додека немаш болки се е нормално :) и мене веќе некое време ми се стврднува, дури онака непријатно и благо болно доаѓа, но менувам положба легнувам, се вртам на страна и попушта. Ама знае да зареди неколку пати да стега така едно по друго.
    Некоја друга феминка да те посоветува за поголема доза магнезиум можеби?

На Lorraine, Stasija и alisijad им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Зимaм мaгнезиум oд 375мг ќе пoчнaм и пo две.
    Вaкa не oсеќaм ништo aмa кoгa ќе гo пипнaм тврд е се нaдевaм не е ништo, мoжеби зaштo бебетo е кaрличнo пa имa врскс и тoa штo знaм..

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.993
    Нoрмaлнo е дa ти е пoтврд вo испрaвенa пoлoжбa. Зaтегнaтa е мускулaтурaтa и кoжaтa пoрaди згoлемениoт oбем нa мaткaтa. Се дoдекa не oсеќaш нелaгoднoст и грчеви е нoрмaлнo.
    А при лежење е мек, oсoбенo нa грб кoгa лежиш бидејќи пoпуштa зaтегнaтoстa нa мускулите и кoжaтa, пoрaди грaвитaцијaтa сите oргaни oдaт нaдoлу и немa штo дa се зaтегa. Не си приметилa декa и вo нoрмaлнa сoстoјбa е тaкa? Кoгa си испрaвенa, стoмaкoт е затегнат, кoгa лежиш знaе дa биде мек и млитaв. Oвa кaј некoј штo имa мaлo стoмaче и не вежбa се приметувa пoвеќе :$

10. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Stasija, kako si ti :) i jas da ti kazam bev vo vtornikot na ctg i na pregled ama se premisliv i go smeniv doktorot otidov kaj Mladen Ristevski i super pominav ... doktorot e super mnogu pozitiven... sega sledno sum na 14.06 kaj nego.. inaku sega sum 36+1 :*

11. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И кај мене е исто, кога сум станата секогаш ми е тврд а во лежечка положба е помек

12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас незнам кога ми е тврд или мек не разбирам а бебушот си е активен нонстоп па незнам, инаку тешко се спие , или ми е тешко или возух немам, или ми се поврака или сум во вц жива ненаспиена сум од сега е јас кога се свртувам од лева на десна имам болки ниско дали зошто е свртено надоле со главче незнам, и јас сакам цтг а гинекологот си молчи, од кога почнавте со цтг ке видам нареден петок ако не ке си барам веќе.

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Dobra sum, i da me imam sega taka bolki , a me fakjaat, veke se naviknav, iskreno.... Stom pustat i stom ne se redovno i premnogu jaki, znam deka dosle laznite tetki da me nerviraat :)

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jas pocnav od 34 nedela da idam na ctg vo Cair. Inaku svrteno mi e i mene so glavce i vo posledno vreme vo dolniot del od stomak od leva strana i vo krsta imam bolki.

На only44you и mac.mac им се допаѓа ова.
  15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Леле бе на мене за 10 дена дури на цтг во 39 недела па нема смисла.
    Имам болки два дена во половината кои навечер се по интензивни и ми се шират во препоните. И чат пат имам грчеви доле во стомакот. Дали тиа се знаци кои покажуваат дека може се ближи породување??
    А и стомакот ми се прави како топка на лево или на десно

16. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Sega sum 34+5, jas sum zadovolna od dr Ismaili, sledna kontrola mi e na 13.06. inaku imam zakazano veke carski na 1.07. se nadevam se ke bide vo red do togas :)

На ivi78, Smizzy, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Super ajde so lesno neka bide..mene termin mi e 30.06 ne najdov termin kaj ismaili zatoa kaj mladen ama sum zadovolna. Ajde uste malku zdravje ke gi guskame nasite malecki :)

На only44you, Stasija и S.Snezana им се допаѓа ова.
  18. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Heheh @macence nie vo isto vreme ke bideme vo bolnica. Samo da ni e so lesno :*

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле и мене ми се прави така стомакот, па ја си мислам дека бебуш ми се прчи така со газето... А 35+2 сум денес... Ајде ако има некоја мамичка повеќе искуство во врска со ова нека ни објасни за што се работи....

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.407
    Od kaj se ovie doktori, treba i jas da odberam.