Мене ми се случува втор пат да ме фатат болки и да ме разбудат од сон али траат буквално колку да испаничам и да не заспијам пак Полна 29та недела сум и сеа болкиве пто ме фатија се погоре на грбот али се појавуваа и се губеа баш како контракции и затоа многу се уплашив ... Прошлиот пат пак ми беа доле во половина и стомак али следното утро правец на преглед и се беше во ред ... Сега си викам пто ќе правам вака јас до крај Многу сум паничар и мислеб готово се пораѓам
Jas sum 35 nedela utre, i se pocesto gi custvuvam. Ne sum sigurna, ama mislam deka celo vreme se custvuva samo podocna vo bremenosta pojaki se, mislam deka taka citav nekade. Neka me koregira nekoj ako izmesav nesto
не многу често ... се јавуваат посебно во ноќните часови а понекогашш и утринските .. баш пред 2,3 дена се разбудив со силна болка во стомакот (слична на грчеви) а често чувствувам и како стегање во долниот дел на стомакот ..инаку од утре сум 38 недела
и мене баш ме интересира за стомакот ... си мислам дека бебето така се наместило на една страна .. можеби е така незнам
Zenski da ve prasam, dali nekoja od vas ima problem so kafeavi fleki po lice, tzv. trudnicka maska? Cela sum so fleki kafeava ne znam da li ke gi snema posle porogjaj.
Bioderma mi preporacale vo apteka, 40 ml /990 den. Kako tonirana e krema i so faktor 50, bi trebalo i da regenerira. Koja krema so vitamin c mi preporacuvas?
Од вчерашниот час за породување што бев еве ќе споделам тука, дека оваа група е најблиску до раѓање. @Elena ena тебе те интересираше, значи воглавно рабори кои веќе ѓи знаеме. Пр. Кога е време да тргнеме во болница: 1 кога ќе забележиме крвав исцедок, 2кога ќе ни пукне водењакот, 3кога контракциите се на 5 мин. Ни пуштаа анимации од пораѓај, ни кажуваа како партнерот да ни помогне со масажа на долниод дел од грбот. Во кој случај се извршува царски рез и дека прво форсираат на природен пораѓај доколку нема компликации. Родилните болки може да траат од 8 до 12 часа кај прворотки можело повеќе. Слики ни пуштаа од позиции на пораѓај.. битно да се соработува со бабицата и докторот и да не не фаќа паника.
да .. мислам дека тоа е најбитно ... да се слуша и соработува со бабицата и докторите .. сите така велат
Jas vcera bev radi tezinata na bebeto super za 10 dena naprednalo 400 gr si nadohnadilo.i jas imav kontrakcii vcera stomakot tvrd a bebeto mnogu aktivno...inace sum 34 plus 5.
И јас сум со истите маки.35+6 сум. имам ваљда контракции(тврд стомак некогаш со болки во кичмата некогаш ги нема,преку ден знае и на 1 сааат или на 2 саати да ги осеќам), бебето поготово навечер коа ќе си легнам лелелеле.
Denes mi zemaa brisevi i posle tusiranje zabelezav na krpata sum krvarela. Znam deka e od brisevite ama pak panika me fakja, 33 nedela sum. NIkogas ne sum gi sakala tie brisevi pravev i ispituvanje na krv i mokraca, se e ok osen pokaceni leukociti vo urina, ama zatoa ke si jadam brusnica