Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Јас Слиппи зедов, 1 пакетче за почеток, првото ми беше големо одма на 2ка, па на 4ка до 4 месеци стигна ама беше големо бебе со бутки, не го запетлуваа горе пелените во половината, ова помало ќе е секако.
    Земи 1 паковање па ќе си прикупуваш по потреба.
    Мрежсти гаќи не купив првиот пат, не купувам ни сега, со обични гаќи од болница бев, царски сум пак, убави биле и за царски како што читам тука, ама и со обични ми беше ок.
    Влошки Вир не најдов др некои зедов 3 пакетчиња. Па дома ќе се префрлам на обични влошки

Прикачени фајлови:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Колку се во пакетче 1ца бабу лове и цена ако сакаш да ми кажиш :wasntme:
    Влошки за гради имам ми даде другарка, имам и кеси за млеко чување ако има потреба.
    За папоче не купив прашок и алкохол ама ќе земиме тоа нека се роди, имам и чисти неотворени газички од првото, си велам немаат гајле тие? Не би требало да се расипуваат :D
    И уште нешто Софија какви капки му даваш? Вит К и Д? На првото само Пливит Д3 му давав, без вит К.

3. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Женски како сте со хормоните последниов триместер? Мене ми беше хорор.. сега влегувам во 9ти, менувам расположение на час и некако многу сум осетлива и си плачам повеќе

4. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Нормално ли е? Едвај чекам да се породам и само тоа ми е фокус, почнува да ми снемува трпение. Дома не ми се седи, прошетки и излегувања ме опуштаат. Се наоѓа ли некој во слична ситуација :(

На *Milicka* и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Мислам 28 парчиња 299ден.
    Поисплатлива е 2ката 48парчиња за 380ден. Со килограмите горе доле се поклопуваат.
    За газите можеш да ги користиш ако не се отворени,ма да јас почнав и беби стапчиња за уши да користам,така ми покажа патронажната.
    Витамини од бејбитол Д3+К1 бидејќи е на доење.

На Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Фала ;)
    @Sparky.99 и мене ме фаќаат нервози од жешково, паники за воздух, ако нема клима готово паничен напад мислам дека добивам, ноќе не се спие, a преморен си :^) кај нас бар навечер е свежо, заладува па малку ќе поседиш на воздух, Ск незнам како е, во јуни ко бевме пекол беше.

На *Milicka*, Sofi.ja и Sparky.99 им се допаѓа ова.
  7. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Пекол, тоа дополнително ми отежнува. Спиење само со клима

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    126
    Здраво идни мамички
    Денес 33+0
    Слабо ми е железото па поради пва последните недела дена чувствувам огромен замор, енергија -40 и постпјани вртоглавици...
    Најпрвин почнав со мед и семе од коприва 5 дена но бидејќи вртоглавиците ми се зголемија почнав се ферозомал...
    Дали може два пати да се пијат дневно и ако може ваши искуства со слабо железо и третман.

9. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    126
    Каков сок од јаболко и што мислиш дека допринел

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Колку ти е. Мене 11ка ми е, хгб 116 мислам последно, еритроцити под граница, пијам од 4ти месец суплементи и не крева повеќе, сега зедов Сидерал форте да видам дали од него ќе има повеќе ефект, иначе 35та недела.

11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.075

Сок од јаболка пијам општо така, од стокомак има 3 литарски најблиску до природен е. Ама ваљда благо малку па се размрда.
    За железото, какао пиј обавезно. И можеш какао, таан и маџун да измешаш и по една лажица да каснуваш јас тука по форумов прочитав. Мене ми беше 2.7 железото на почетокот

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас вчера почнав со цтг... една контракција имаше поголема само и ми направи и преглед со рака :)
    Грло затворено, вода има, постелка океј... ќе си чекаме :) кој друг почна со цтг? :) следен преглед за 10 дена :) инаку сум 36+3

13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.075

Јас сум наредна недела на цтг. Ама наврчер имам менструални болки, пијам по едно магнезиум од 200мг навечер, не знам дали да го прекинам или не ништо не ми рекоа. ми помага со отоците на нозете и грчевите без него мислам ке треба цела ноќ да офкам.
    Наутро сум како ништо да не било и премногу имам исцедок и бел и водлест буквално како подмочана шетам, по 3 пати се пресоблекувам минимум.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво, јас сум 32+6 , мене железото ми беше 11 пред еден месец , 29 недела . Сега ми е 34 (над граница) со тоа што секој ден земав по една ќесичка ферозомал + витамин Ц и пиев какао 3 пати на ден . Пробај со какао , а доколку можеш и телешко месо , мислам дека тоа највеќе помага. Мислам дека не смееш повеќе од 1 ќесичка , но сепак консултирај се со лекар.

На annaitose26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    1.985
    Јас од 36та недела престанав да пијам магнезиум, некаде по форумот прочитав дека требало да не ги смируваме "контракциите" туку да оставиме да си работат зошто иде време :D

16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.075

Па и јас читав така, ке пробам вечер да не се напијам да видам како ке бидам со грчеви во нозете..

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Јас наредна недела на 4ти август на ЦТГ Бт на болница, закажав прв термин во 7:30ч :D во поладното, 36+4 ќе бидам. Магнезиум уште пијам по 2 од 400мг, не планирам да го прекинам :D не сум имала грч нз од кога нејќам пак да имам :D и онака сум царски јас...

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.075

И мене од грчевите ми е најмногу страв а бе плачам кога ке ме фати, последно кога ме фати утредента ногата ме болеше на одење

19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.637
    Тоа е полошото што боли мускулот неколку дена.
    Денес свежо, ветар дува ладен, без клима, убајна е, тешки вакво да остани :rofl:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Здравоо:)
    30+ недела сум и го осеќам стомакот многу тврд, во сабота имам закажено за трет скрининг ама некако ме фаќа паника, па дали има некој со исто искуство?
    Фала однапред:hai: