во петок ке се договориме што и како ми рече, ама детево уште во желудник ми е пикнато. Како ке биде веќе нека биде да се олеснам и јас и бебле
Пробај да имате односи, еве кај мене се појавија болки веднаш понаредниот ден, а немаше никакви знаци. Провокацијата е многу поболна од природните болки..
Ох леле како односи, кандида лечам цела бременост сме имале ама со заштита. Сега баш ме чистеше со физиолошки и ми даде 5 вагиналети до понеделник да ги ставам
И јас пиев антибиотик за уреаплазма една недела пред да се породам. Дури му реков докторе како односи имав бактерија но тој беше упорен само односи
А која недела си? јас нешто од пред два дена почнав многу киселини и многу ждригам Она што ептен ми е тешко овој месец и ми е ново е дека наведнувањето ми е тешко (нозе да измијам па избришам) и седењето веднаш болка добивам а навечр сред спиење кога станувам за во тоает имам болка (како кочница) во препоните ... Инаку јас сум 35 +2
На крај најмногу ставаат бебињата на килажа, 37ма првото ми беше мерено 3180 негде 40та се роди 4300г, освен ако не грешеле со мерките. Ова 36+4 беше 2900г сега здравје 38+2 е закажан царски ќе видиме колку ќе стави до тогаш. Јас имам болки долу ниско ама ги имам веќе тие одамна, несоница на најјако пуштена, малку се смирив иначе ме фаќаа паники, денес мн послабо ми мрда, ко заспано да е. Дека е мн активно вака ми е чудно, ептен слаби движења како да го мрзи Едит,. Конечно средено е се, количка испрана наместена, транспортер, торбица спремна е. Сега си правам украси од хартија за добредојде Спојлер: Слика
Lele ne daj Boze.. Abe i onaka organizmot mi e sklon na debeleenje strav mj e otposle za kako ke gi simnam... Strav mi e prosto.. a i... zgora na se mazot mi ina strav od debeli zeni
Жено па ти си бремена и без разлика дали ќе ставиш 5 кила цела бременост или 15 , тебе телото ќе ти се смени . Јас сум 35 недела и се на се сум поправена 15 кила . Цела сум испукана , ама ич не ми е гајле . Само да родам живо и здраво дете , од кога ќе се породам ќе се враќам во нормала. Мажот ти ако има страв од дебели жени или од промените на твоето тело тогаш треба да поработи на сам себе . Ти си жена , треба да си го обожаваш телото кое ќе ти го даде најголемиот подарок во животот. Почитувај се и сакај си го телото прво ти сама, за да може да ти го почитува и сака телото и твојот сопруг. Ова ти е кажано најдобронамерно .
Devojki iskustvo so ekstrasistoli vo bremenosta, jas gi imav I porano no Sega za prv pat mi se pojavija 29 nedela sum I denes bas se intenzivni
Primase li nekoja terapija Ili Sami od sebe pominaa I kolku vreme traea? Jas predhodno ne se plasav ama Sega deka bremena nekako strav me faka
не примав, кардиологот ми кажа дека се сосема нормални за бременост. Сега при крај на бременоста ми се почести особено навечер во мирување. Јас уште не можам да се навикнам на нив, исто и на забрзаниот пулс и краткиот здив Доколку ти предизвикуваат проблем отиди си на лекар колку да се смириш
Sekako ke napravam konsultacija so kardilog, kaj mene koga se javuvaat gi I'ma I denje I noke bez prekin I traat ponekogas I so nedeli, pa ke gi snema odreden period, dosega ne mi dale nisto za niv, betablokatorot sum go piela za tahikardii od hipertiroidizamot ama toj samo gi vlosuva ekstrasistolite iskreno se nadevam deka brzo ke pominat bas Sr uzasni