Жал ми е ама не можам да му одкажам љубов на магнезиумот сабајле во 5 кога ме стегна ногата кога фатив да офкам и да викам мм се исплаши мислеше ке се пораѓам не заспа човек после тоа
Пиј си, кога ќе почнат породилни болки епидурална ставаат за дс ме боли, што е еден магнезиум за да спречи болка
Дали породилното задолжително се отвара 28денови пред официјалниот датум за породување? И дали викендите се влезени во броењето на деновите или само работни денови (пон-петок)?
Не јас го отворив денот кога се породив, сега исто планирам така, иначе се во денови мислам дека 270 денови беа. Нема врска викенди се се брои.
Фала ти многу. Јас искрено планирам 2 недели боледување да земам, до тогаш ќе знам и датум за породување со оглед дека ќе бидам на закажан царски па ќе може да се испланира колку и како ќе се вратам назад. А дали ти текнува кои документи треба да се однесат до работа?
Мамички дали имате мачнини? Како на грло да имам нешто, се накашлувам ама како во секој момент да ќе повратам... Како се справувате со мачнините
I kolickite gi perete? Lele jas uste nemam nishto isprano,me fakja panika.Samo tapkam vo mesto,cistam doma drugo nishto..
Го исправ само транспортерот прво и фала богу, зошо после едвај го составив назад. Од корпата само навлаката на душечето зошо беше со патент и ја извадив друго не перам, се препотив додека вратив се на место искрено
И кај мене беше многу комплицирано да извадам сѐ, од страв да не не можам да составам. Во машина исправ само тоа што можев лесно да ги извадам и пак да го вратам на место, останатото го дезинфицирав со дизентал со вода напрскан на крпа. За второто планирам на хемиско да носам сѐ.
Zdravo majki i idni majki! Od utre sum 33 ta nedela. Kolku cesto gi osekavte vasite malecki ? Denes mnogu slabo osekam dvizenja i so drazbi slabo osekam. Bev na eho mi rekoa deka e dobro . Ima li mesto za panika?
Немој да се грижиш мајка , си имаат и такви денови бебушите. Доколку воопшто немаш го почувствувано тогаш трк до болница . Но , штом си била и на ехо нема простор за паника .