Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. MeryS

MeryS Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    114
    39 + 5 денес, како мене да не ми е доволно тешко што уште не почнал пораѓај па уште и сите ми викаат, аа машко е, ќе си го носиш уште недела две плус. :sweat: А тоа расте ли расте :D
    Чепот ми падна дефинитивно деновиве, со парчиња сукрвица на неколку пати, ама многу ми се виде (не многу крв туку многу слуз). Болки имам одвреме навреме ама ништо страшно и редовно за да одам до болница.
    Навечер ме боли повеќе кога ќе станам од кревет силно ме стега.
    Цела недела пешачам по минимум 5 км секој ден, се качувам по скали, curb walking... ама ништоо.

На IRBBB, Viveki, јolene и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.230
    Тоа е девојки, ќе издржиме, од едно уво влегло од друго излегло. :D
    А не сакам да помислам како ќе е после тоа, секој знае најдобро, зошто вака зошто така, ама ќе се справиме. (lalala)

@MeryS ми личи како да е почнат процесот полека, не се оптеретувај со мисли, кога ќе реши бебуш дека му е време ќе се случи. Со лесно! :hug:

Јас сум 38+2, од вчера стврднувања на стомакот на најјако.:wasntme:
    Овде барем залади малку па барем навечер можам да одморам повеќе.

На sencuk, Viveki, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас се породив со провото 42ра на крај :) машко исто :) само да се живи и здрави... вака исто топло ме фати и кога ќе ми речеа "ајдее бе што чекаш" ми идеше да им кажам, вас ве чекам да ме прашате :)

На ЕмајотаП, Viveki и MeryS им се допаѓа ова.
  4. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    299
    За 2дена влегувам во 36та недела, и се мплам на господ барем да издржам до 20.07 а мене ми е термин 28.07. Бидејќи моите живеат надвор и ако се породам порано нема шанси да дојдат

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ништо страшно рачунај дека ти ќе бидеш 3 дена барем во болница ако си приватно. Дома кога ќе отидеш подобро и да нема никој освен маж ти, од искуство и кажувам и моите не се тука кога се породив доаѓаа навака и после тоа не знаев дали да спијам кога ќе дојдат и единствениот сон тогаш ми беше или со нив да седам.

На Mumoftwo30, Sofi.ja, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    299
    Работата нема ни за мекици да бидат. Иначе на државно ќе си се пораѓам

7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    7.283
    Дај боже тоа да ти е најголемиот проблем. Мекици можеш да правиш и три пати ако сакаш.

На Mumoftwo30 и katce patce им се допаѓа ова.
  8. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.432
    Допаѓања:
    10.111
    Исто е и кај мене ист термин имаме, звони телефон нон стоп, па и ако не кренам одма кај мм звонат, паника се крева да не има нешто, па кога ќе им кажеме дека нема ништо разочарани со коментари од типот е ајде бе до кога хахахаха луда работа...

На Luminary, Alishan30 и sencuk им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мекици немора одма да се направат можат и после неколку дена, нели? Можат да се стрпат на мажот ти неколку дена и заедно да се прослави, искрено тоа би било фер од нивна страна.

На Mumoftwo30, katce patce и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Од вчера осекам како од време на време некој јак грч да ми продре од матка до вагина, но толку јак што дури болно ми дојде , 34 недела сум веќе ...Дали да убрзам со следна контрола , или нормално е ?

11. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    ии, што рековме за грчевите во мускулите? како се справуваме со нив? :( ноќеска прв пат ме фати, при тегнење на нозете.. и двете ми се згрчите во листовите. ајде некако со масажа се пуштија, ама сабајлево не можев на нозе да застанам од болка.. се раздвижив малку пушти.. седнав да работам, после па не можев да одам.. паткам буквално. има некоја вежба, некоја помош, освен магнезиум? 35та од денеска..

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.641
    Магазиум маст купив тука ми ја препорачаа, плус магнезиум 2 пати по 400 пијам и пак ме фати пред 3 дена, листот на ногата уште ме боли, иначе ако сетам дека ќе фаќа грч одма стапалото го кревам нагоре и држам така, многу пати имам спречено така.
    Screenshot_20230629_101609.jpg

На AlchinovaR1979 и simpleewa им се допаѓа ова.
  13. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    мммхм, добро. ти благодарам.. магнезиум кесички земам секако.. ќе земам и маст и ќе ја пробам и вежбава.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    299
    Па една недела да би почекале ама 20дена
    Ајде како господ не е никој.

15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    34+5 сум...се осеќам како 36та да ми е. Бев на брисеви последни. Бебушот си одговара на неделите. Мада ми беше една недела понапред на претходниот преглед. Тука малце се збунив. Дали потсвесно си запечатив дека ќе е побрзо со второто, сега некако се издишав психички. Тек почнуваат маките во 9ти. Треба уште да се пече лепчето. Налутен на сликите му го реметам мирот на господинот. Ах ај да си се пожалам тука. Од една страна сум среќна што ќе имам време се да си се средам од друга некако нерва ме фати што ќе се чека. Цервикс да ми подзавидите 4.2 кај сите се намалува кај мене зголемува. На зимо ќе се пораѓам кога ќе спаднат температурите изгледа....ааах (facepalm)

На AlchinovaR1979, Viveki, Carolin. и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.078
    Јас 33та од денес се потешко и потешко ми станува, времево дополнително ме убива што е непредвидливо никакво. Пијам по едно макијато на ден за притисоков а господинов мајкин низ стомак ке излезе мислиш некогаш како ме мава во бешика трчам во вц, некогаш мислам ми буричка доле (facepalm)
    Мм го фаќаат паники повеќе од мене, да сме докупеле што требало да немал он стрес, у 9ти мирна дома да сум била на раат. Дури вчера ми викна зошто сум усисувала дома, а јас не знам што со себе.
    Душек за спалната чекаме, креветче мислам ке монтира уште сега да му речам. Не знам дали да му кажам дека се треба да се пере, па да ми биде забавно по дома. На крај ке излезе у септември да се породам и се вака средено ке си седи од јули :rofl:
    Цервикс и мене 4.0 ми е:lol:

На lackygirl, AlchinovaR1979, Viveki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Истооо. Мислам дека мажево мое низ пупаче ќе излезе :) јас абер немам ни со купување, нот со монтирање, ништоооо... ама мм ќе си среди тоа :)
    Иначе времево крш, како тоа, така и јас :( неаспана, позиција фаќање јок, топлотни бранови ме маваат, ме мрзи да се движам а детулево до мене "мама па мама е" и така... ќе се приживее, се за нив ❣️❤️

На lackygirl, Viveki и Carolin. им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.641
    32 недела јас, лета времево, денес купив уште нешто за бебе :D
    За првото креветчето го наместија дури бев на болница, има време за него, да се се испрано ќе монтираат за 2 сати дома :D
    Легнав и изгорев од киселини :envy: чекам да поминат од гастрогард

На Lili90, AlchinovaR1979 и Viveki им се допаѓа ова.
  19. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    34
    33+3 sum denes , se osekam ko sleper da me pregazil , kicma boli , karlicata mislam ke mi se razdvoi edvaj odam kako rastrafena :D za lezenje nikako ni levo ni desno ama toa e ke mora da se izdrzi jas se si vikam ajde uste 3-4 nedeli ama kako so vika @Carolin. da ne bide septemvri :D
    za spremanje kupivme kolicka i nesto garderoba , ni ostanuva plakarce i krevetce ama si vikam ima vreme uste da ne mi zafakaat uste sega mesto vo spalna

На Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    299
    36н 4д, се мислам,у секој момент дека ќе се породам. Незнам зошто имам такво чувство. Утре одам на преглед прво цтг ќе ми прават изгледа Се молам само да ми кажат дека уште има време, барем уште 2 недели најмалце, исправ некои алишта за почеток ама не се испеглани Плус уште не сме готови со куќата почнувам да се нервирам, нејќам да останам у куќава со свекор и свекрва (ќе треба у една соба да се затворам).

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.